OFF2000: Office-alkalmazásokkal kapcsolatos problémák megoldása Windows NT 4.0 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 200116 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU200116
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
A cikk Microsoft Office XP programcsomaghoz készített változata a következő: 290367 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A cikk Microsoft Office 97 programcsomaghoz készített változata a következő: 178565 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani a beállításjegyzéket. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ebben a cikkben a telepítő vagy a Microsoft Office 2000 szoftver valamely alkalmazásának Microsoft Windows NT 4.0 rendszeren történő futtatásakor jelentkező problémákra talál megoldási lehetőségeket.

További információ

Rendszerindítás normál VGA-üzemmódban

A számítógépet VGA-üzemmódban kell elindítani, különösen abban az esetben, ha torzult kép vagy olvashatatlan szöveg jelenik meg a képernyőn. A Windows NT operációs rendszer rendszerbetöltő menüje alapértelmezés szerint olyan lehetőségeket tartalmaz, amelyekkel normál vagy VGA-üzemmódban indítható a rendszer. A normál VGA-illesztőprogram használatához a VGA-üzemmódban történő rendszerindítást kell választani.

Ha a VGA-üzemmód alkalmazása megoldja a problémát, lépjen kapcsolatba a videoadapter gyártójával, és tudakolja meg, hogy miként szerezhető be a frissített, a Windows NT rendszerhez használható video-illesztőprogram.

A legújabb szervizcsomag beszerzése

A szervizcsomagok frissítéseket tartalmaznak a Windows NT rendszerhez, naprakész állapotban tartják a telepített programokat, valamint bővítik és frissítik a telepített szolgáltatásokat. Az egyes szervizcsomagok frissítéseket, rendszergazdai eszközöket, illesztőprogramokat és további összetevőket is tartalmaznak. E fájlokat a könnyebb letölthetőség végett tömörítve teszi közzé a Microsoft. A szervizcsomagok összesítő jellegűek is, tehát az újonnan megjelenő javításokon túlmenően minden új szervizcsomag magában foglalja a korábbiakban kiadott javításokat is.

Megjegyzés: Windows NT 4.0 rendszeren csak a Service Pack 3 vagy újabb szervizcsomag megléte esetén futtatható az Office 2000 szoftver, a Microsoft Data Engine, az Office Server Extensions és a Microsoft NetMeeting alkalmazáshoz pedig a Service Pack 4 vagy újabb szervizcsomag szükséges.

A legújabb szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
152734 A Windows NT 4.0 rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Engedélyek ellenőrzése

Győződjön meg arról, hogy a bejelentkezéshez használt felhasználói fiókhoz a megfelelő jogosultságok vannak beállítva. Ha tudni szeretné, hogy rendelkezik-e a problémákat okozó Office-alkalmazás futtatásához és használatához szükséges engedélyekkel, akkor rendszergazdaként kell bejelentkeznie. A Windows NT rendszerbe rendszergazdaként bejelentkezve a számítógépen lévő összes mappához és fájlhoz teljes körű olvasási és írási jogosultsággal fog rendelkezni. Amennyiben a rendszergazdai bejelentkezés sem oldja meg a problémát, ellenőrizze a bejelentkezéshez használt fiók engedélyeit.

A szükségtelen memóriarezidens programok bezárása

A memóriában a háttérben futó programokat memóriarezidens programoknak nevezzük. Ilyen programok például a víruskereső alkalmazások, a segédprogramok, a nyomtatókezelők és a képernyővédők. Ha meg szeretné állapítani, hogy aktív-e a szóban forgó memóriarezidens alkalmazás, hajtsa végre az alábbi műveleteket.

 1. A CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációt lenyomva, majd a Feladatlista lehetőséget választva jelenítse meg a Program bezárása ablakot.
 2. Zárja be a Program bezárása listában szereplő valamennyi ismeretlen vagy szükségtelen programot: kattintson a program nevére, majd a Feladat befejezése elemre.
 3. Ha a bezárt program után egy másikat is be szeretne zárni, nyomja le a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációt, és a Program bezárása ablak megjelenítéséhez kattintson ismét a Feladatlista elemre. Az összes ismeretlen vagy szükségtelen program bezárásához ismételje az 1–3. lépést.
Elképzelhető, hogy némely memóriarezidens alkalmazás betöltődik ugyan a memóriába, de az ilyen alkalmazásokat összesítő listában nem szerepel. Ezeket az alkalmazásokat a Windows NT beállításjegyzéke tölti be.

Figyelem: A beállításszerkesztő (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) helytelen használata az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehető, komoly problémákat is okozhat. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításszerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Az alábbi műveletsorral megtekintheti a beállításjegyzékkel betöltött programok listáját.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. Írja be a Megnyitás mezőbe a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra. Jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  Ez a kulcs felsorolja a Windows NT 4.0 rendszer indításával egy időben elindított összes programot. Ezek a programok problémákhoz vezethetnek az Office-alkalmazások futtatásakor, ezért le kell tiltani őket.

 2. Jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
  Az ebben a kulcsban szereplő bejegyzéseket a számítógép újraindításakor egyszer futtatja a rendszer, majd törli őket. A kulcsnak üresnek kell lennie. Az egyéb elindított programok problémákhoz vezethetnek az Office-alkalmazások futtatásakor, ezért le kell tiltani őket.

 3. Jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
  Ez a kulcs felsorolja a Windows NT rendszer betöltésével egy időben elindított összes programot. Ebben a kulcsban kizárólag a Systray.exe nevű programnak kell szerepelnie. Az egyéb betöltött programok problémákhoz vezethetnek az Office-alkalmazások futtatásakor, ezért le kell tiltani őket.

 4. Jelölje ki a következő beállításkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce
  Az ebben a kulcsban szereplő bejegyzéseket a számítógép újraindításakor egyszer futtatja a rendszer, majd törli őket. A kulcsnak üresnek kell lennie. Az egyéb betöltött programok problémákhoz vezethetnek az Office-alkalmazások futtatásakor, ezért le kell tiltani őket.

A TEMP és a TMP környezeti változók ellenőrzése

Az érvénytelen TEMP és TMP környezeti változók hibákat okozhatnak az Office-alkalmazások futtatásakor. Győződjön meg arról, hogy az ideiglenes mappákat tároló fájlok beállításai megfelelőek. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket.
 1. Mutasson a Start menü Beállítások pontjára, és kattintson a Vezérlőpult parancsra.
 2. Kattintson duplán a Vezérlőpult ablak Rendszer ikonjára. Kattintson a megjelenő Rendszertulajdonságok párbeszédpanel Környezet fülére.

  Ezen a lapon látható az aktuális operációs rendszer neve és a felhasználói változók. A Felhasználói változók csoportban keresse meg a TEMP és a TMP környezeti változó beállításait. Győződjön meg arról, hogy léteznek az e két változó által hivatkozott mappák, és azok nevei is érvényesek. Bizonyosodjon meg arról is, hogy van legalább 20 megabájt (MB) szabad lemezterület a mappákat tároló merevlemezen, valamint hogy rendelkezik a mappákra vonatkozó olvasási és írási engedéllyel.

A hálózat ideiglenes letiltása

Ha az Office-alkalmazások futtatásához vagy telepítéséhez nincs szüksége hálózati hozzáférésre, tiltsa le ideiglenesen a hálózat használatát biztosító illesztőprogramokat. Ezzel a művelettel megakadályozhatja, hogy a számítógép újraindításakor a rendszer betöltse a hálózati illesztőprogramokat, és egyben (ideális esetben nullára) csökkenthető a rendszerbeli ütközések száma. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket.
 1. Mutasson a Start menü Beállítások pontjára, és kattintson a Vezérlőpult parancsra. Kattintson duplán a Vezérlőpult ablak Rendszer ikonjára.
 2. Kattintson a megjelenő Rendszertulajdonságok párbeszédpanel Hardverprofilok fülére.
 3. Kattintson a Tulajdonságok gombra, majd a Hálózat fülre. Jelölje be a hardverprofil hálózati műveleteit letiltó jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra, végül az előző párbeszédpanelen megint arra.
 4. Indítsa újra a számítógépet. Ehhez kattintson a Start menü Leállítás elemére. A Windows leállítása párbeszédpanelen válassza A számítógép újraindítása, majd az Igen lehetőséget.
Megjegyzés: A hálózati hozzáférés visszaállításához ismételje meg az előző lépéseket, de a 3. lépésben törölje a jelölést a hardverprofil hálózati műveleteit letiltó jelölőnégyzetből.

Amennyiben a hálózati hozzáférés letiltása megoldáshoz vezet, járjon el az alábbiak szerint.
 • Lépjen kapcsolatba a hálózati kártya gyártójával, és szerezze be a kártya Windows NT 4.0 rendszerhez kiadott legújabb illesztőprogramjait.
 • Győződjön meg arról, hogy a Windows NT rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomaggal rendelkezik. Olvassa el „A legújabb szervizcsomag beszerzése” című részben írtakat.
 • Bizonyosodjon meg arról, hogy a hálózati kártya megfelelően működik. Ehhez cserélje ki a hálózati kártyát, vagy próbálja ki azt egy másik számítógépben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 200116 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 22. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Access 2000 Standard Edition
 • Microsoft FrontPage 2000 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2000 Standard Edition
 • Microsoft Publisher 2000 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT 4.0
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbinfo kbtshoot KB200116
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com