Az Outlook alkalmazás elnevezett cellatartomány megadását kéri Microsoft Excel-fájlok importálásakor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 196743 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Naptár, névjegy vagy feladat adatainak Microsoft Excel alkalmazásból való importálásakor az alábbiakhoz hasonló hibaüzenetek egyike jelenhet meg:
Hiba fordult elő a Microsoft Excel-fordítóban a fájlrendszer tartalmának lekérése közben.

A Microsoft Excel <fájl_elérési_útja\fájlnév> fájljának nincsenek elnevezett tartományai. A Microsoft Excel segítségével adja meg az importálandó tartomány nevét.
– VAGY –
ODBC-hiba fordult elő a Microsoft Excel-fordítóban egy fájl megnyitásakor mezőmegfeleltetés létrehozásához. Microsoft ODBC Excel-illesztőprogram: túl sok definiált mező.

Oka

Az importálni kívánt adatok a Microsoft Excel-fájlban nem egy elnevezett tartományon belül találhatók, vagy a használt tartománynév azonos a tartományban található oszlopfejlécek egyikének a nevével.

A megoldás

Microsoft Excel-munkafüzettel történő adatimportáláshoz zárjon be minden megnyitott elemet a Microsoft Outlook alkalmazásban, majd nyissa meg a fájlt az Excel programban. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Fájl menü Mentés másként parancsára.
 2. Válassza a Fájltípus legördülő lista CSV (pontosvesszővel tagolt) elemét, majd kattintson a Mentés gombra.

  Ekkor megjelenik egy alábbihoz hasonló üzenet:
  A választott fájltípus esetén nem lehetséges több lapot tartalmazó munkafüzetek mentése.
 3. Csak az aktív munkalap mentéséhez kattintson az OK gombra.

  Ekkor megjelenik egy alábbihoz hasonló üzenet:
  A Fájlnév.csv olyan szolgáltatásokat tartalmazhat, amelyek nem kompatibilisek a CSV (pontosvesszővel tagolt) szolgáltatásaival.
 4. Kattintson az Igen gombra, majd zárja be az üzenetet. A dokumentum mentésére vonatkozó kérdés megjelenésekor kattintson a Nem gombra.

  Már mentette a dokumentumot, így nem szükséges ismét mentenie.
Most már importálhatja a .csv fájlt az Outlook alkalmazásba. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Fájl menü Importálás és exportálás parancsára.
 2. Kattintson a listában az Importálás más programból vagy fájlból elemre, majd kattintson a Tovább gombra.
 3. Kattintson a Pontosvesszővel tagolt adatok (Windows) elemre, majd kattintson a Tovább gombra.
 4. Írja be az importálni kívánt fájl nevét, jelölje be a kívánt választógombot, majd kattintson a Tovább gombra.
 5. Kattintson a célmappára, majd a Tovább gombra.

  A célmappa a Névjegyek mappa, vagy egy másik, az IPM.contact-űrlapot használó mappa.
 6. A program a következő műveleteket hajtja végre listában győződjön meg arról, hogy be van jelölve az Importálás jelölőnégyzet. Ezután kattintson a Mezők egyeztetése gombra.
 7. A bal oldali forrásmezőkben lévő értékeket húzza a jobb oldali megfelelő Outlook-célmezőkre, majd kattintson az OK gombra.
 8. Kattintson a Befejezés gombra, majd győződjön meg arról, hogy a névjegyek importálása a kívánt módon történt.
Másik megoldásként azt is megteheti, hogy egy elnevezett tartományt definiál a Microsoft Excel-munkalapon. A tartományhoz rendelt név egyik oszlopfejléc nevével sem lehet azonos. Elnevezett tartomány Microsoft Excel alkalmazásban való definiálásához hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Jelölje ki a Microsoft Excel-munkalapon az importálni kívánt adatokat tartalmazó sorokat és oszlopokat.
 2. Mutasson a Beszúrás menü Név pontjára, majd kattintson a Név megadása parancsra.
 3. A Munkafüzetben lévő nevek mezőben adja meg a megadott tartomány nevét (a névben nem szerepelhet szóköz, és a név egyik oszlopfejléc nevével sem lehet azonos), majd kattintson a Hozzáadás gombra.
 4. Kattintson az OK gombra, majd a Fájl menü Mentés parancsára.
 5. Mentse, majd zárja be a munkafüzetet.

További információ

Az adatok importálása során az Outlook az ODBC (Open Database Connectivity) módszert alkalmazza. Fájlok Microsoft Excel alkalmazásból való importálásakor az ODBC megköveteli, hogy a Microsoft Excel-fájlban az adatok tárolása egy elnevezett tartományon belül történjen. A fenti tartományelnevezési eljárás segítségével beállíthatja, hogy a tartomány alapértelmezés szerint a kijelölt tartományban lévő mezőnevek valamelyike alapján kapja a nevét. Ezt követően a nevet egy olyan névre kell módosítani, amely egyik oszlopfejléc nevével sem azonos.

Másik megoldásként azt is megteheti, hogy az Excel alkalmazásból származó adatokat egy vesszővel tagolt értékfájlba (CSV) menti, majd a CSV-fájlt az Outlook alkalmazásba importálja. Ha ezt a módszert alkalmazza, nem szükséges tartományneveket használni az Excel alkalmazásban.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 196743 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000
Kulcsszavak: 
kbprb KB196743
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com