FrontPage 2000 űrlapok beállítása e-mail használatához Internet Information Server kiszolgálón

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 196489 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU196489
A cikk Microsoft FrontPage 98 programra vonatkozó változata a Tudásbázis 174406. számú cikke. (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft FrontPage 2000 progamban lehetőség van az űrlapokból származó eredmények e-mail üzenetben való kiküldésére. Ahhoz, hogy ezt a funkciót Microsoft Internet Information Server (IIS) kiszolgálón használhassa, úgy kell beállítania űrlapját, hogy az eredményeket e-mail üzenetbe továbbítsa, valamint a Microsoft FrontPage Server Extensions szolgáltatásban be kell állítania az e-mail üzenet e-mail átviteli funkcióhoz történő továbbítását. A cikk azt ismerteti, hogy miként állíthatók be a FrontPage 2000 űrlapok e-mail használatához IIS-kiszolgálókon.

További információ

Az űrlap definiálása

 1. A FrontPage 2000 programban nyissa meg a lapot, kattintson a jobb gombbal az űrlapra (a szaggatottvonal-szegélyen belül), és válassza az Űrlaptulajdonságok parancsot.
 2. Az E-mail cím mezőbe írja be e-mail címét.
 3. Kattintson az OK gombra.
 4. A Fájl menüben kattintson a Mentés parancsra.

Az e-mail átvitel beállítása

Ahhoz, hogy az űrlaperedményeket egy e-mail gazdaszámítógépre küldhesse, a FrontPage Server Extensions bővítménynek egy Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) kiszolgálóra van szüksége. A FrontPage 2000 Server Extensions bővítmények semmilyen más e-mail kiszolgálószoftverrel nem használhatók.

Annak érdekében, hogy e-mail üzeneteket küldhessen az IIS kiszolgálóról, a FrontPage Server Extensions bővítményeket úgy kell konfigurálnia az IIS-t futtató Microsoft Windows NT Server rendszerű kiszolgálón futó FrontPage kezelőkonzolon, hogy az üzeneteket egy e-mail átviteli funkciónak továbbítsák. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. A Microsoft Windows Intézőben nyissa meg a Microsoft Management Console programot.

  Alapértelmezés szerint ez a fájl a következő helyen található meg:
  C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Web Server Extensions\40\bin\fpmmc.msc
 2. A Microsoft Management Console programban bontsa ki a FrontPage Server Extensions csomópontot.
 3. Kattintson a jobb gombbal arra a mappára, amelynek neve megegyezik a számítógép nevével, válassza a Tulajdonságok parancsot, majd kattintson a Server Extensions fülre.
 4. A Beállítások szakaszban kattintson a Beállítások elemre.
 5. A Webkiszolgáló e-mail címe mezőbe írja be azt az e-mail címet, amelyet az űrlaperedmény-összetevő által küldött üzenetek Feladó sorában szerepeltetni kíván.
 6. Kattintson az OK gombra kétszer.
 7. A Konzol menüben kattintson a Kilépés parancsra.
Megjegyzés Ha a FrontPage 2000 Server Extensions telepítéséhez a Microsoft Windows NT 4.0 Option Pack részét képező Internet Service Manager (ISM) programot használja, akkor ugyanezen az MMC-konzolon kell az e-mail átviteli funkciót is konfigurálnia. Ehhez nyissa meg a webhely tulajdonságlapját, kattintson a Server Extensions fülre, és hajtsa végre „Az e-mail átvitel beállítása” című rész 3-7. lépését.

Ahhoz, hogy az átvitel működőképes legyen, ugyanazt a felületet (Microsoft Management Console) kell használnia, amivel a bővítményeket telepítette.

Lehetséges hibaüzenetek

Ha az SMTP-gazdaszámítógép jelen volt az űrlap létrehozásakor, ám később eltávolítják (és eközben az űrlapon nem történik változás), akkor az űrlap beküldésekor az az alábbi hibaüzenetet jeleníti meg egy alapértelmezett lapon:
FrontPage hiba.

Felhasználó: tájékoztassa a részletekről a hely webmesterét.
Webmester: részletesebb információk a kiszolgáló eseménynaplójának alkalmazás részében találhatók.
A FrontPage bővítményeket futtató kiszolgáló eseménynaplójának alkalmazásrésze az alábbi esemény bejegyzésével bővül:
Esemény: 160005 Az SMTP állomásról nem megfelelő válasz érkezett
Ha az űrlap létrehozásakor az e-mail beállítások megadása nem történik meg, a FrontPage 2000 a következő hibaüzenetet jeleníti meg:
A FrontPage Server Extensions nincs e-mail küldésére konfigurálva. Hívja fel a rendszergazda vagy az internetszolgáltató figyelmét a Server Extensions Resource Kit csomagban lévő "Setting up E-mail Options on Windows" (Elektronikus levelezési beállítások megadása Windows rendszerekben) és "Setting Up E-mail Options on UNIX" (Elektronikus levelezési beállítások megadása UNIX rendszerekben) című útmutatókra.

Szeretné törölni az e-mail címzettjét? (Igen vagy Nem)
Ha e felszólításra nem távolítja el az e-mail címzettjét, és az űrlap kitöltésének és beküldésének idején a bővítmények nincsenek megfelelően konfigurálva, akkor az űrlap frissítése megtörténik, ám az esetlegesen korábban látható háttérkép eltűnik, a böngésző címsorának tartalma pedig a
http://WebServerURL/YourSubWeb/formtoemail2.htm
címről a következők egyikére cserélődik:
 • UNIX rendszerű webkiszolgálón:
  http://WebServerURL/YourSubWeb/_vti_bin/shtml.exe/formtoemail2.htm
 • Microsoft Windows rendszerű webkiszolgálón:
  http://WebServerURL/YourSubWeb/_vti_bin/shtml.dll/formtoemail2.htm
Ez a hiba minden olyan alkalommal jelentkezik, amikor a FrontPage 2000 valamelyik dinamikus futásidejű komponensével konfigurációs probléma van.

Ha az űrlapot úgy konfigurálták, hogy beküldésekor fájlba is mentse vagy e-mailben is elküldje az eredményeket, és a FrontPage Server Extensions bővítmények nincsenek e-mail üzenetek kezelésére beállítva, egy 0 bájtos fájl jön létre. Ez a fájl semmilyen adatot nem tartalmaz, hibaüzenet sem jelenik meg, és az üzenetet nem küldi el a rendszer.

Hivatkozások

Ha további információra van szüksége, tekintse meg a Microsoft Tudásbázis következő cikkét a cikk számára kattintva:
310931 A FrontPage 2000 Server Extensions Resource Kit (SERK) beszerzésének módja (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 196489 - Utolsó ellenőrzés: 2005. március 14. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft FrontPage 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbinfo kbwebserver kbforms kbemail kbmmc kbopenfile kbsavefile kbwebpublishing KB196489
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com