Az Office alkalmazásokban egy hivatkozásra kattintva megjelenő hibaüzenet: „Nem található az internet- vagy a proxykiszolgáló”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 218153 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha egy Office dokumentumban létrehoz egy hivatkozást, és rákattint, előfordulhat, hogy a következő hibaüzenet jelenik meg:
Az <URL> nem nyitható meg. Nem található az internet- vagy a proxykiszolgáló,
ahol az <URL> a beillesztett hivatkozás.

MEGJEGYZÉS: A hivatkozás működik, ha közvetlenül a böngészőbe vagy a Futtatás párbeszédpanel Megnyitás mezőjébe írja azt be (kattintson a Start menü Futtatás parancsára).

Oka

Ez a probléma az alábbi feltételek együttes fennállása esetén fordulhat elő:

 • Microsoft Internet Explorer programot használ:

  • Egy proxykiszolgáló – vagy –

  • A tűzfal nem engedélyezi, hogy HTTP-kéréseket adjanak ki a helyi hálózaton
  – és –

 • Nem az Internet Explorer az alapértelmezett böngészője.

  – és –

 • A következő beállításkulcs nem szerepel a jegyzékben, vagy nem 1 értékűre van beállítva:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\9.0\Common\Internet

  *64 bites Windows rendszerre telepített 32 bites Office esetén:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\9.0\Common\Internet

Kerülő megoldás

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat. Ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről a módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50655


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

A probléma megkerülése érdekében adja hozzá az Internet alkulcsot, ha az még nem szerepel, és adja meg az Értéket, vagy ha már szerepel, akkor adja meg Internet alkulcs Értékét.

Az Internet alkulcs hozzáadása a beállításjegyzékhez, és az érték megadása

 1. Lépjen ki minden futó programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. Írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. A beállításszerkesztőben keresse meg a következő alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\9.0\Common
  Megjegyzés: Ez a beállításkulcs az összes érintett verzió esetén ugyanaz. Ezen beállításkulcs nem fog eltérni a különböző verziók esetében. Ha 32 bites Office fut a 64 bites Windows rendszeren, a következőt kell használnia: Wow6432Node HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\9.0\Common\Internet.
 4. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Kulcs parancsra.
 5. Lássa el az új alkulcsot az Internet névvel.
 6. Győződjön meg arról, hogy az Internet alkulcs ki van választva. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Duplaszó parancsra. Adja hozzá az alábbi beállításértékeket:
  Azonosítónév: ForceShellExecute
 7. Kattintson duplán a ForceShellExecute elemre, majd állítsa az Értéket1 értékűre. Kattintson az OK gombra.
 8. Kattintson a Beállításjegyzék menü Kilépés parancsára.

Az Érték beállítása

 1. Lépjen ki minden futó programból.
 2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára. Írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Beállításszerkesztőben keresse meg a következő alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\9.0\Common\Internet

  Megjegyzés: Ez a beállításkulcs az összes érintett verzió esetén ugyanaz. Ezen beállításkulcs nem fog eltérni a különböző verziók esetében. Ha 32 bites Office fut a 64 bites Windows rendszeren, a következőt kell használnia: Wow6432Node HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Office\9.0\Common\Internet
 4. Győződjön meg arról, hogy az Internet alkulcs ki van választva. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Duplaszó parancsra. Adja hozzá az alábbi beállításértékeket:
  Azonosítónév: ForceShellExecute
 5. Kattintson duplán a ForceShellExecute elemre, majd állítsa az Értéket1 értékűre. Kattintson az OK gombra.
 6. Kattintson a Beállításjegyzék menü Kilépés parancsára.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információ

Ha Microsoft Windows 2000 operációs rendszert használ, frissíteni kell a Hlink.dll fájlt. A Windows 2000 Service Pack 1 szervizcsomag tartalmazza ezen frissítést.

Előfordulhat, hogy a kerülő megoldás használata után a hivatkozás nem ugrik Microsoft Word dokumentumra vagy Microsoft Excel munkafüzetre. További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
280680 Az Office dokumentumra mutató hivatkozás nem követhető
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 218153 - Utolsó ellenőrzés: 2011. október 21. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft PowerPoint 2000 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Excel 2010
 • Microsoft PowerPoint 2010
 • Microsoft Outlook 2010
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb kbfixme kbmsifixme KB218153
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com