Az Internet-kapcsolat megosztása szolgáltatás engedélyezése egy hálózati kapcsolat számára a Windows 2000 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 237254 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU237254
A cikk Windows XP operációs rendszerre vonatkozó változata: 314066.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A hálózati és telefonos kapcsolatok Internet-kapcsolat megosztása (ICS) szolgáltatásának segítségével otthoni vagy kisebb irodai hálózatát az internetre csatlakoztathatja. Így például egy telefonos kapcsolattal az internetre kapcsolódó otthoni hálózatot hozhat létre. A telefonos kapcsolattal az internetre csatlakozó számítógép internetmegosztásának engedélyezésével hálózati címfordítás, címzés, illetve névfeloldás szolgáltatást nyújt az otthoni hálózat összes számítógépe számára.

További információ

Az internetmegosztást az alábbi módon engedélyezheti egy hálózati kapcsolaton:
  1. A Vezérlőpult megnyitását követően kattintson duplán a Hálózati és telefonos kapcsolatok ikonra.
  2. Kattintson jobb gombbal arra a kapcsolatra, amelyet meg kíván osztani, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  3. Kattintson a Megosztás fülre, és jelölje be az Internet-kapcsolat megosztásának engedélyezése jelölőnégyzetet.
  4. Ha a megosztott kapcsolat egy telefonos kapcsolat, és azt szeretné, hogy számítógépe automatikusan tárcsázzon, ha a hálózat egy számítógépe külső forrást próbál elérni, jelölje be az Igény szerinti tárcsázás engedélyezése jelölőnégyzetet.
Megjegyzés: az internetmegosztás engedélyezéséhez rendszergazdai jogosultsággal kell rendelkeznie.

Fontos! DNS- vagy DHCP-kiszolgálót futtató számítógépen vagy Windows tartománykezelőn ne engedélyezze ezt a szolgáltatást. A szolgáltatás engedélyezésekor az otthoni vagy kisebb irodai hálózathoz kapcsolódó hálózati adapter új statikus IP-cím konfigurációt kap. A kapcsolatot megosztó számítógépen ekkor a már létező TCP/IP kapcsolatok elvesznek, így újra létre kell hozni azokat.

Beállítással és használattal kapcsolatos problémák

Az Internetkapcsolat megosztása szolgáltatás olyan kisebb irodai és otthoni hálózatok számára lett tervezve, melyek hálózati beállításait és internetkapcsolatát a kapcsolatmegosztást biztosító Windows alapú számítógép kezeli. További feltétel, hogy az egyedüli internetkapcsolatot és átjárót, illetve az összes hálózati cím beállítását is ez a számítógép nyújtsa.

A szolgáltatás engedélyezését követően az alapértelmezett hálózati beállítások nem módosíthatók. E beállítások közé tartozik például a DHCP-címfoglaló által kiosztott magánhálózati IP-címek hatóköre, a DNS engedélyezése vagy letiltása, a nyilvános IP-címek hatóköre, valamint a bejövő leképezések beállításai.

Ha otthoni hálózatának felhasználói a hálózatról egy internetre csatlakoztatott vállalati hálózathoz bújtatókiszolgáló segítségével kívánnak hozzáférni, virtuális magánhálózatot kell létrehozniuk az otthoni hálózat számítógépe és a vállalati bújtatókiszolgáló között. A virtuális magánhálózati kapcsolat biztonságos és hitelesített. Az átjárókapcsolat létrehozása a vállalati hálózat megfelelő DNS-, WINS- és IP-címeinek a lefoglalásával jár.

A megfelelő működés érdekében szükség lehet a programok és szolgáltatások beállítására. Ha a hálózat felhasználói például az interneten keresztül szeretnének játszani más személyekkel, a játékot a megosztott hálózati kapcsolatnak megfelelően kell beállítani. A nyújtott szolgáltatásokat szintén be kell állítani, hogy az internetes felhasználók elérhessék azokat. Ha otthoni hálózatán például egy webkiszolgálót működtet, és szeretné, hogy az internetes felhasználók is hozzá tudjanak férni, be kell állítania azt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 237254 - Utolsó ellenőrzés: 2004. szeptember 16. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto KB237254
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com