A MUI csomag Windows 7 rendszerben történő telepítésekor „A Windows ezen példánya nem eredeti” figyelmeztetés jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2105247 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha egy Windows 7 rendszerű számítógépen frissítéseket vagy fájlokat próbál telepíteni a Microsoft letöltőközpontjából, „A Windows ezen példánya nem eredeti.” figyelmeztető üzenet jelenhet meg, és sikertelen lehet az az érvényesítési kísérlet is, amellyel a Windows 7 példányt próbálja érvényesíteni a Jogtiszta Microsoft szoftver webhelyről.

A figyelmeztető üzenetben ezenkívül az alábbi érvényesítési hibakódok valamelyike is szerepelhet:

1699978131
1571607440
757834664
228668481

Oka

A probléma az alábbi feltételek fennállása esetén következhet be:
 • További megjelenítési nyelveket biztosító Multilingual User Interface (MUI) csomagok vannak telepítve.
 • A Windows 7 rendszer alábbi kiadásainak valamelyike van telepítve:

  Starter

  Home Basic

  Home Premium

  Professional 
A MUI csomagok csak a Windows 7 Ultimate és a Windows 7 Enterprise kiadáshoz érhetők el, így támogatás és licenc is csak e két kiadáshoz létezik hozzájuk. Amennyiben a csomagokban található nyelvi fájlok a Windows 7 valamely más kiadásán vannak jelen, az Eredeti Windows programhoz kapcsolódó funkciók észlelik, hogy az operációs rendszer nem eredeti, és megjelenítik „A Windows ezen példánya nem eredeti.” figyelmeztető üzenetet.

Annak megállapításához, hogy a fenti helyzet áll-e fenn a számítógépen, kövesse az alábbi lépéseket:

1. lépés: A Windows kiadásának meghatározása

 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a Számítógép parancsra.
 3. Válassza a Tulajdonságok parancsot.
Ha a telepített Windows 7 rendszer a Starter, a Home Basic, a Home Premium vagy a Professional kiadás, folytassa a „2. lépés: A MUI csomag telepített voltának megállapítása” című résznél annak megállapítására, hogy telepítve van-e a számítógépen egy MUI csomag.

2. lépés: A MUI csomag telepített voltának megállapítása

 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, írja be a regedit parancsot a Keresés megkezdése mezőbe, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 2. Ha megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete párbeszédpanel, kattintson a Folytatás gombra.
 3. Keresse meg az alábbi beállításkulcsot, majd kattintson rá duplán:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages
Megjegyzések
 • Ha ezen beállításkulcs alatt több nyelv jelenik meg, akkor MUI csomag van telepítve. További tudnivalókat a cikk megoldást ismertető szakaszában találhat.
 • Ha csak egy nyelv látható a kulcs alatt, vagy a jelenlegi operációs rendszer a Windows 7 Ultimate, illetve a Windows 7 Enterprise kiadás, akkor a jelen cikkben található információ nem oldja meg a problémát. Ebben az esetben a Microsoft alábbi webhelyén tájékozódhat a Windows 7 rendszer eredetiségéről:
  http://www.microsoft.com/genuine/default.mspx?displaylang=hu

A megoldás

Megjegyzés: A cikkben ismertetett megoldások visszaállítják az operációs rendszer eredeti nyelvét. Előfordulhat, hogy ez egy, az Ön számára nem érthető nyelv lesz.

1. módszer

Ha a MUI csomagokat egy külső gyártó programját használva telepítette, a csomagok eltávolítását ugyanazzal a programmal végezheti el. A csomagok eltávolítását követően indítsa újra a számítógépet, és érvényesítse újból az operációs rendszert a Microsoft alábbi webhelyén:

http://www.microsoft.com/genuine/default.mspx?displaylang=hu

2. módszer

Ha nem találja azt a külső gyártótól származó programot, amely a MUI csomagot telepítette, vagy nem tudja eltávolítani a csomagot az adott programmal, kérjen segítséget a Microsoft támogatási szolgálatának egyik munkatársától annak megállapítása érdekében, hogy a számítógépen van-e MUI csomag telepítve, és ha igen, hogyan távolíthatja el azt.

További információ

Miután eltávolította a MUI csomagokat vagy újratelepítette a Windows 7 rendszert, az operációs rendszer nyelve újra az eredeti nyelv lesz. Bizonyos esetekben nem kizárt, hogy a felhasználó nem beszéli ezt a nyelvet. Ha ilyen eset lép fel, hajtson végre az alábbi műveletek közül egyet vagy többet:
 • Bizonyos körülmények között lehetősége van Language Interface Pack (LIP) csomagot telepíteni. Erről a Microsoft alábbi webhelyén tudhat meg többet: 
  http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/How-do-I-get-additional-display-languages
 • A Windows Anytime Upgrade (WUA) szolgáltatást használva frissítse a Windows 7 rendszert a Windows 7 Ultimate vagy a Windows 7 Enterprise kiadásra, hiszen erre a két kiadásra telepíthetők a MUI csomagok. További információt a Microsoft következő webhelyén talál: 
  http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/products/windows-anytime-upgrade
 • Vásárolja meg az operációs rendszer használni kívánt nyelvre honosított kiadását. Ha kiderül, hogy ezt kell tennie, jogosult lehet a telepített Windows-példány árának visszatérítésére. A visszatérítésről a Microsoft alábbi webhelyén olvashat részletesen: 
  http://www.microsoft.com/mscorp/productrefund/refund.mspx
A MUI csomagokról a Microsoft következő webhelyén talál további információt:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/How-do-I-get-additional-display-languages

A Windows aktiválási technológiáinak frissítéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

971033 Frissítés a Windows aktiválási technológiáihoz
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2105247 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 17. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
Kulcsszavak: 
kbtshoot KB2105247
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com