A rendszer 4107-es vagy 11-es azonosítójú eseményt rögzít az alkalmazásnaplóban Windows Vista, Windows Server 2008, illetve a Windows vagy a Windows Server ezeknél újabb verziójában

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2328240 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Jelenségek

Windows 7 vagy Windows Server 2008 R2 rendszerű számítógépen az alkalmazásnaplóba egy a következőhöz hasonló hibabejegyzés kerül:
Napló neve: Alkalmazás
Forrás: Microsoft-Windows-CAPI2
Dátum: Dátum és idő
Eseményazonosító: 4107
Feladatkategória: Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszó: Klasszikus
Felhasználó: -
Számítógép: Számítógépnév
Leírás:
Nem sikerült kibontani a külső féltől származó legfelső szintű listát az automatikus frissítési kabinetfájlból: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>. Hiba: Az aktuális rendszerórához vagy az aláírt fájl időbélyegéhez viszonyítva a tanúsítvány nincs az érvényességi idején belül.
Illetve Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszerű számítógépen az alkalmazásnaplóba egy a következőhöz hasonló hibabejegyzés kerül:

Napló neve: Alkalmazás
Forrás: Microsoft-Windows-CAPI2
Dátum: Dátum és idő
Eseményazonosító: 11
Feladatkategória: Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszó: Klasszikus
Felhasználó: -
Számítógép: Számítógépnév
Leírás:
Nem sikerült kibontani a külső féltől származó legfelső szintű listát az automatikus frissítési kabinetfájlból: <http://www.download.windowsupdate.com/msdownload/update/v3/static/trustedr/en/authrootstl.cab>. Hiba: Az aktuális rendszerórához vagy az aláírt fájl időbélyegéhez viszonyítva a tanúsítvány nincs az érvényességi idején belül.

A probléma oka

A hibát az okozza, hogy lejárt a megbízható tanúsítványok listája közzétevőjének Microsoft-tanúsítványa. A CryptnetUrlCache mappában megtalálható a megbízható tanúsítványok listájának egy másolata egy lejárt aláíró tanúsítvánnyal együtt.

Megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50531


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse a javítást egy flash meghajtóra vagy egy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

A probléma saját kezű megszüntetésének lépései:
 1. Nyisson meg egy parancssort. Ehhez kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  gombra, azután a Minden program, majd a Kellékek pontra, és válassza a Parancssor parancsot.
 2. Írja be a parancssorba a következő parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt:
  certutil -urlcache * delete
  Megjegyzés: A certutil parancsot a munkaállomás összes felhasználója számára külön futtatni kell. Mindegyik felhasználónak be kell jelentkeznie és végre kell hajtania a fenti 1. és 2. lépést.
 3. Ha a lejárt tanúsítvány a helyi rendszerprofilok egyikének a gyorsítótárában van, akkor törölni kell bizonyos mappák tartalmát a Windows Intézőben. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Indítsa el a Windows Intézőt. Ehhez mutasson a Start menü Minden program, majd Kellékek pontjára, és kattintson a Windows Intéző parancsra.

   Megjegyzés: Ahhoz, hogy meg tudja jeleníteni a kiürítendő mappákat, engedélyeznie kell a rejtett mappák megjelenítését. A rejtett fájlok és mappák megjelenítéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:
   1. Kattintson a Rendezés menü Mappa és keresés beállításai parancsára.
   2. Kattintson a Nézet fülre.
   3. Jelölje be a Rejtett fájlok és mappák megjelenítése jelölőnégyzetet.
   4. Törölje az Ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése jelölőnégyzet jelölését.
   5. Törölje Az operációs rendszer védett fájljainak elrejtése (ajánlott) jelölőnégyzet jelölését.
   6. Kattintson az Igen gombra a figyelmeztető üzenet bezárásához, majd az OK gombra a változtatások véglegesítéséhez és a párbeszédpanel bezárásához.
  2. Törölje az alább felsorolt könyvtárak tartalmát. (A %windir% a Windows-könyvtár.)

   Megjegyzés: Előfordulhat, hogy egy üzenet jelenik meg, amely arról tájékoztatja, hogy nem rendelkezik hozzáférési engedéllyel a mappához. Ha megjelenik ilyen üzenet, kattintson a Folytatás gombra.

   LocalService:

   %windir%\ServiceProfiles\LocalService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content
   %windir%\ServiceProfiles\LocalService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

   NetworkService:
   %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content
   %windir%\ServiceProfiles\NetworkService\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

   LocalSystem:
   %windir%\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\Content
   %windir%\System32\config\systemprofile\AppData\LocalLow\Microsoft\CryptnetUrlCache\MetaData

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a bekezdést. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Szívesen várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információ

A 4107-es esemény „Az aktuális rendszerórához vagy az aláírt fájl időbélyegéhez viszonyítva a tanúsítvány nincs az érvényességi idején belül” szövegű hiba helyett „Az adat érvénytelen” szövegű hibaként is szerepelhet a naplóban.

Ez a hiba azt jelzi, hogy a hálózatról érkezett objektum nem egy érvényes kabinetfájl, így a Windows nem tudja helyesen értelmezni a tartalmát. Ilyen hiba akkor fordulhat elő, amikor a kabinetfájl hálózatról való lekérésére tett kísérlet nem tud átjutni egy proxyn. Ha a proxy a szokványos HTTP-hibakód helyett valamilyen adatot vagy üzenetet ad eredményül, a Windows megkísérli úgy értelmezni a proxytól kapott üzenetet, mintha az egy kabinetfájl lenne. Ennek a kísérletnek a meghiúsulása eredményezi az érvénytelen adatot jelző hibát.

A hiba megoldásához el kell távolítani a gyorsítótárban megtalálható érvénytelen bejegyzést a gyorsítótár kiürítése révén, aminek lépéseit a „Megoldás” című rész ismerteti.


Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2328240 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 17. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Web Server 2008 R2
 • Windows Server 2008 R2 for Itanium-Based Systems
 • Windows Server 2008 R2 Datacenter
 • Windows Server 2008 R2 Enterprise
 • Windows Server 2008 R2 Standard
 • Windows Web Server 2008
 • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Ultimate
 • Windows Server 2008 R2 Service Pack 1
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2328240
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com