Το Outlook Express και το Outlook επανειλημμένα ζητά τον κωδικό πρόσβασής σας όταν ελέγχετε τα μηνύματα σε έναν υπολογιστή με Exchange Server

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 236032 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Για να χρησιμοποιήσετε τα βήματα αυτού του άρθρου, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα λογαριασμό Microsoft Exchange Server 2003 ή Exchange Server 2007. Οι περισσότεροι οικιακοί και προσωπικοί λογαριασμοί δεν χρησιμοποιούν τον Microsoft Exchange. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με λογαριασμούς Microsoft Exchange και τον τρόπο προσδιορισμού της έκδοσης του Exchange με το λογαριασμό σας, ανατρέξτε στις συνδέσεις στην ενότητα "Αναφορές".
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

ΣΥΝΟΨΗ

Αυτό το άρθρο περιέχει τα βήματα για να ακολουθήσετε, για να ρυθμίσετε το Post Office Protocol 3 (POP3) ή τον λογαριασμό 4 του πρωτοκόλλου πρόσβασης μηνυμάτων Internet (IMAP4), έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λογαριασμό Microsoft Exchange Server 2003 ή Exchange Server 2007. Αυτό το άρθρο παρέχει επίσης συνδέσεις σε άλλα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα σχετικά με και αντιμετώπιση προβλημάτων με τους λογαριασμούς του Microsoft Exchange Server.

Συμπτώματα του προβλήματος

Όταν χρησιμοποιείτε το Outlook ή το Outlook Express και δοκιμάστε να ελέγξετε για μηνύματα σε έναν υπολογιστή με Exchange Server, ενδέχεται να επανειλημμένα εμφανιστεί για το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Βήματα για την επίλυση του προβλήματος

Όταν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη Exchange διακομιστή POP3 ή IMAP4 ρύθμιση ελέγχου ταυτότητας (έλεγχος ταυτότητας απλό κείμενο), ορίστε το όνομα λογαριασμού POP3 ή IMAP4, για να συμπεριλάβετε τις ακόλουθες πληροφορίες:
NTDomain\NTDomainID\ExchangeMailAlias

Για παράδειγμα, εάν ο τομέας σας είναι "Name_of_domain", το όνομα του λογαριασμού σας είναι "Myaccount" και ο διακομιστής Exchange είναι ψευδώνυμο "Serveralias," όνομα του λογαριασμού σας είναι ως εξής:
name_of_domain\myaccount\serveralias
Για να βρείτε το όνομα του λογαριασμού σας στο Outlook Express:
  1. Σχετικά με το Εργαλεία μενού, κάντε κλικ στο κουμπί Λογαριασμοί.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί του Αλληλογραφίας καρτέλα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο λογαριασμό αλληλογραφίας.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες, και στη συνέχεια επιλέξτε το Διακομιστές στην καρτέλα.

Περισσότερες πληροφορίες

Στον υπολογιστή με Exchange Server, οι ακόλουθες πληροφορίες καταγράφεται στο αρχείο καταγραφής εφαρμογής:
Το Αναγνωριστικό συμβάντος: 13003
Προέλευσης: MSExchange Pop3
Τύπος: σφάλμα
Κατηγορία: έλεγχος ταυτότητας
Περιγραφή: προσπάθεια σύνδεσης από 0.0.0.0 Για να ψευδώνυμο απέτυχε: η κλήση HrLookupCredentials() απέτυχε με σφάλμα αποτυχίας σύνδεσης: Άγνωστο όνομα χρήστη ή εσφαλμένος κωδικός πρόσβασης.
Το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται κατά την προσπάθειά σας να ανακτήσετε μηνύματα εμφανίζει το ακόλουθο μήνυμα στην καρτέλα σφάλματα , στην περιοχή Λεπτομέρειες:
Παρουσιάστηκε ένα σφάλμα κατά τη σύνδεση με το διακομιστή αλληλογραφίας. Ο κωδικός πρόσβασής σας απορρίφθηκε. Λογαριασμός: 'ψευδώνυμο σε Διακομιστής', Διακομιστής: 'διακομιστή', Πρωτόκολλο: POP3, απόκριση διακομιστή: '-Αποτυχία σφάλμα σύνδεσης: Άγνωστο όνομα χρήστη ή εσφαλμένος κωδικός πρόσβασης.', θύρα 110, Ασφαλής θύρα(SSL): όχι, σφάλμα διακομιστή: 0x800CCC90, αριθμός σφάλματος: 0x800CCC92
Εάν η αναζήτηση στο διακομιστή του Exchange, ενδέχεται να εμφανιστεί το ακόλουθο Αναγνωριστικό συμβάντος από IMAP4:
Το Αναγνωριστικό συμβάντος: 13005
Προέλευσης: MSExchange IMAP4,
Τύπος: έλεγχος ταυτότητας
Περιγραφή: τομέας\χρήστης από απόπειρά σύνδεσης Διεύθυνση IP του διακομιστή του Exchange απέτυχε: η κλήση EcCreateothersess() απέτυχε με: δεν έχετε δικαίωμα σύνδεσης.

Αναφορές

Οι ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας POP3 και IMAP4 στον υπολογιστή με Exchange Server μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που θα διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, κάντε κλικ στους αριθμούς των άρθρων παρακάτω, για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
191558 POP-3 Secure Password Authentication
198704 Εμφανίζεται σφάλμα 0x800ccc90 ή σφάλμα 0x800ccc18 κατά την προσπάθειά σας να συνδεθείτε με διακομιστή του Exchange χρησιμοποιώντας ασφαλή έλεγχο ταυτότητας μέσω κωδικού πρόσβασης
202061 XIMS: POP3 Outlook Express σφάλμα: 0x8000CCC18 και του Exchange Server
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του Outlook με αλληλογραφία Internet και POP3, κάντε κλικ στους αριθμούς των άρθρων παρακάτω, για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
179950 Τρόπος ρύθμισης λογαριασμών αλληλογραφίας Internet
179751 Ρύθμιση παραμέτρων της υπηρεσίας πληροφόρησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Internet


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους λογαριασμούς του Microsoft Exchange, επισκεφθείτε τις ακόλουθες τοποθεσίες της Microsoft στο Web:
Τι είναι ο λογαριασμός του Microsoft Exchange;
http://Office.Microsoft.com/en-US/Outlook/HA012301711033.aspx?PID=CH100776841033

Προσδιορισμός της έκδοσης του Microsoft Exchange, συνδέεται ο λογαριασμός μου
http://Office.Microsoft.com/en-US/Outlook/HA101170381033.aspx?PID=CH100776841033
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με ζητήματα που ενδέχεται να παρουσιαστεί όταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Outlook και το Outlook Express, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
290684 Μη διατήρηση της ρύθμισης αποθήκευσης του κωδικού πρόσβασης στο Outlook ή το Outlook Express

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 236032 - Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013 - Αναθεώρηση: 1.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Office Outlook 2007
  • Microsoft Office Outlook 2003
  • Microsoft Outlook Express 6.0
  • Microsoft Outlook 2010
Λέξεις-κλειδιά: 
kbresolve kbprb kbmt KB236032 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο έχει μεταφραστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Community Translation Framework (CTF) (Πλαίσιο μετάφρασης κοινότητας). Η Microsoft παρέχει μηχανική μετάφραση, επεξεργασία μετά τη μηχανική μετάφραση από την κοινότητα και άρθρα μεταφρασμένα από επαγγελματίες προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής βάσης σε πολλές γλώσσες. Τα άρθρα μηχανικής μετάφρασης και αυτά που επεξεργάζονται ύστερα από μηχανική μετάφραση ενδέχεται να περιέχουν σφάλματα στο λεξιλόγιο, στη σύνταξη ή/και στη γραμματική. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CTF, μεταβείτε στην τοποθεσία http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/el.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 236032

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com