Mobiele apparaat geen verbinding maken met Exchange Online via Exchange ActiveSync nadat de postbus van gebruiker is gemigreerd naar Exchange Online

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2293029 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

Microsoft Exchange-postvak van een gebruiker wordt gemigreerd naar Microsoft Office 365 een ruimten op of gehoste Exchange-omgeving. Echter na de migratie van de gebruiker mobiel apparaat kan geen verbinding maken met Microsoft Exchange Online via Microsoft Exchange ActiveSync.

Dit gebeurt als het mobiele apparaat wordt niet automatisch aangepast aan de locatie van het postvak van Exchange Online. Het mobiele apparaat moet worden omgeleid naar de nieuwe locatie van de postbus-server.

OPLOSSING

Exchange ActiveSync opnieuw instellen op het mobiele apparaat, zodat u de meest recente versie van Exchange ActiveSync. Als u Exchange ActiveSync instellen, gaat u naar Telefoon- en tablet Naslaggids voor setup, en vervolgens de stappen voor uw apparaat.

MEER INFORMATIE

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community .

Eigenschappen

Artikel ID: 2293029 - Laatste beoordeling: maandag 7 juli 2014 - Wijziging: 11.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Exchange Online
Trefwoorden: 
o365 o365a o365e o365022013 o365p o365m kbgraphic kbmt KB2293029 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2293029

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com