Az Internet Kapcsolatmegosztás leírása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 234815 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU234815
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk az Internet Kapcsolatmegosztást (Internet Connection Sharing ICS)írja le. Vegye figyelembe, hogy ezt a cikket csak felvilágosításra veheti igénybe, és mint ilyen nem tartalmaz hibaelhárító leírásokat.

Az ICS-el kapcsolatos problémamegoldó leírásokhoz próbáljon meg a következő kulcsszavak segítségével újra keresni:
 • internet and connection and sharing
 • dun and modem and isp (if one or more of these words relate to your issue or question)
A Microsoft Knowledge Base eredményesebb kereséséhez használjon olyan kulcsszavakat, melyek az Ön problémájával szoros kapcsolatban vannak. További információt arról, hogy hogyan lehet sokkal hatásosabban keresni a kulcsszavak használatával, a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
HU242450 Hogyan keressünk kulcsszavak segítségével a Microsoft Tudásbázisban

További információ

Az ICS olyan lehetőséget nyújt a hálózatba kötött számítógépeknek, melynek segítségével egyetlen megosztott kapcsolaton keresztül érhetik el az internetet.

Ha több számítógéppel rendelkezik, akkor az ICS segítségével elérheti, hogy Ön és mások a helyi hálózaton különböző feladatokat kezdeményezzenek egymással párhuzamosan. Pl. az egyik ember köldeni és fogadni tudja a leveleit, mialatt a másik ember fájlokat tölt le, egy harmadik pedig az Interneten lapozgat. Szintén elérheti úgy a céges levelezési fiókját, hogy azt más a hálózatban nem tudja. Használhat Web-es programokat (úgy is, mint frissítések letöltése) ugyan úgy a Microsoft Netmeeting-et, mint más videó konferenciás programokat.

Az Internet Kapcsolatmegosztás lehetőségei

 • Több felhasználó is eltudja érni az Internetet egyetlen kapcsolaton keresztül, mely a Telefonos Hálózatot és a helyi hálózatot használja.
 • A kapcsolódott eszközök kapnak egy látszólagos hálózati konfigurációt, a Directory Naming Service (DNS) és Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) használatával az Internetes nevek megoldásához.
 • Bármelyik IP-csatolt eszköz csatlakozni tud, beleértve a Windows első példányait és a nem-Windows-os klienseket, Microsoft Windows 98 és Microsoft Windows 2000 klienseket is bármi más további kliens szoftver nélkül.
 • A csatlakozott eszközöknek és szoftvereknek átfogó protocol támogatása van. Pl. Játszani tud Internetes játékot további konfigurálások nélkül vagy használhatja a Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) és Virtual Private Network (VPN) a céges hálózatának eléréséhez.

Windows támogatás Kapcsolatmegosztáshoz

Több számítógép Internetre csatlakoztatásához egyetlen Internet kapcsolaton keresztül, szükség van egy számítógépre, melyen Windows 98 Second Edition vagy Windows 2000 fut, telepített Internet Kapcsolatmegosztással. Ezek után más számítógépnek a LAN-ban lehetősége nyílik az Internet elérésére azon a számítógépen keresztül, melyen Internet Kapcsolatmegosztás van.

MEGJEGYZÉS : ICS egy beépített lehetőség a Windows 98 Second Edition-ben és a Windows 2000-ben, nem pedig egy letölthető komponens.

Az Internet Kapcsolatmegosztás Elemei

 • DHCP Allocator - Egy egyszerűsített DHCP szolgáltatás, mely kijelöli az IP címet, átjárót és a névkiszolgálót a helyi hálózatban.
 • DNS Proxy - Névfeloldást végzi a helyi hálózati kliensek megbízásából és a kérdések továbbítása.
 • Network Address Translation (NAT) - Összerendel egy rész saját címet, egy rész nyilvános címet. A NAT nyomonköveti a kimenő adatfolyamból a saját-forrású címeket és a nyilvános-célú címeket. Dinamikusan megváltoztatja az IP címinformációt és szerkeszti a szükséges IP fejléc információkat.
 • Auto-dial - Automatikusan tárcsázza a kapcsolatot.
 • APIs - A programok konfigurálásához, állapotához és hívás vezérléshez.

Hálózat Beállítása Internet Kapcsolatmegosztással

A Kapcsolatmegosztásos hálózat egy fajtája a helyi hálózatoknak, mely egy átjárónak nevezett számítógépben valósul meg és amelyen keresztül minden más számítógép és TCP/IP-vel rendelkező eszköz kapcsolódni tud az Internetre.

Egy Otthoni hálózathoz szükséges Hardver és szoftver eszközök:
 • Egy elsődleges számítógép, átjárónak nevezve, ami a hlózati kapcsolatot adja az Internetre. Ennek a számítógépnek Windows 98 Second Edition-t vagy Windows 2000-t kell futtatnia Internet Kapcsolatmegosztással.
 • Egy vagy több Windows 95-t Windows 98-t Microsoft Windows NT 4.0, Windows 2000 vagy más TCP/IP-t használó kliens szoftvert futtató számítógép.
 • Eszközök, melyek képesek az Internetre csatlakozni.
 • Minden egyes számítógéphez egy hálózati csatoló eszköz.
 • Kábelezés és hub-ok, attól függően, hogy milyen csatoló eszközt használ.
 • Egy modem (vagy egy ISDN, ADSL vonal) az egész hálózathoz.
 • Internet böngésző szoftver és TCP/IP meghajtó minden egyes eszközön, ami a osztozik a kapcsolaton.
Az Internet Kapcsolatmegosztást a Programok hozzáadásán keresztül engedélyezheti a Windows 98 Second Edition-ben:
 1. Kattintson a Start gombra, mutasson a Beállításokra és kattintson a Vezérlőpultra. Duplán kattintson a Programok Hozzáadása ikonra.
 2. A Windows Telepítő fülön duplán kattintson az Internetes Eszközök -re
 3. Kattintással jelölje ki az Internet Kapcsolatmegosztás bejelölő négyzetet és kattintson az OK gombra.
 4. Kattintson az OK gombra és kövesse az utasításokat, melyek megjelennek a képernyőn az Internet Kapcsolatmegosztás varázsló futtatásához.
Információt az ICS-hez akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
234863 Microsoft Windows 98 Second Edition Icsrm.txt File Contents
Az ICS-el összefüggő hibaelhárításról információt akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
238135 Internet Kapcsolatmegosztási problémák hibaelhárítása
Az ICS használatakor az automatikus tárcsázási hibaelhárításról információt akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
236445 ICS Does Not Automatically Dial an Internet Connection
Információt az Internet Kapcsolatmegosztás tiltásához akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
230112 How to Disable Internet Connection Sharing
Információt a számítógép újraindulásáról, ami az ICS varázsló befejeződése előtt következik be vagy az eltávolításról és az ICS újratelepítéséről akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
227172 Your Computer Restarts Before ICS Wizard Is Set Up Completely
Információt az ICS telepítési problémáival kapcsolatban akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
229829 Internet Connection Sharing Is Not Set Up Correctly
Információt az ICS és a TCP/IP követelményekről akkor kap, ha az alábbi cikkszámra kattint, a Microsoft Knowledge Base cikk megtekintéséhez:
230070 TCP/IP Must Be Bound to All Adapters Connecting ICS Host to LAN

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 234815 - Utolsó ellenőrzés: 2003. április 8. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
Kulcsszavak: 
kbtool win98se kbfaq KB234815
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com