Outlook 2000: Foutbericht "de SMTP-server is een onbekende fout geretourneerd."

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 223477 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.

FOUTBERICHT

Wanneer u probeert e-mail verzenden via uw Internet Service Provider (ISP), bericht het volgende fout:
De SMTP-server is een onbekende fout geretourneerd.
The error message you receive may be more complex than this. See the "Examples of Complete Errors Messages" section.
OPMERKING:Microsoft Office 2000 bevat een ingebouwde functie waarmee u meer informatie opvragen over moeilijk oplosbare waarschuwingen of foutberichten. Als u deze functionaliteit inschakelen voor dit bericht en andere foutberichten in Microsoft Office 2000, download u het bestand met aanpasbare waarschuwingen voor Microsoft Office 2000 vanaf de website Microsoft Office Update op het volgende adres:
http://www.Microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID = 8FBEE1D3-C5BB-4A36-A2F7-DC63DE2A818C


OPMERKING: Als u dit artikel hebt bereikt door te klikken op deWebinfoknop in een foutbericht u al hebt geklikt ingeschakeld.

OORZAKEN

WAT U KUNT PROBEREN

Verzenden van E-mail via SMTP-Gateway van een andere Provider.

Dit probleem is van invloed op alle messaging-clients, ongeacht de fabrikant.

Klanten moeten contact opnemen met hun Internetprovider voor ondersteuning omdat dit probleem niet wordt veroorzaakt door de e-mailclient. Messaging client aspecten zijn er geen oplossingen voor klanten waarvan ISP alle doorsturen van SMTP-verkeer blokkeren.

De meeste van de nieuwe SMTP-e-gateway software kunnen doorsturen van verkeer naar bepaalde IP-adressen. Dit is hoe kabelmodem en ADSL-gebruikers kunnen blijven gebruiken dezelfde Internetprovider. Kabelmodem of ADSL-provider moet de klant een statisch IP-adres opgeven, op zijn beurt kunt de klant Internetprovider doorgeven voor het specifieke IP-adres. Banken van IP-adressen kunnen ook worden toegestaan, die mogelijk een oplossing bieden voor bedrijven die toegang hebben tot Internetproviders via hun bedrijfs net werk.

More Information on Relay Blocking


DNS-Host of domeinnaam bevat ongeldige tekens

Controleer of de DNS-hostnaam en de DNS-domeinnaam alleen geldige tekens bevatten. Geldige tekens voor de DNS-hostnaam en de DNS-domeinnaam zijn letters (a-z), cijfers (0-9) en het koppel teken (-). De punt (.) is ook een geldig teken als scheidings teken wordt gebruikt. Bijvoorbeeld:
Microsoft.com
Om te controleren of de DNS-hostnaam en de DNS-domeinnaam alleen geldige tekens bevatten, gaat u als volgt te werk:
 1. Klik opStart, wijsInstellingen, klik opHet Configuratie scherm, en dubbel klik vervolgens opNet werk.
 2. Op deConfiguratieen klik opTCP / IPen klik vervolgens opEigenschappen.
 3. Klik op deDNS-configuratietabblad.
 4. In deHostvak, zorg ervoor dat de naam alleen geldige tekens bevat.
 5. In deDomeinvak, zorg ervoor dat de naam alleen geldige tekens bevat.
 6. Klik opOK, klik opOKopnieuw, en klik vervolgens opJaAls u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten.

Probleem met SMTP-Server

Om te bepalen of er een probleem met uw ISP SMTP-server is, wachten op een tijd en probeer het bericht opnieuw te verzenden. Als u het foutbericht nog steeds ontvangt, neem dan contact op met uw Internet-provider.


De computernaam wijzigen

De computernaam wilt wijzigen, gaat u als volgt te werk:
 1. Klik opStart, wijsInstellingen, en klik vervolgens opHet Configuratie scherm.
 2. Dubbel klik opNet werk, en klik vervolgens op deIdentificatietabblad.
 3. Wijzig de computernaam in hetComputernaamvak zodanig dat het alleen een combinatie van letters (a-z) en cijfers (0-9) bevat. Gebruik geen niet-alfanumerieke tekens of spaties.

  OPMERKING: Deze fout is gegenereerd door een apostrof (') op de computernaam bekend.
 4. Klik opOK.
 5. Start Windows opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.

Bericht of bijlage overschrijdt de toegestane grootte

Neem contact op met uw Internetprovider om te zien of een andere server beschikbaar is die uw bericht en de bijlagen worden verwerkt.

Sommige bedrijven ISP biedt twee SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)-adressen, één voor de meeste berichten en een tweede voor het verwerken van grotere bijlagen. Veel internetproviders zal automatisch schakelen tussen deze servers op basis van behoefte. Als uw ISP niet automatisch overschakelen of kun je verbinding maken met de secundaire server op basis van standaard, kunt u een tweede profiel of account aan het adres van de secundaire server voor het verzenden van grotere berichten instellen.

Diverse voorwaarden of configuratie problemen

Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over het oplossen van problemen met e-mail verzenden:
195922Outlook 2000: Problemen oplossen met berichten blijven in het post vak uit

Voorbeelden van volledige foutberichten

De fouten ontvangen mogelijk ingewikkelder dan het algemene bericht vermeld in het foutbericht.

Een voorbeeld van een fout die wordt weer gegeven als u bij het doorgeven van berichten via een andere SMTP-server is:
Het bericht kan niet verzenden omdat een van de geadresseerden is geweigerd door de server. Het geweigerde e-mailadres is '<someone@microsoft.com>'. Onderwerp: '<test>', Account: '<test>', Server: '<smtp.microsoft.com>', Protocol: SMTP, Server reactie: ' 550 <someone@microsoft.com>... Doorsturen geweigerd ', poort: 25, beveiligd (SSL): Nee, serverfout: 550, foutnummer: 0x800CCC79 </someone@microsoft.com></smtp.microsoft.com></test></test></someone@microsoft.com>
Een voorbeeld van een foutbericht die wordt weer gegeven wanneer een DNS- of TCP/IP-configuratie probleem de oorzaak is:
Er is een onbekende fout opgetreden. Rekening: <acct>, Server: <srv>, Protocol: SMTP, Server reactie: '501 ongeldige domeinnaam', poort: 25 beveiligde (SSL): Nee, serverfout: 501, foutnummer: 0x800CCC63 </srv></acct>

Achtergrond op Relay blokkeren

Dit probleem kan steeds vaker optreden, omdat internetproviders maatregelen nemen tegen ongewenste e-mail of spam. Ongewenste e-mail is het Internet met vele exemplaren van hetzelfde bericht overlopen in een poging om het bericht te verzenden naar mensen die anders niet kiezen zou te ontvangen. De meeste spam maakt gebruik van een geautomatiseerd systeem te verzenden handels reclame- of marketing boodschappen e-mailberichten. Kost de afzender zeer weinig te verzenden; de meeste van de kosten worden betaald door de geadresseerde of de e-mailproviders.

Sommige Internetproviders bestrijdt spam door te eisen dat elke gebruiker rechtstreeks naar hun systeem worden gekozen om het verzenden van e-mail via hun SMTP-gateway. Dit is een eenvoudige manier om spam controle maar mogelijk gevolgen heeft voor gebruikers die toegang krijgen tot hun e-mailaccount via een andere Internetprovider.

MSN, the Microsoft Network is een voorbeeld van een Internetprovider die spam blokkeert. Bovendien heeft MSN restricties ingesteld waarbij als het e-mailadres in de eigenschappen van uw Internet-Account niet met uw MSN-account overeen komt, u ook blokkeren SMTP-fouten ontvangt mogelijk. Dit geldt voor gebruikers die met twee verschillende internetadressen mail ontvangen maar hetzelfde antwoord adres hebben op beide e-mailaccounts wilt. Andere Internetproviders hebben gelijkaardige maatregelen genomen.

Voorbeelden

 • Werknemers hebben persoonlijke Internet-accounts bijinternetprovider.comwaarinternetprovider.comis uw Service-Provider domeinnaam. Zij het bedrijf bedrijfs net werk gebruiken voor toegang tot huninternetprovider.come-mailberichten. Ze hebben geen problemen met verzenden of ontvangen. Een dag zij ontvangt van SMTP-fouten worden geblokkeerd wanneer ze proberen e-mail te beantwoorden die ze hebben ontvangen van startinternetprovider.com. Ze contactinternetprovider.comen ze krijgen te horen datinternetprovider.comzojuist geïnstalleerde nieuwe SMTP-gateway software waardoor de SMTP-relay. Nu de werknemers ontvangen van e-mail via het LAN-Netwerk, maar kunnen geen e-mail verzenden omdat ze niet rechtstreeks verbinding hebbeninternetprovider.com.
 • Een gebruiker heeft twee Internet-accounts, metinternetprovider.commetmijninternetprovider.netwaarinternetprovider.comenmijninternetprovider.netdomeinnamen van de Internet-providers zijn. De gebruiker belt inmijninternetprovider.neten kan verzenden en ontvangen van e-mail vanaf beide accounts zonder problemen. De gebruiker verbinding met maakt één dagmijninternetprovider.net, probeert e-mail te verzenden viainternetprovider.comen blokkeren fouten ontvangt. De gebruiker maakt rechtstreeks in verbindinginternetprovider.comen kan nog steeds e-mail verzenden en ontvangen met beide accounts. In dit voorbeeldinternetprovider.comgeïmplementeerd SMTP-relay blokkeren enmijninternetprovider.netniet.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Meer informatie

Zie de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over het oplossen van fouten in Outlook verzenden bericht:
223462Outlook 2000: Problemen met de fout "Kan het bericht niet verzonden."
223465Oplossen van de fout 'Kan niet om dit object te verzenden'.

Eigenschappen

Artikel ID: 223477 - Laatste beoordeling: maandag 28 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbdownload kbprb kbmt KB223477 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:223477

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com