De Wizard Voorwaardelijke som gebruiken in Microsoft Excel

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 214249 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel ziet u hoe u de Wizard Voorwaardelijke som gebruiken in Microsoft Excel.

De Wizard Voorwaardelijke som kunt berekenen van de som van de waarden die aan opgegeven voorwaarden voldoen. Het is opgenomen met versies van Microsoft Excel 97 en hoger.

De invoegtoepassing die wordt beschreven in dit artikel wordt geleverd als-is. Microsoft kan niet garanderen dat deze kan worden gebruikt in alle situaties. Hoewel Microsoft Support Professionals bij de installatie en de bestaande functionaliteit van deze invoegtoepassing helpen kan, wordt deze niet wijzigen de invoegtoepassing nieuwe functionaliteit.

Meer informatie

De Wizard Voorwaardelijke som hulp middelen bij het schrijven van formules die de som van een verzameling wordt waarden die aan opgegeven voorwaarden voldoen. Het is een van de verschillende invoegtoepassingen die bij Excel worden geleverd, maar die niet standaard worden geladen.

Het volgende is een gedetailleerde beschrijving van elke stap van de wizard, gevolgd door een beschrijving van de wizard en een voorbeeld van het gebruik ervan installeren.

Stap 1: Identificatie van het gegevens ber eik

In deze stap geeft u het bereik van cellen met de gegevens die worden gebruikt voor de Voorwaardelijke som. Dit bereik moet kolom koppen en de cellen met de gegevens die moeten worden opgeteld, evenals gegevens definiëren van de voorwaarden voor opneming in de som bevatten. Dit betekent voor het grootste deel een gehele lijst op het werk blad selecteren.

Zoals de meeste van de hulp middelen voor Excel-gegevens geeft de wizard een lijst met gegevens automatisch als de geselecteerde cel in de lijst wanneer de wizard wordt gestart. Als de geselecteerde cel buiten de lijst, moet u het identificeren door het juiste bereik met de muis te selecteren of door het juiste bereik beschrijving typen.

OPMERKING: Het is belangrijk om kolom koppen in het gegevens ber eik dat is opgegeven in deze stap. De kolom koppen worden gebruikt in de volgende stappen van de wizard.

Stap 2: De gegevens worden samengevat en de voorwaarden voor opneming identificeren

Eerst moet u de kolom met de waarden wilt optellen als de opgegeven voorwaarden wordt voldaan; Gebruik een keuze lijst met de kolom koppen in het gegevens ber eik dat u hebt opgegeven in stap 1.

Ten tweede moet u de voorwaarden voor de som. Elke voorwaarde heeft een voorwaarde parameter (kolomkop), een operator en een waarde. Selectie lijsten zijn beschikbaar voor de parameters en de operatoren, en kunt u de waarde voor de voorwaarde in de lijst selecteren of typt u een waarde die niet wordt weer gegeven.

U kunt maximaal zeven voorwaarden tot stand brengen. Nadat u elk instellen voorwaarde, klikt u opVoorwaarde toevoegentoe te voegen aan de lijst met voorwaarden. Als u een fout maakt of als u een voorwaarde wijzigen, klikt u opVoorwaarde verwijderenherzien van de lijst.

Stap 3: Het Type uitvoer kiezen

U kunt twee soorten van uitvoer van de Wizard Voorwaardelijke som:
 • Alleen de formule kopiëren naar een enkele cel. Deze optie is standaard geselecteerd.

  - of -
 • Kopieer de formules en voorwaardelijke waarden.

  Hiermee kopieert u de formule als de waarden van de voorwaarde parameters voor het werk blad. Als u deze optie kiest, kunt u de waarden van de parameters voorwaarde wijzigen zonder de formule of Ga in de wizard opnieuw.

Stap 4: De uitvoer cellen identificeren

De informatie die nodig is in deze stap is afhankelijk van welke optie u in stap 3 kiest. Voer de volgende stappen uit:
 • Als u de eerste optie hebt gekozen (dat wil zeggen, u hebt gekopieerd alleen het bedrag dat uit de huidige parameters voortvloeit), in deze stap moet u het celadres van de opgeven voor het resultaat van de Voorwaardelijke som in het werk blad. U kunt de cel met de muis selecteren of kunt u de cel verwijzing typt.

  - of -
 • Als u de tweede optie hebt gekozen in stap 3 (dat wil zeggen huidige parameters opgenomen evenals het resultaat in het werk blad), moet u voor de cel verwijzingen voor alle voorwaarde parameters alsmede voor het resultaat. U de cel met de muis kunt selecteren of u kunt de cel verwijzing typt. U vindt een extra stap voor elk criterium dat u hebt opgegeven in stap 2.
OPMERKING: Met de Wizard Voorwaardelijke som verhoogd de limiet van zeven geneste als-functies in Microsoft Excel niet. De wizard schakelt hetVoorwaarde toevoegenknop wanneer u de limiet van zeven voorwaarden bereikt.

De Wizard Voorwaardelijke som laden

De Wizard Voorwaardelijke som wordt niet standaard geladen. Om te bepalen of deze is geladen, op deHulp programma'smenu, zoekt deWizardmenu-item. Het is niet aanwezig of als wanneer u deze het item aanwijstVoorwaardelijke somis niet aanwezig is, moet u de invoegtoepassing laadt.

De Wizard Voorwaardelijke som laden, gaat u als volgt te werk:
 1. Op deHulp programma'smenu, klikt u opInvoegtoepassingen
 2. In deBeschikbare invoegtoepassingenlijst selecterenWizard Voorwaardelijke som, en klik vervolgens opOK.
Voor meer informatie over het downloaden van een bestand via Online Services, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
119591Hoe Microsoft-ondersteuningsbestanden via Online Services downloaden

Voorbeeld met de Wizard Voorwaardelijke som

 1. In een nieuw Microsoft Excel-werkblad invoegen het volgende, waarbij de labelRegioin cel A1:
    Region  Date    Total Sales  Sales Rep
    South  1-Jan-96  $103,476.98  John Smith
    East   1-Jan-96  $57,400.35   John Smith
    North  5-Jan-96  $95,375.34   Mary Jones
    East   9-Jan-96  $143,564.6   John Smith
    West   9-Jan-96  $200,359.85  Mary Jones
    North  9-Jan-96  $204,014.46  Mary Jones
    South  9-Jan-96  $98,435.12   Mary Jones
    West  13-Jan-96  $65,678.41   John Smith
    West  14-Jan-96  $138,357.60  John Smith
    East  23-Jan-96  $69,189.58   John Smith
    North  23-Jan-96  $40,781.30   Mary Jones
    East  25-Jan-96  $89,053.68   Mary Jones
    North  31-Jan-96  $85,462.12   John Smith
    South  31-Jan-96  $199,980.15  Mary Jones
  					
 2. Zorg ervoor dat de geselecteerde cel in de lijst op deHulp programma'shet menuWizard, en klik vervolgens opVoorwaardelijke som.
 3. In deStap 1 van 4het bereik van het dialoog venster
  $A$ 1:$ D$ 15
  dienen te worden geïdentificeerd. Als dat niet het geval is, typt u het juiste bereik en klik vervolgens opVolgende.
 4. In deStap 2 van 4het dialoog venster deTotaal kolomde optieTotale verkoop.
 5. In deKolomde optieVertegenwoordiger; in deIsde optie=; in deDeze waardede optieMary Jones; en klik vervolgens opVoorwaarde toevoegen.
 6. In deKolomde optieDatum; in deIsde optie>; in deDeze waardevak, typ10-Jan-96; en klik vervolgens opVoorwaarde toevoegen.
 7. Klik opVolgende.
 8. In deStap 3 van 4het dialoog venster selecterenAlleen de formule kopiëren naar een enkele cel. U ziet dat het resultaat ziet u $329,815.13 en klik vervolgens opVolgende.
 9. In deStap 4 van 4dialoog venster typt u de cel adressenF1, en klik vervolgens opVoltooien.

Bekende problemen die optreden kunnen wanneer u de Wizard Voorwaardelijke som gebruiken

Als de bestandsnaam of de naam van het blad te lang is, wordt de Wizard Voorwaardelijke som mislukken met een "'Runtime-fout 1004: for mul aAr ray methode van klasse Range is mislukt ' fout wanneer de volgende voorwaarden voldaan wordt:
 • U probeert de criteria en de formule kopiëren naar een ander werk blad in de werkmap.
 • U meerdere voorwaarden wilt toepassen.
Wanneer Excel wordt gemaakt van de teken reeks voor de matrix formule, worden in Excel de naam van de werkmap met elke verwijzing criteria bevat. De teken reeks mag overschrijden de limiet van 255 tekens voor for mul aAr ray methode. Hoewel de namen van de werkmap worden verwijderd wanneer de formule wordt ingevoerd, wordt de methode niet gelukt omdat de teken limiet is overschreden.

Referenties

Klik voor meer informatie over invoegtoepassingenMicrosoft Excel Helpop deHelpin het menu typeinvoegtoepassingen voor Microsoft Excelin de Office-assistent of de Antwoordwizard en klikt u vervolgens opZoekenom de gevonden onderwerpen weer geven.

Eigenschappen

Artikel ID: 214249 - Laatste beoordeling: dinsdag 20 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 95 Standard Edition
 • Microsoft Excel 98 voor Macintosh
Trefwoorden: 
kbhowto kbmt KB214249 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:214249

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com