Uptime.exe hulpprogramma kunt u inschatten van de beschikbaarheid van de Server met Windows NT 4.0 SP4 of hoger

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 232243 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL232243
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Er is een nieuw hulpprogramma, Uptime.exe, beschikbaar voor het weergeven van de beschikbaarheid van het systeem. Uptime.exe kan worden gebruikt om de huidige beschikbaarheid van het lokaal of extern systeem weer te geven. Het kan eventueel ook het gebeurtenislogboek voor belangrijke systeemgebeurtenissen, zoals het systeem opnieuw is opgestart of niet-reagerende worden (vastgelopen) computers scannen. Waar mogelijk berekent het ook beschikbaarheid van het systeem. Het is met name bedoeld voor Windows NT Server 4.0 Service Pack 4 of hoger, hoewel zij op beperkte wijze op eerdere versies opereert.

Meer informatie

Uptime.exe is een zelfstandig programma. U installeert, kopieer u het bestand naar de map Windows NT. U kunt vervolgens het hulpprogramma uitvoeren vanaf een opdrachtprompt.

Typ het volgende achter de opdrachtprompt voor uitgebreide informatie over dit hulpprogramma:
uptime/Help
Dit hulpprogramma geeft de nauwkeurigste wanneer uitgevoerd met beheerdersbevoegdheden, echter, zelfs zonder beheerdersbevoegdheden, wordt het hulpprogramma probeert om een schatting op basis van de beschikbare informatie. In alle gevallen moeten de resultaten schattingen worden beschouwd.

Het is belangrijk te weten dat de metingen voor beschikbaarheid, aangepast aan de lokale weergave van alleen het besturingssysteem. De meting 'Total Uptime' heeft betrekking op de som van de tijd binnen de gemeten periode waarbij het besturingssysteem heeft vastgesteld in de normale werking. Het weerspiegelt niet de tijden wanneer de server mogelijk niet beschikbaar voor andere doeleinden, zoals netwerkstoringen.

Het is ook belangrijk op te merken dat hoewel het besturingssysteem normaal functioneert, dit betekent niet dat de programma's uitgevoerd op die server normaal werkt. Bijvoorbeeld, kan het besturingssysteem beschikbaar zijn, maar een database op deze server niet juist functioneert.

Uptime is afhankelijk van het gebeurtenislogboek op de gegevens die wordt gebruikt voor het berekenen van de beschikbaarheid. Het hulpprogramma kan geen berekeningen uitvoeren vóór het begin van het gebeurtenislogboek. Als het gebeurtenislogboek wordt leeggemaakt, zijn geen berekeningen mogelijk. Bepaalde instellingen kunnen worden uitgeschakeld, de nauwkeurigheid van het programma te beperken. Bijvoorbeeld, het schrijven van een gebeurtenis wanneer het systeem reageert niet meer en geeft een blauw scherm weergegeven of het uitschakelen van Dr. Watson voor foutberichten van programma. Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor informatie over blauwe schermen met foutberichten:
192463 Verzamelen van informatie voor blauw scherm na geheugendump
Raadpleeg de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over Dr. Watson en toepassingsfouten:
188296 Het uitschakelen van Dr. Watson voor Windows NT
Uptime kan alleen de beschikbaarheid berekenen bij het gebruik van Windows NT 4.0 Service Pack 4 of hoger. Service Pack 4 geïntroduceerd "hartslag" (zoals beschreven in de Help van Uptime) en zijn extra gebeurtenissen voor het afsluiten van het systeem te volgen. Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie over deze gebeurtenissen:
196452 Waarom WinNT 6005, 6006 6008 en 6009 logboekvermeldingen rapporten
Dit hulpprogramma is nu beschikbaar op de volgende website:

uptime.exe

De producten van andere leveranciers die in dit artikel worden beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 232243 - Laatste beoordeling: zaterdag 21 september 2013 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows® 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB232243 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 232243

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com