Az Exchange Server 2007 a kézbesítés sikertelenségéről tájékoztató 550 5.1.3 jelű hibaüzenetet jelez, ha egy felhasználó e-mail üzenetet próbál küldeni

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2282570
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a Microsoft Exchange Server 2007 valamelyik felhasználója egy e-mailt próbál meg küldeni egy felhasznalo.@contoso.com vagy felhasznalo..keresztnev@contoso.com formátumú SMTP-címre, az üzenetet a rendszer nem kézbesíti. A felhasználó az alábbi hibaüzenetet kapja a kézbesítés sikertelenségéről:

#550 5.1.3 STOREDRV.Submit; invalid recipient address #SMTP# (a címzett címe érvénytelen)

Megjegyzés: A felhasználók fogadni sem tudják az ilyen formátumú SMTP-címekről küldött leveleket.

Oka

A probléma oka, hogy a fenti formátumú SMTP-címek nem RFC-kompatibilisek.

A megoldás

A probléma az alábbi összegző frissítőcsomag telepítésével szüntethető meg:
2407025 Az Exchange Server 2007 Service Pack 3 rendszerhez megjelent 2. összegző frissítőcsomag
A frissítés telepítése után egy új bejegyzéssel kell bővíteni az Edgetransport.exe.config fájlt, hogy a kiszolgáló is frissülhessen. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Az elosztó továbbítókiszolgálói szerepben üzemelő Exchange 2007 rendszerű kiszolgálón nyissa meg a Windows Intézőt, és keresse meg az EdgeTransport.exe.config fájlt. A fájl az Exchange Server telepítési mappájának Bin mappájában található. Az alapértelmezett telepítési mappa esetén például a C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\Bin mappában helyezkedik el a keresett fájl.
  2. Készítsen egy biztonsági másolatot az EdgeTransport.exe.config fájlról EdgeTransport.exe.config.régi néven.
  3. Nyissa meg az EdgeTransport.exe.config fájlt, és az <appSettings> szakaszt egészítse ki az alábbi sorral:
    <add key="AcceptAndFixSmtpAddressWithInvalidLocalPart" value="true" />
  4. Mentse a fájlt.
  5. Indítsa újra az Exchange-átvitel szolgáltatást.
Megjegyzések
  • A frissítés telepítése és az Edgetransport.exe.config fájl kiegészítése után a feladó nem RFC-kompatibilis címe "felhasznalo."@contoso.com formátumú lesz. Ez lehetővé teszi a válaszadást az érintett formátumú címekről érkezett levelekre.
  • A frissítés önmagában nem teszi lehetővé, hogy új e-mailt küldjenek a nem RFC-kompatibilis címekre, ahhoz az e-mail cím fióknév részét idézőjelek közé kell tenni (például "felhasznalo."@contoso.com). Egyes levelezőkiszolgálók nem ismerik fel, hogy a "felhasznalo."@contoso.com formátumú címek valójában a felhasznalo.@contoso.com címet jelentik, és ilyenkor továbbra is a kézbesítés sikertelenségéről tájékoztató jelentés érkezhet vissza.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Az RFC-dokumentumról az IETF alábbi weblapján tájékozódhat:
Általános információk a 2822-es RFC-dokumentumról
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2282570 - Utolsó ellenőrzés: 2011. április 26. - Verziószám: 1.0
Kulcsszavak: 
kbfix kbqfe kbhotfixrollup kbexpertiseinter KB2282570
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com