MS10-072: A Windows SharePoint Services 3.0 biztonsági frissítése: 2010. október 12.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2345304 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: A cikkben szereplő információk segítségével számítógépén alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat adhat meg, illetve kikapcsolhat biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy-egy adott probléma megoldása érdekében ajánlott végrehajtani, előtte azonban célszerű mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. A cikkben tárgyalt kerülő megoldás választása esetén gondoskodjon a számítógép védelméről.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft közzétette az MS10-072 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyein tekinthető meg:

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Az otthoni felhasználók az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában díjmentes telefonos támogatást kaphatnak az 1-866-PCSAFETY számon:
(a helyi telefonszámokról ide kattintva tájékozódhat)
Más országokban élő ügyfeleinket arra kérjük, lépjenek kapcsolatba a Microsoft helyi képviseletével. A biztonsági frissítésekhez támogatást nyújtó helyi Microsoft-képviseletek elérhetőségéről a Microsoft alábbi nemzetközi támogatási webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/hun/protect/default.mspx
Az észak-amerikai ügyfelek továbbá ingyenes és korlátlan e-mailes, illetve csevegőprogramon keresztüli egyedi támogatást is kaphatnak a Microsoft alábbi webhelyén:
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=hu&prid=7552&st=1&wfxredirect=1&sd=gn
A vállalati ügyfelek a szokásos támogatási csatornáikon keresztül kaphatnak támogatást a biztonsági frissítésekhez.

További információk a biztonsági frissítésről

A biztonsági frissítés telepítésének előfeltételei

Az alábbi listában találja a biztonsági frissítés előfeltételeit:
 • A biztonsági frissítés olyan számítógépen telepíthető, amelyen megtalálható a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazás Service Pack 2 szervizcsomaggal ellátott, vagy újabb verziója. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  949582 A Windows SharePoint Services 3.0 legújabb szervizcsomagjának beszerzése

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák

 • 1. ismert probléma

  Jelenség
  Ha a SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló művelete nem fejeződik be, a SharePoint alkalmazás inkonzisztens állapotú lehet. Előfordulhat, hogy a Központi felügyelet webhelyen vagy a SharePoint-webhelyen nem lehet tallózni, és az alábbi hibaüzenetek egyike jelenik meg:

  1. hibaüzenet

  Kiszolgálóhiba: http://go.microsoft.com/fwlink?LinkID=96177

  2. hibaüzenet

  HTTP 404 Nem található

  3. hibaüzenet

  Nem lehet kapcsolódni a konfigurációs adatbázishoz.

  Megoldás

  A probléma megoldásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  944267 A SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló Windows SharePoint Services 3.0 vagy SharePoint Server 2007 alkalmazást futtató számítógépen történő futtatása során gyakran előforduló hibák elhárítása
 • 2. ismert probléma

  Jelenség

  A rendszer hitelesítést kér a felhasználóktól a SharePoint-webhelyen való tallózáshoz. A Windows Server 2003 SP1 és a Windows Server 2008 rendszer visszacsatolás-ellenőrző biztonsági szolgáltatást tartalmaz a visszatükrözéses támadások megakadályozására, ezért a hitelesítés sikertelen lesz, ha a megadott teljes tartománynév (FQDN) vagy egyéni állomásfejléc nem egyezik meg a helyi számítógép nevével.

  Kerülő megoldás

  A problémát két különböző módon is elháríthatja. A következő műveletek közül hajtsa végre az adott helyzetnek megfelelőt.

  Fontos: Az alábbi szakasz, módszer, illetve tevékenység a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

  1. módszer: Az állomásnevek megadása (az NTLM-hitelesítés előnyben részesített módszere)

  A visszacsatolási címre leképezett és a számítógépen webhelyekhez csatlakozni tudó állomásnevek megadásához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Állítsa a DisableStrictNameChecking rendszer-beállítási bejegyzést 1 értékre. A műveletről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
   281308 Előfordulhat, hogy a Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerű számítógépeken található SMB-megosztáshoz nem tud alias névvel csatlakozni
  2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
  3. A beállításszerkesztőben keresse meg, majd kattintással jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\MSV1_0
  4. Kattintson a jobb gombbal az MSV1_0 kulcsra, mutasson az Új parancsra, majd kattintson a Karakterláncsoros érték elemre.
  5. Írja be a BackConnectionHostNames értéket, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  6. Kattintson a jobb gombbal a BackConnectionHostNames elemre, majd kattintson a helyi menü Módosítás parancsára.
  7. Az Érték mezőbe írja be a helyi számítógépen található webhelyekhez csatlakoztatható állomásneveket, majd kattintson az OK gombra.
  8. Lépjen ki a beállításszerkesztőből, és indítsa újra az IISAdmin szolgáltatást.

  2. módszer: A visszacsatolás-ellenőrzés letiltása (a kevésbé ajánlott módszer)

  Figyelmeztetés: Ez a kerülő megoldás a számítógépet vagy a hálózatot védtelenebbé teheti a rosszindulatú felhasználók és a kártevő szoftverek (például a vírusok) támadásaival szemben. Az eljárás végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. Az alábbi megoldást csak saját felelősségére alkalmazhatja.

  A második módszer a visszacsatolás-ellenőrzés letiltása a DisableLoopbackCheck bejegyzés beállításával.

  A DisableLoopbackCheck beállításkulcs beállításához kövesse az alábbi lépéseket:
  1. Állítsa a DisableStrictNameChecking rendszer-beállítási bejegyzést 1 értékre. A műveletről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
   281308 Előfordulhat, hogy a Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerű számítógépeken található SMB-megosztáshoz nem tud alias névvel csatlakozni
  2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, és kattintson az OK gombra.
  3. A beállításszerkesztőben keresse meg, majd kattintással jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
  4. Kattintson a jobb gombbal az Lsa kulcsra, mutasson az Új parancsra, majd kattintson a Duplaszó elemre.
  5. Írja be a DisableLoopbackCheck parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  6. Kattintson a jobb gombbal a DisableLoopbackCheck elemre, majd kattintson a helyi menü Módosítás parancsára.
  7. Az Érték mezőbe írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
  8. Lépjen ki a beállításszerkesztőből, majd indítsa újra a számítógépet.
  A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  926642 A Windows Server 2003 Service Pack 1 telepítése után hibaüzenet jelenik meg, amikor a teljesen minősített tartománynév vagy a CNAME alias használatával kísérel meg helyileg elérni egy kiszolgálót
 • 3. ismert probléma

  Miután a biztonsági frissítést telepítette a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazást futtató Windows Small Business Server rendszerű számítógépen, egyes esetekben előfordulhat, hogy a SharePoint Companyweb és a Központi felügyelet webhelyeinek lapjai nem érhetők el. Ha további információra van szüksége a problémáról és annak megoldásáról, látogassa meg a Microsoft TechNet alábbi weblapját:
  http://blogs.technet.com/b/sbs/archive/2010/06/18/companyweb-and-sharepoint-central-admin-not-accessible-after-installing-kb983444.aspx
 • 4. ismert probléma

  Telepítése után ez a biztonsági frissítés többször is megjelenhet a Telepített frissítések listában. Ennek az az oka, hogy a frissítést több Office-alkalmazáshoz is telepíti a rendszer.
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
944267 A SharePoint-termékek és -technológiák konfigurálása varázsló Windows SharePoint Services 3.0 vagy SharePoint Server 2007 alkalmazást futtató számítógépen történő futtatása során gyakran előforduló hibák elhárítása

Újraindítás szükségessége

A biztonsági frissítés telepítését követően nem kell újraindítani a számítógépet.

Biztonsági frissítések helyettesítése

A biztonsági frissítés az alábbi biztonsági frissítést váltja fel:
983444 MS10-039: A Windows SharePoint Services 3.0 biztonsági frissítése: 2010. június 8.

Eltávolítási információk

A biztonsági frissítés eltávolításához használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások segédprogramját.

Megjegyzés: A biztonsági frissítés eltávolításakor a rendszer kérheti a Windows SharePoint Services 3.0 alkalmazást tartalmazó lemez behelyezését. Előfordulhat továbbá, hogy a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások segédprogramjában nem jelenik meg a biztonsági frissítés eltávolítására szolgáló elem. A problémának számos oka lehet. 

Az eltávolításról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

903771 Információ az Office-frissítések esetleges eltávolíthatatlanságáról

Fájlinformációk

A biztonsági frissítés angol nyelvű (egyesült államokbeli) változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A Windows SharePoint Services 3.0 32 bites változata esetén:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Camlqry.xsdNot applicable9,58102-Feb-201008:25
Cfgupddl.sqlNot applicable13809-Jul-201001:06
Configdb.sqlNot applicable65,94709-Jul-201001:54
Configup.sqlNot applicable49,18009-Jul-201001:06
Create.asxNot applicable16,35028-Oct-200917:29
Depl.xsdNot applicable62,67206-Apr-201008:52
Dwdcw20.dll12.0.6545.5000438,61611-Aug-201019:22
Dws.asxNot applicable4,44128-Oct-200917:29
Feature_0003.xmlNot applicable51112-Mar-200905:12
Fldswss.xmlNot applicable214,91303-Feb-201007:40
Msscntrs.dll_0001.x8612.0.6529.500088,40803-Feb-201009:24
Mssdmn.exe_0001.x8612.0.6539.5000280,94409-Jun-201008:49
Mssearch.exe_0005.x8612.0.6539.5000156,05609-Jun-201008:49
Mssph.dll_0001.x8612.0.6544.5000701,77604-Aug-201008:03
Mssrch.dll_0001.x8612.0.6539.50002,063,69609-Jun-201008:49
Nlhtml.dll_0002.x862008.1231.6510.5000123,24022-Jun-200911:59
Offfilt.dll_0002.x862008.1231.6532.5000199,53620-Mar-201009:15
Offprsx.dll12.0.6529.50001,133,46403-Feb-201008:20
Onetutil.dll12.0.6545.50021,980,28024-Aug-201020:59
Owssvr.dll_000112.0.6545.50023,024,76024-Aug-201021:42
Owstimer.exe_000112.0.6520.500054,62413-Oct-200906:14
Query9x.dll_0002.x8612.0.6510.500081,21617-Jun-200923:27
Rgnldflt.xmlNot applicable14,76009-Jul-201001:11
Schema.xml_announceNot applicable92,05423-Apr-200905:30
Schema.xml_discussNot applicable325,96303-Feb-201007:40
Schema.xml_usersNot applicable371,41610-Sep-200903:21
Searchom.dll_0003.x8612.0.6545.50001,462,65612-Aug-201002:13
Searchom.dll_0005.x8612.0.6545.50001,462,65612-Aug-201002:13
Sigcfg.cerNot applicable68909-Jul-201001:54
Sigcfg.dllNot applicable8,03209-Jul-201001:54
Sigcfg.sqlNot applicable41,76109-Jul-201001:54
Sigsdb.cer.x86Not applicable68903-Feb-201009:24
Sigsdb.dll.x86Not applicable8,03203-Feb-201009:24
Sigsdb.sql.x86Not applicable154,21103-Feb-201009:24
Sigstore.cerNot applicable68911-Aug-201019:13
Sigstore.dllNot applicable8,02411-Aug-201019:13
Sigstore.sqlNot applicable403,49411-Aug-201019:13
Store.sqlNot applicable2,760,84111-Aug-201019:13
Storeup.sqlNot applicable2,685,96411-Aug-201017:38
Stoupddl.sqlNot applicable13809-Jul-201001:06
Stsadm.exe12.0.6539.5000571,29611-Jun-201004:24
Stsap.dll12.0.6536.5000628,63228-Apr-201001:16
Stslib.dll_000112.0.6517.5000128,87218-Sep-200905:41
Stsom.dll12.0.6545.50029,570,16824-Aug-201021:42
Stsom.dll_000112.0.6545.50029,570,16824-Aug-201021:42
Stssoap.dll12.0.6535.5000313,20808-Apr-201011:57
Stswel.dll12.0.6545.50021,936,76024-Aug-201021:42
Stswfacb.dll12.0.6505.5000194,44006-May-200914:35
Stswfact.dll12.0.6505.5000194,44006-May-200914:35
Timezone.xmlNot applicable64,37509-Jul-201001:11
Tquery.dll_0002.x8612.0.6542.50002,357,58421-Jul-201006:59
Wss.rsxNot applicable453,41003-Feb-201007:37
Wss.search.sql.x86Not applicable431,50103-Feb-201009:24
Wss.search.up.sql.x86Not applicable338,77603-Feb-201008:41
Wss.xsdNot applicable72,86712-Aug-200901:10
Wsspreupgradecheck.xmlNot applicable10,57413-Oct-200905:24
Xmlfiltr.dll.x862008.1231.6514.5000102,24818-Aug-200907:42
A Windows SharePoint Services 3.0 64 bites változata esetén:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Camlqry.xsdNot applicable9,58102-Feb-201008:25Not applicable
Cfgupddl.sqlNot applicable13809-Jul-201001:06Not applicable
Configdb.sqlNot applicable65,94709-Jul-201001:54Not applicable
Configup.sqlNot applicable49,18009-Jul-201001:06Not applicable
Create.asxNot applicable16,35028-Oct-200917:29Not applicable
Depl.xsdNot applicable62,67206-Apr-201008:52Not applicable
Dwdcw20.dll12.0.6545.50001,093,46411-Aug-201017:31x64
Dws.asxNot applicable4,44128-Oct-200917:29Not applicable
Feature_0003.xmlNot applicable51112-Mar-200905:12Not applicable
Fldswss.xmlNot applicable214,91303-Feb-201007:40Not applicable
Msscntrs.dll_0001.x6412.0.6529.5000437,08003-Feb-201008:46Not applicable
Mssdmn.exe_0001.x6412.0.6539.5000797,04009-Jun-201006:58Not applicable
Mssearch.exe_0005.x6412.0.6539.5000572,31209-Jun-201006:58Not applicable
Mssph.dll_0001.x6412.0.6544.50001,956,17604-Aug-201008:18Not applicable
Mssrch.dll_0001.x6412.0.6539.50004,758,86409-Jun-201006:58Not applicable
Nlhtml.dll_0002.x642008.1231.6510.5000228,19217-Jun-200921:48Not applicable
Offfilt.dll_0002.x642008.1231.6532.5000387,95217-Mar-201011:57Not applicable
Offprsx.dll12.0.6529.50001,760,15203-Feb-201008:25x64
Onetutil.dll12.0.6545.50023,385,20824-Aug-201020:52x64
Owssvr.dll_000112.0.6545.50025,163,89624-Aug-201021:26Not applicable
Owstimer.exe_000112.0.6520.500089,44013-Oct-200906:03Not applicable
Query9x.dll_0002.x6412.0.6510.5000219,45617-Jun-200923:01Not applicable
Rgnldflt.xmlNot applicable14,76009-Jul-201001:11Not applicable
Schema.xml_announceNot applicable92,05423-Apr-200905:30Not applicable
Schema.xml_discussNot applicable325,96303-Feb-201007:40Not applicable
Schema.xml_usersNot applicable371,41610-Sep-200903:21Not applicable
Searchom.dll_0003.x6412.0.6545.50001,565,05611-Aug-201019:55Not applicable
Searchom.dll_0005.x6412.0.6545.50001,565,05611-Aug-201019:55Not applicable
Sigcfg.cerNot applicable68909-Jul-201001:54Not applicable
Sigcfg.dllNot applicable8,03209-Jul-201001:54x86
Sigcfg.sqlNot applicable41,76109-Jul-201001:54Not applicable
Sigsdb.cer.x64Not applicable68903-Feb-201009:24Not applicable
Sigsdb.dll.x64Not applicable8,03203-Feb-201009:24Not applicable
Sigsdb.sql.x64Not applicable154,21103-Feb-201009:24Not applicable
Sigstore.cerNot applicable68911-Aug-201019:13Not applicable
Sigstore.dllNot applicable8,02411-Aug-201019:13x86
Sigstore.sqlNot applicable403,49411-Aug-201019:13Not applicable
Store.sqlNot applicable2,760,84111-Aug-201019:13Not applicable
Storeup.sqlNot applicable2,685,96411-Aug-201017:38Not applicable
Stoupddl.sqlNot applicable13809-Jul-201001:06Not applicable
Stsadm.exe12.0.6539.5000571,29611-Jun-201005:07x86
Stsap.dll12.0.6536.5000628,63228-Apr-201001:03x86
Stslib.dll_000112.0.6517.5000128,87218-Sep-200905:32Not applicable
Stsom.dll12.0.6545.50029,570,16824-Aug-201021:26x86
Stsom.dll_000112.0.6545.50029,570,16824-Aug-201021:26Not applicable
Stssoap.dll12.0.6535.5000313,20808-Apr-201011:41x86
Stswel.dll12.0.6545.50023,328,88824-Aug-201021:26x64
Stswfacb.dll12.0.6505.5000194,45606-May-200914:15x86
Stswfact.dll12.0.6505.5000194,45606-May-200914:15x86
Timezone.xmlNot applicable64,37509-Jul-201001:11Not applicable
Tquery.dll_0002.x6412.0.6542.50004,783,95221-Jul-201006:05Not applicable
Wss.rsxNot applicable453,41003-Feb-201007:37Not applicable
Wss.search.sql.x64Not applicable431,50103-Feb-201009:24Not applicable
Wss.search.up.sql.x64Not applicable338,77603-Feb-201008:41Not applicable
Wss.xsdNot applicable72,86712-Aug-200901:10Not applicable
Wsspreupgradecheck.xmlNot applicable10,57413-Oct-200905:24Not applicable
Xmlfiltr.dll.x642008.1231.6514.5000204,13614-Aug-200915:25Not applicable
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2345304 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 14. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows SharePoint Services 3.0
Kulcsszavak: 
kbqfe kbbug kbfield kbsecbulletin kbsecurity kbsecurityservices kbsecvulnerability kbsurveynew kbexpertiseinter KB2345304
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com