Cikk azonosítója: 2025695 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A McAfee hibát fedezett fel a vírusdefiníciós (DAT) fájljában. A probléma vakriasztást ad a W32/wecorl.a vírusra az Svchost.exe folyamatban. A vakriasztás miatt az Svchost.exe folyamat a szoftver beállításaitól függően karanténba vagy eltávolításra kerülhet. Ez a következő problémákhoz vezethet:

 • A számítógép leáll, ha egy DCOM- vagy RPC-hiba történik.
 • A számítógép hálózati kapcsolatok nélkül fut tovább.
 • A számítógép kék képernyős leállási hibát indít.

A probléma kizárólag a Windows XP Service Pack 3 (SP3) verziójában fordul elő. Ez egy ismert probléma.

További információ

Megoldás

1. lehetőség:

A problémával kapcsolatos legfrissebb információkat, beleértve a helyreállítás módját, a következő McAfee webhelyen találja:

https://kc.mcafee.com/corporate/index?page=content&id=KB68780

2. lehetőség:

A problémás számítógép manuális helyreállításához tegye a következőket:

1. Nyomja le az F8 billentyűt, mielőtt megjelenik a Windows rendszerindítási képernyője, ezzel biztonságos módban indítja újra a számítógépet.

2. Jelentkezzen be a számítógépre.Nyomja meg a CTRL+ALT+DEL billentyűket, majd kattintson a Windows Feladatkezelő indítása lehetőségre.

3. Kattintson a Fájl menü Új feladat (Futtatás) parancsára.

4. Írja be a cmd.exe szöveget, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

5.Nevezze át az Avvscan.dat fájlt, hogy a McAfee ne távolítsa el az Svchost.exe fájlt a frissített DAT-fájl telepítése előtt. Ehhez futtassa az alábbi parancsot:

ren "%CommonProgramFiles%\McAfee\Engine\avvscan.dat" avvscan.old

MegjegyzésEz a módszer eltávolítja a McAfee vírusdefinícióit. Ha végzett az összes lépéssel, győződjön meg arról, hogy a legfrissebb definícióra frissítette-e (a DAT-fájl 5959-es vagy újabb verziója).

6. Állítsa vissza az Svchost.exe fájlt a system32 könyvtárba a következő paranccsal. A biztonsági másolat általában a DLLCACHE mappában található.

copy %systemroot%\system32\dllcache\svchost.exe %systemroot%\system32\

Ezután nyomja meg az ENTER billentyűt.

Megjegyzés Ha a parancs futtatása sikertelen, és „A rendszer nem találja a megadott fájlt” hibaüzenetet kap, ellenőrizze a szintaxist, vagy ugorjon a „Speciális módszerek az svchost.exe visszaállítására” című részhez.

7. Indítsa újra a számítógépet.

Speciális módszerek az Svchost.exe visszaállítására

 1. A Windows XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomag letöltéséhez keresse fel az alábbi Microsoft webhelyet:

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4
 2. Kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás parancsot, a Megnyitás mezőbe írja be a cmd.exe karaktersort, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 3. A cd\ paranccsal határozzon meg egy új letöltési mappát ezen Windows XP SP3-fájl számára. Például futtassa a következő parancsot:

  cd c:\mappa neve
 4. Bontsa ki a fájlokat a WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe fájlból. Ehhez írja be a következőket a parancssorba:

  WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe /x: mappa neve

  Megjegyzés A mappa neveváltozó azt a könyvtárat jelenti, ahova a kibontott fájlokat mentette.
 5. Tömörítse ki az Svchost.exe fájlt a kibontott mappából, majd a következő paranccsal helyezze azt a megfelelő helyre:

  expand –r .\i386\svchost.ex_ %systemroot%\system32\

3. lehetőség:

A System Center Configuration Manager 2007 alkalmazásban a javítás folyamatát automatizáló feladatsor létrehozását a következő Microsoft webhely ismerteti:

http://blogs.technet.com/configurationmgr/archive/2010/04/22/configuration-manager-2007-task-sequence-to-assist-in-resolving-mcafee-antivirus-deleting-svchost-exe.aspx

További információ

Ez a probléma a McAfee 5958-as verziójú DAT-fájljával fordulhat elő. Ez a DAT-fájl 2010. április 21-én jelent meg.A DAT-fájlt az 5959-es verzió írta felül. Az 5959-es verzió az „Összefoglalás” részben leírt vakriasztást javítja ki.A McAfee ezen felül kiadott egy EXTRA.DAT nevű fájlt, amely feladata az Svchost.exe fájlra vonatkozó vakriasztás letiltása azon ügyfelek számára, akik a DAT-fájl 5958-as verzióját használják.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2025695 - Utolsó ellenőrzés: 2011. július 29. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Kulcsszavak: 
KB2025695
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com