Az egyszerű kötetek elérhetetlenné válhatnak, ha a létrehozásuk után közvetlenül áramkimaradás történik

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2001877 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző helyzet: A Windows 7 rendszeren létrehoz egy egyszerű kötetet a Lemezkezelés eszközben, vagy a DiskPart.exe programmal egy nem cserélhető lemezen. Ha a Windows 7 rendszer a kötet létrehozása után pár perccel hirtelen áramkimaradást tapasztal, előfordulhat, hogy az áramkimaradás előtt létrehozott kötet elérhetetlenné válik, és nem lesz hozzárendelve meghajtóbetűjel, amikor a rendszer újra áramot kap.

Előfordulhat ezen kívül, hogy a Lemezkezelés eszközben a kötethez nem tartozik állapot (például „Kifogástalan”) vagy fájlrendszer. Ha a Lemezkezelés eszközben próbálja meg módosítani a kötetet, a következő hibaüzenetet kaphatja:

A művelet végrehajtása meghiúsult, mert a Lemezkezelés konzol nézete nem az aktuális állapotot mutatja. Frissítse a nézetet a frissítési feladat használatával. Ha a probléma továbbra is fennáll, zárja be a Lemezkezelés konzolt, majd indítsa újra a Lemezkezelés eszközt, vagy a számítógépet.

Oka

A probléma oka, hogy az új kötet konfigurációs adatai nem lettek a lemezre írva az áramkimaradás bekövetkeztéig.

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az "Automatikus javítás" című szakaszra. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a "Kézi javítás" című szakasszal.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50651Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.


Ezt követően ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részre.

Kézi javítás

A "Jelenség" szakaszban ismertetett hiba felmerülése esetén a kötet újratelepítése megoldja a problémát. A kötet újratelepítéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

 1. Nyissa meg az Eszközkezelő segédprogramot. Az Eszközkezelő eléréséhez írja be a Keresés megkezdése mezőbe az "Eszközkezelő" vagy a "devmgmt.msc" kifejezést.
 2. Ha megnyílik az Eszközkezelő, kattintson a "Tárolókötetek" elemre az eszközfa Tárolókötetek pontjának kibontásához.
 3. A Tárolókötetek területen meg kell jelennie egy "Ismeretlen eszköz" elnevezésű kötetnek. Kattintson jobb gombbal az eszközre, és válassza az "Eltávolítás" parancsot. A megerősítés kérésekor kattintson az OK gombra.
 4. Ha a program erre kéri, indítsa újra a rendszert. Amint a rendszer újraindul, a kötetnek elérhetőnek kell lennie. Ha a rendszer nem kéri a rendszer újraindítását, a jobb gombbal kattintson az Eszközkezelőbe, és válassza "Hardverváltozások keresése" lehetőséget. A keresés befejezése, és a kötet telepítésének befejezése után a kötet elérhetővé válik.

Megjegyzés: Ha az áramkimaradás pár másodperccel a kötet létrehozása után lép fel, bizonyos körülmények között a rendszer felszólíthatja a kötet formázására a fenti lépések végrehajtása után. Ebben az esetben a fájlrendszer konfigurációja nem lett a lemezre írva az áramkimaradás bekövetkeztéig. Szükség lehet a kötet újbóli formázására vagy újbóli létrehozására.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az "Automatikus javítás" témakörrel foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2001877 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 31. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
KB2001877
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com