Μήνυμα λάθους: Παρουσιάστηκε σφάλμα συστήματος 1240. Ο λογαριασμός δεν είναι εξουσιοδοτημένος για σύνδεση από αυτόν το σταθμό

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 224287 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Σημαντικό: Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση του μητρώου. Πριν να τροποποιήσετε το μητρώο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και επεξεργασίας του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
256986Περιγραφή του μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Όταν επιχειρείτε να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή SMB άλλων κατασκευαστών, όπως μονάδα φορτωτή ταινίας DEC Pathworks ή το Samba, ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Παρουσιάστηκε το σφάλμα συστήματος 1240.

Ο λογαριασμός δεν είναι εξουσιοδοτημένος για σύνδεση από αυτόν το σταθμό.

Αιτία

Αυτό το ζήτημα μπορεί να προκύψει εάν ο διακομιστής SMB που δεν είναι της Microsoft υποστηρίζει μόνο κωδικούς πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση (απλό κείμενο) κατά τον έλεγχο ταυτότητας.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του διακομιστή SMB άλλων κατασκευαστών.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, χρησιμοποιήστε το Regedit Ενεργοποίηση κωδικών πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση (απλό κείμενο) για το πρόγραμμα-πελάτη SMB.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν ενεργοποιείτε μη κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, μπορείτε να επιτρέψετε τους κωδικούς πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση (απλό κείμενο) θα σταλεί στο δίκτυο κατά τον έλεγχο ταυτότητας σε ένα διακομιστή SMB που απαιτεί αυτήν την επιλογή. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ένα πακέτο εποπτεία του δικτύου σας, όπως η Εποπτεία δικτύου, το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί να διαβάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, λαμβάνοντας ένα ίχνος δικτύου κυκλοφορίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν χρησιμοποιείτε σωστά τον Επεξεργαστή μητρώου, μπορεί να προκαλέσετε σοβαρά προβλήματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.


Για να ενεργοποιήσετε μη κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης, προσθέστε την ακόλουθη τιμή και την τιμή δεδομένων στο ακόλουθο κλειδί μητρώου:
Η τιμή ονόματος: EnablePlainTextPassword
Τύπος δεδομένων: REG_DWORD
Δεδομένα: 1

Κλειδί μητρώου

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanworkstation\parameters
Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα όπως εφαρμόζεται σε Microsoft Windows NT 4.0 SP3 ή νεότερη έκδοση, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
166730Με αποτυγχάνει SP3 κωδικού πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση για σύνδεση με το διακομιστή SMB

Περισσότερες πληροφορίες

Ξεκινώντας από το Microsoft Windows NT 4.0 Service Pack 3, το πρόγραμμα ανακατεύθυνσης SMB δεν αποστέλλει ενός κωδικού πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση στη διάρκεια του ελέγχου ταυτότητας σε ένα διακομιστή SMB, εκτός αν προσθέσετε την καταχώρηση μητρώου που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows NT 4.0, ο υπολογιστής-πελάτης διαπραγματεύεται αυτόματα έλεγχο ταυτότητας κωδικού πρόσβασης χωρίς κρυπτογράφηση (απλό κείμενο) αν ζητά από το διακομιστή.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 224287 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kb3rdparty kbenv kbnetwork kbprb kbmt KB224287 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:224287

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com