Elektrosztatikus kisülés megakadályozza az eszköz csatlakoztatását az USB Hubhoz

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 236934 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU236934
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Universal Serial Bus-t (USB) használja egy eszköz csatlakoztatására egy külső USB Hub-on, egy vagy több csatlakoztatott eszköz működése hirtelen leáll. Ez a probléma legtöbbször akkor jelentkezik, amikor egy külső tápegységgel ellátott USB hubot használ (self-powered), ahelyett hogy önellátó USB hubot használna (bus-powered). Ez a probléma nem jelentkezik azoknál az eszközöknél, melyek közvetlenül a számítógépbe beépített "gyökér" hubra csatlakoznak.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha az USB hub-t egy elektrosztatikus kisülés éri. Amikor egy Elektrosztatikus kisülés bekövetkezik, a Windows lehet, hogy nem képes megfelelően újraindítani a külső USB hub-t a hiba helyreállításához.

A megoldás

A Microsoft elkészített egy javítást, ami kizárólag a cikkben leírt problémát javítja, és csak olyan rendszereken alkalmazható, melyeken ez a sajátos probléma jelentkezik.

A probléma megoldásához lépjen kapcsolatba a Microsoft Terméktámogatási szolgálattal a javítás beszerzése érdekében. Egy teljes listát a Microsoft Terméktámogatási szolgálatokról és költségeiről a következő World Wide Web címen talál:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
A javítás angol verziója a következő vagy késöbbi fájl jellemzőkkel bír:
  Dátum    Idő   Verzió   Méret   Fájlnév  Platform
  ---------------------------------------------------------------
  08/13/99  3:25pm  4.10.2223  36,672  Usbhub.sys  Windows 98
                             Second Edition

Kerülő megoldás

A bekövetkezett probléma elhárításához, csatlakoztassa le a külső USB hub-t a számítógépéről vagy az őt megelőző Hubról és utána csatlakoztassa újra a külső USB hubot. A hub ezek után újra felismerésre kerül és visszakapja működőképességét.

Állapot

A Microsoft elismeri, hogy ez egy létező probléma a Windows 98 és Windows 98 második kiadásban.

További információ

Jelenleg nincs elérhető javítás a Windows 98 első kiadásához.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 236934 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 20. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix win98se win98 KB236934
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com