Helyreállító lemez létrehozása Windows 2000 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 231777 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Windows 2000 rendszer helyreállítási folyamatához használatos helyreállító lemez Windows 2000 rendszerben történő létrehozását ismerteti.

További információ

A helyreállító lemez létrehozásához tegye a következőket:
  1. Kattintson a Start gombra, és mutasson a Programok, majd a Kellékek és a Rendszereszközök menüpontra, végül kattintson a Biztonsági másolat parancsra.
  2. Az Eszközök menüben kattintson a Helyreállító lemez létrehozása parancsra.
A helyreállító lemez a következő helyreállítási műveletekre használható:
  • A rendszerindítási környezet vizsgálata és javítása.
  • A Windows 2000 rendszerfájljainak ellenőrzése, és a hiányzó vagy sérült fájlok cseréje.
  • A rendszerindító szektor vizsgálata és javítása.
MEGJEGYZÉS: A Windows 2000 rendszer helyreállításához a számítógép kérni fogja a helyreállító lemezt. Ha nincs helyreállító lemeze, nyomja le az L billentyűt. Ekkor a számítógép megkísérli megkeresni a Windows 2000 rendszert a javítási folyamatok végrehajtásához. A keresés során a rendszer a partíció Boot.ini fájlját keresi meg, és beolvassa abból az operációs rendszer ARC formátumú elérési útvonalát. Ezután a számítógép az egyes ARC-útvonalakhoz tartozó alábbi struktúra betöltésével próbálkozik:
%systemroot%\System32\Config\Software

Az algoritmus e lépésben állapítja meg, hogy mely telepített operációs rendszerek verziói egyeznek a helyreállítási folyamatra használt telepítő CD-n lévő operációs rendszer verziójával.

Ha a Boot.ini fájlt nem lehet olvasni, vagy a szoftverstruktúra hibás, a helyreállítás nem folytatható. Ekkor van szükség egy érvényes Setup.log fájlt tartalmazó helyreállító lemezre, hogy a helyreállítás elkezdődhessen.

A telepítés közben mentett rendszerleíró struktúrák a következő mappában találhatók:
%systemroot%\repair
A rendszerleíró struktúrákat csak gyors helyreállításkor használja a számítógép, egyéb esetekben a helyreállítási konzolban, manuálisan kell egy frissebb, az NTbackup segédprogram által mentett rendszerleíró struktúrát másolni a következő mappába:
%systemroot%\repair\regback
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
216337 Az Rdisk.exe alkalmazás nem a Windows 2000 része (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
238359 A Windows kézi és gyors helyreállítási lehetősége közötti különbségek (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
240363 A rendszerállapot biztonsági mentése és visszaállítása Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 231777 - Utolsó ellenőrzés: 2005. május 17. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
Kulcsszavak: 
kbhowto KB231777
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com