Er kan geen upgrade worden uitgevoerd vanaf computers met Windows 95 of Windows 98 met een dual-boot-configuratie voor Windows 2000 of Windows NT

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 232123 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als uw computer is geconfigureerd om een dual boot uit te voeren tussen Microsoft Windows 95 of Microsoft Windows 98 en Microsoft Windows NT of Microsoft Windows 2000, wordt een van de volgende foutberichten weergegeven als u een upgrade uitvoert van Windows 95 of Windows 98 naar Windows 2000 Professional:
Windows 2000 Setup ondersteunt de upgrade van Windows niet als u meerdere besturingssystemen hebt geïnstalleerd. Setup wordt nu afgesloten.
-of-
Andere gevonden besturingssystemen

U kunt geen upgrade van deze Windows-installatie naar Windows 2000 uitvoeren omdat er meer dan één besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd. Het upgraden van het ene besturingssysteem kan problemen veroorzaken met bestanden die worden gedeeld met het andere besturingssysteem. Hierdoor is deze upgrade niet toegestaan.
Dit bericht wordt weergegeven nadat het upgraderapport is gegenereerd.

Oorzaak

Microsoft ondersteunt niet het upgraden van Windows 95 of Windows 98 naar een dual-boot-configuratie. Omdat sommige besturingssystemen (Windows 2000 en Microsoft Windows NT 4.0) bepaalde bestanden en mappen delen (zoals de map Program Files), kan dit problemen veroorzaken met andere geïnstalleerde besturingssystemen.

Tijdens de upgrade van Windows 95 of Windows 98 worden sommige bestanden die alleen van belang zijn voor Windows 95 of Windows 98, van het station verwijderd. Omdat het andere besturingssysteem deze bestanden mogelijk deelt, kan Setup niet nagaan of dit daadwerkelijk het geval is.

Oplossing

Als u een upgrade wilt uitvoeren van Windows 95 of Windows 98 naar Windows 2000 Professional, moet u het andere besturingssysteem verwijderen. Als u het besturingssysteem met de dual-boot-configuratie verwijdert, moet u controleren of de volgende bestanden van de vaste schijf zijn verwijderd:
  • Ntldr
  • Ntdetect.com
  • Boot.ini
  • De map %windir%. (De map met Windows NT 4.0 of Windows 2000. Doorgaans is dit C:\winnt.)
Opmerking Als u dual boot gebruikt voor Windows 95 of Windows 98 en Windows 2000, moet u ook de gegevens in de map C:\Program Files\Uninstall verwijderen.

Eigenschappen

Artikel ID: 232123 - Laatste beoordeling: donderdag 6 februari 2014 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive kbenv kberrmsg kbprb kbsetup KB232123

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com