ACC2000: N Records vinden in willekeurige volg orde

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 208855 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Zie voor een Microsoft Access 2002-versie van dit artikel:287682.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Beginner: Vereist kennis van de gebruikersinterface op computers met één gebruiker.

In dit artikel wordt beschreven hoe de records in een tabel in willekeurige volg orde volg orde. Dat ziet u ook hoe <n>records uit een tabel in willekeurige volg orde (waarbij <n>staat voor het aantal records dat u wilt). U kunt deze methode gebruiken om ervoor te zorgen dat de records niet worden herhaald. </n></n>

Meer informatie

In willekeurige volg orde de records in een tabel, een query op basis van die tabel maken en de benodigde velden. Toevoegen van een berekend veld waarin deRnd() functie met een positieve integer variabele parameter. Vervolgens sorteren op het berekende veld. Telkens wanneer u de query geëvalueerd wordt records shuffled.

<n>Willekeurig, stel de query records</n> ophalenTop-waardeneigenschap die het aantal records dat u wilt.

HetRndfunctie () moet een numeriek argument met een willekeurig getal retourneren. Als het argument groter is dan nul, het volgende willekeurige getal in de volg orde als resultaat gegeven. Vanwege de manier waarop query's worden geoptimaliseerd, als u een berekend veld maken met een numeriek argument zoals
Expr1:Rnd(1)
				
de query berekent deRnd() functie eenmaal en herhaalt vervolgens dezelfde waarde in de record set. Om te voorkomen dat de herhaling, maken een berekend veld met een numeriek argument variabelen. Bijvoorbeeld, als de tabel een veld Werknemer-ID heeft, kunt u de volgende expressie als de variabele numeriek argument:
Expr1:Rnd([Employee ID]
				
Als de tabel nog niet een numeriek veld, schrijft u een expressie zoals de na een numerieke waarde te berekenen op basis van een ander veld:
Expr1:Rnd(Len([First Name]))
				
HetRndfunctie () negeert de expressie, maar de variabele aard van het argument zorgt ervoor dat de query voor het evalueren van deRnd() functie voor elke record.

Referenties

Klik voor meer informatie over de eigenschap TopValuesMicrosoft Access Helpop deHelpin het menu typeTop-waardenin de Office-assistent of de Antwoordwizard en klikt u vervolgens opZoekenom het onderwerp weer te geven.

Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over het retourneren van een willekeurige record:
210468ACC2000: Voorbeeld van de functie voor het retourneren van een willekeurige Record uit een veld

Eigenschappen

Artikel ID: 208855 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Access 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbusage kbmt KB208855 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:208855

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com