Cikk azonosítója: 196748 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikkből megtudhatja, hogy a Telnet terminálprogram segítségével hogyan tesztelheti a POP3-kiszolgálókkal létesített kapcsolatokat. Az érintett témakörök a következők:
 • Telnet-munkamenet létrehozása a POP-kiszolgálóval
 • POP-parancsok használata Telnet-munkamenetben
Egyes internetszolgáltatók olyan biztonsági szolgáltatásokat alkalmazhatnak, amelyek nem engedélyezik a Telnet-hozzáférést a tartományon belüli kiszolgálókhoz.

További információ

Telnet-munkamenet létrehozása a POP-kiszolgálóval

A Telnet a Microsoft Windows által támogatott terminálemulációs program. A Telnet segítségével állomás-munkameneteket hozhat létre a kiszolgálókkal, és ehhez számos emulációs típus közül választhat.

Telnet-munkamenet létrehozásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Csatlakozzon az internethez telefonos hálózati kapcsolattal az internetszolgáltatón keresztül.
 2. Mutasson a Start menü Programok pontjára, és kattintson a Parancssor parancsra.
 3. Az MS-DOS ablakában írja be a következő parancsot:
  telnet <POP-kiszolgáló neve vagy IP-címe> 110
  							
 4. Nyomja le az ENTER billentyűt. Ekkor megjelenik a Telnet ablaka egy üdvözlő üzenettel. Az üzenetet a +OK előtag előzi meg, és az a POP-kiszolgálón telepített szoftvertől függően eltérő lehet.
Megjegyzés: A POP-kiszolgálókkal való kommunikációhoz definiált port alapértelmezés szerint a 110-es port. Lehetséges, hogy az internetszolgáltató más portot definiált a kiszolgálóhoz. Ha a kapcsolat alapértelmezett porton keresztül történő létrehozása nehézségekbe ütközik, az internetszolgáltatótól szerezheti be a kiszolgáló konfigurációs adatait.

Lehetősége van továbbá a helyi visszhang bekapcsolására, amelynek hatására a karakterek megjelennek beírásuk közben. Ha a Telnet-munkamenet során szeretné bekapcsolni a Helyi visszhang funkciót, hajtsa végre az alábbi lépéseket:

Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me) és Microsoft Windows NT 4.0 rendszerben
 1. Kattintson a Terminál menü Beállítások parancsára.
 2. A Termináljellemzők párbeszédpanelen jelölje be a Helyi visszhang jelölőnégyzetet.
Microsoft Windows 2000 és Microsoft Windows XP rendszerben
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, majd a Telnet program indításához írja be a telnet.exe parancsot. Írja be például a telnet pop.microsoft.com 110 parancsot.
 2. Írja be a Ctrl+] parancsot.
 3. Írja be az alábbi parancsok közül a számítógépen futó operációs rendszernek megfelelőt. Windows 2000 rendszerben:

  set local_echo

  Windows XP rendszerben:

  set localecho
 4. Egy üres sorban nyomja le az ENTER billentyűt.
Ha a beíráskor minden karakter kétszer jelenik meg, a fenti eljárással inaktiválja a helyi visszhangot.

POP-parancsok használata Telnet-munkamenetben

Ebben a részben néhány alapvető POP-parancsot talál, melyekkel ellenőrizheti a kapcsolatot és a POP-kiszolgálón található postaláda állapotát. Mielőtt parancsokat küldene a Telnet segítségével, érdemes lehet egy naplófájlt definiálni a munkamenet szövegének rögzítése céljából. Telnet-napló Microsoft Windows 95, Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me) vagy Microsoft Windows NT 4.0 rendszerű számítógépen történő rögzítéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Terminál menü Naplózás megkezdése parancsára.
 2. A Naplófájl megnyitása ablakban írja be az aktuális napló fájlnevét. Jegyezze fel a fájl mappájának a helyét. Az alapértelmezett hely a Windows mappa.
 3. Kattintson az OK gombra.
A Telnet a parancsok beírása során rögzíteni fogja az aktuális munkamenetet. A Telnet szolgáltatásból való kilépéskor a napló bezárul. A Telnet-munkamenetek során a Terminál menü Naplózás vége parancsára kattintva bármikor megszakíthatja a naplóban való rögzítést.

Megjegyzés: A Telnet nem rendelkezik teljes körű szolgáltatást nyújtó szövegszerkesztővel. Ha hibát követ el, és ennek javítása céljából lenyomja a Vissza billentyűt, előfordulhat, hogy a program nem ismeri fel a parancsot. A legtöbb esetben ilyenkor hibaüzenet jelenik meg. Ebben az esetben a parancsot ismét be kell írni. Hibásan beírt jelszó esetén ugyanakkor a legtöbb kiszolgáló megszakítja a munkamenetet, és egy új munkamenetet kell indítania.

Telnet-parancsok

 • USER
A paranccsal regisztrált ügyfélként azonosíthatja magát a kiszolgálón. Miután megjelenik a kiszolgáló fent említett üdvözlő üzenete, írja be a következő parancsot: USER <fióknév> . A USER parancshoz szükséges adatok megadása után a kiszolgáló a következő sort adja vissza: „+OK Password required for <fiókév>” (+OK Jelszó szükséges a <fióknév> fiókhoz).
 • PASS
Írja be a PASS <jelszó> parancsot. Ha a jelszó helyes, a kiszolgáló a következőhöz hasonló sort adja vissza: „+OK <fióknév> has <n> message(s) (MMMMM) octet” (+OK A <fióknév> fiókban <n> üzenet (MMMMM) oktett található), ahol az <n> a kiszolgálón lévő postaládában tárolt üzenetek száma, az (MMMMM) pedig az összes üzenet mérete.
 • LIST
Írja be a parancssorba a LIST parancsot. A kiszolgáló a következő sort adja vissza: „+OK <n> messages <MMMMM> octets” (+OK <n> üzenet <MMMMM> oktett), amely az üzenetek listája azok számával és az egyes üzenetek méretével.

 • RETR
Ez a parancs egy üzenet szövegét adja vissza. Ha például a 4. számú üzenet szövegét szeretné megjeleníteni, a parancssorba írja be a „RETR 4” parancsot.

 • DELE
A parancs segítségével törölheti az üzenetet a POP-kiszolgálóról. Az üzenet törléséhez írja be a DELE <n> parancsot, ahol az <n> az üzenet LIST parancs által visszaadott száma. Ha például a 4. számú üzenetet szeretné törölni, írja be a „DELE 4” parancsot.

Fontos! A DELE parancs használatakor körültekintően járjon el, és csak abban az esetben alkalmazza a parancsot, ha egy adott üzenet blokkolja a levelek kézbesítését. Kifejezetten ajánlott az üzenet szövegét a fenti módszerrel naplófájlba menteni, mielőtt megkísérelné törölni az üzenetet.

Hivatkozások

A telefonos hálózati internetkapcsolat Windows 95 rendszerben való beállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
138789 Hogyan tud az Internetre Csatlakozni a Windows 95 és Windows 98-ban
A telefonos hálózati internetkapcsolat Windows NT rendszerben való beállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
156569 Csatlakozás az internetszolgáltatóhoz Windows NT 4.0 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 196748 - Utolsó ellenőrzés: 2010. május 13. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000
Kulcsszavak: 
kbhowto KB196748
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com