Excel: Cellen tellen die formules, tekst of getallen bevatten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 213507 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In Microsoft Excel kunt u het aantal cellen in een werkblad tellen die formules, tekst of getallen bevatten. Dit doet u door via het dialoogvenster Selecteren speciaal de cellen te selecteren en vervolgens een macro uit te voeren waarmee het aantal geselecteerde cellen wordt geteld.

Meer informatie

De door Microsoft gebruikte programmeervoorbeelden dienen uitsluitend ter illustratie. Microsoft verleent dan ook geen enkele impliciete of expliciete garantie met betrekking tot deze voorbeelden. Er gelden geen impliciete garanties met betrekking tot verkoopbaarheid en/of geschiktheid voor een bepaald doel, noch enigerlei andere garanties. In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u bekend bent met de programmeertalen VBScript en VBA, alsmede met de hulpprogramma's waarmee procedures worden gemaakt en waarmee fouten in procedures worden opgespoord. U kunt desgewenst contact opnemen met Microsoft Productondersteuning voor uitleg over de functie van een bepaalde procedure. Microsoft Productondersteuning is echter niet bereid de voorbeelden aan te passen om extra functies toe te voegen of om procedures te maken die aan uw specifieke wensen voldoen. Als u nog niet zoveel programmeerervaring hebt, kunt u desgewenst contact opnemen met een Microsoft Certified Partner. Als u meer informatie wilt over Microsoft Certified Partners, bezoekt u de volgende website van Microsoft:
http://www.microsoft.com/partner/referral/
Voor meer informatie over de beschikbare ondersteuningsopties en hoe u contact kunt opnemen met Microsoft, bezoekt u de volgende website:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;NL;CNTACT

Cellen selecteren

U kunt als volgt formules, tekst of getallen selecteren:
 1. Klik in het menu Bewerken op Ga naar en klik vervolgens op de knop Speciaal.
 2. Als u alle formules wilt selecteren, klikt u in het dialoogvenster Selecteren speciaal op Formules en schakelt u vervolgens de selectievakjes Getallen, Tekst, Logische waarden en Fouten in. Als u tekst wilt selecteren, kiest u de optie Constanten en schakelt u vervolgens alleen het selectievakje Tekst in. Als u getallen wilt selecteren, kiest u de optie Constanten en schakelt u vervolgens alleen het selectievakje Getallen in.

Geselecteerde cellen tellen met VBA-code

Gebruik de volgende procedure om het aantal cellen in de selectie te tellen en het resultaat weer te geven in een bericht:
Sub Count_Selection()
  Dim cell As Object
  Dim count As Integer
  count = 0
  For Each cell In Selection
    count = count + 1
  Next cell
  MsgBox count & " item(s) selected"
End Sub
				
U kunt deze procedure toewijzen aan een opdrachtknop in het werkblad om het aantal geselecteerde items met één muisklik weer te geven.

Eigenschappen

Artikel ID: 213507 - Laatste beoordeling: donderdag 12 oktober 2006 - Wijziging: 2.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2001 voor Mac
 • Microsoft Excel 98 voor Macintosh
Trefwoorden: 
kbdtacode kbhowto kbprogramming KB213507

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com