Компютър с Windows Vista или Windows Server 2008 престава да реагира и "увисва" по време на етапа "Прилагане на потребителски настройки" при процеса на влизане

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 2379016 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

СИМПТОМИ

Когато стартирате компютър с Windows Vista Service Pack 2 (SP2) или Windows Server 2008 Service Pack (SP2), компютърът престава да реагира и изглежда увисва по време на етапа "Прилагане на потребителски настройки" или "Прилагане на настройките на компютъра" при процеса на влизане. 

При това може да установите, че папката "мрежови връзки" е празна. Освен това, следните услуги може да не тръгват при стартиране.

Забележка Тези услуги са настроени на "автоматичен" тип стартиране.
 • Спулер за печат
 • Терминални услуги
 • Услуга за Server
 • Отдалечен системен регистър
 • Windows Management Instrumentation (WMI)
 • Координатор на разпределени транзакции
 • Всички услуги, свързани с приложения
Забележка Този проблем обикновено се появява, след като инсталирате нов сертификат за сървър и след това конфигурирате слой със защитени сокети (SSL) на компютъра. Например, ако инсталирате SSL сертификат на сървър в Internet Information Services (IIS) 7.0 и след това разрешите HTTPS на вашия уебсайт, за да използвате сертификата.

ПРИЧИНА

Този проблем възниква заради блокиране в базата данни на диспечера за управление на услуги.

Диспечерът за управление на услуги се опитва да стартира услугата HTTP.sys и поставя блокировка в базата данни на диспечера за управление на услуги. Тогава, HTTP.sys прави заявка, която изисква криптографските услуги при стартиране. След това се изпраща искане за стартиране на криптографските услуги. Но вече има поставена блокировка в базата данни на диспечера за управление на услуги. Затова се получава блокиране.

РАЗРЕШЕНИЕ

Информация за актуална корекция

Microsoft предоставя поддържана актуална корекция. Имайте предвид, че тази актуална корекция е предназначена само за отстраняване на описания в тази статия проблем. Прилагайте тази актуална корекция само за системи, изпитващи конкретния проблем, описан в тази статия. Възможно е провеждането на допълнителни тестове на тази актуална корекция. Поради това, ако не сте силно засегнати от този проблем, препоръчваме да изчакате следващата актуализация на софтуера, която ще съдържа тази актуална корекция.

Ако актуалната корекция е налична за изтегляне, в горната част на тази статия в Базата знания има раздел "Налична актуална корекция за изтегляне". Ако този раздел не се показва, свържете се с отдела за обслужване и поддръжка на клиенти на Microsoft, за да получите актуалната корекция.

Забележка Ако възникнат допълнителни проблеми или се наложи отстраняване на неизправности, може да се окаже наложително да създадете отделна заявка за обслужване. Обичайните такси за поддръжката ще важат за допълнителни въпроси, свързани с нея, както и за проблеми, които не спадат към конкретната актуална корекция. За да видите пълния списък с телефонни номера на отдела за обслужване и поддръжка на клиенти на Microsoft или за да създадете отделна заявка за обслужване, отидете на следния уеб сайт на Microsoft:
http://support.microsoft.com/contactus/?ln=bg&ws=support#tab0
Забележка Формулярът "Налична актуална корекция за изтегляне" показва езиците, на които можете да намерите актуалната корекция. Ако не виждате вашия език, това означава, че за този език няма актуална корекция.

Предварителни компоненти

За да приложите тази гореща поправка, трябва да използвате Windows Vista Service Pack 2 (SP2) или Windows Server 2008 Service Pack 2 (SP2).

За допълнителна информация за придобиването на сервизен пакет за Vista щракнете върху следния номер на статия, за да я прегледате в Базата знания на Microsoft:
935791 Как да получите най-новия сервизен пакет за Windows Vista
За допълнителна информация за придобиването на сервизен пакет за Windows Server 2008 щракнете върху следния номер на статия, за да я прегледате в Базата знания на Microsoft:
968849 Как да получите най-новия сервизен пакет за Windows Server 2008

Информация за системния регистър

Не е необходимо да променяте нищо в системния регистър, за да използвате актуалната корекция в този пакет.

Изискване за рестартиране

Трябва да рестартирате компютъра, след като приложите тази гореща поправка.

Информация за заместване на актуални корекции

Тази актуална корекция не замества издадена по-рано актуална корекция.

Информация за файловете

Глобалната версия на тази актуална корекция инсталира файлове, които имат атрибути, изброени в следващите таблици. Датите и часовете за тези файлове са дадени в координирано световно време (UTC). Датите и часовете на тези файлове се показват в локалния ви компютър в локалното ви време с отчитане на текущото отместване за лятно часово време (DST). Освен това датите и часовете могат да се да променят, когато изпълните определени операции върху файловете.
Бележки за файлове на Windows Vista и Windows Server 2008
Важно Актуалните корекции за Windows Vista и Windows Server 2008 се съдържат в едни и същи пакети. Обаче в страницата за искане за горещи поправки е отбелязано само "Windows Vista". За да поискате пакета с актуални корекции, който се отнася до едната или и двете операционни системи, изберете горещата поправка, която е в списъка под "Windows Vista" на страницата. Винаги проверявайте в секцията "Отнася се за" в статиите, за да определите действителната операционна система, за която се отнася всяка актуална корекция.
 • Файловете, които се отнасят за конкретен продукт, SR_Level (RTM, SPn) клон на услуга (LDR, GDR), могат да бъдат идентифицирани чрез преглеждане на числата за версия на файла, както е показано в следващата таблица.
  Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
  ВерсияПродуктSR_LevelПапка
  6.0.600 2 . 22xxxWindows Vista и Windows Server 2008SP2LDR
 • Файловете MANIFEST (.manifest) и файловете MUM (.mum), инсталирани за всяка работна среда, са изброени отделно в раздела "Допълнителна информация за Windows Server 2008 и за Windows Vista". MUM и MANIFEST файловете, както и асоциираните каталожни файлове за защита (.cat), са много важни за поддържане на състоянието на актуализираните компоненти. Каталожните файлове на защитата, за които не са дадени атрибути, са подписани с цифров подпис на Microsoft.
За всички поддържани базирани на x86 версии на Windows Server 2008 и на Windows Vista
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Httpapi.dll6.0.6002.2249030,72017-Sep-201017:51x86
Http.sys6.0.6002.22490413,69617-Sep-201015:56x86
За всички поддържани базирани на x64 версии на Windows Server 2008 и на Windows Vista
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Httpapi.dll6.0.6002.2249033,79217-Sep-201017:22x64
Http.sys6.0.6002.22490620,54417-Sep-201015:33x64
Httpapi.dll6.0.6002.2249030,72017-Sep-201017:51x86
За всички поддържани базирани на IA-64 версии на Windows Server 2008
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameFile versionFile sizeDateTimePlatform
Httpapi.dll6.0.6002.2249070,65617-Sep-201017:25IA-64
Http.sys6.0.6002.224901,183,74417-Sep-201015:39IA-64
Httpapi.dll6.0.6002.2249030,72017-Sep-201017:51x86

ЗАОБИКАЛЯНЕ

Заобиколно решение за Windows Vista и Windows Server 2008

За да намерим заобиколно решение на проблема, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да сами намерите заобиколно решение на проблема, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа автоматично заобиколно решение на проблема, щракнете върху бутона или връзката Fix it. В диалоговия прозорец Изтегляне на файлове щракнете върху Изпълнение и следвайте стъпките в съветника на Fix it.


Решаване на проблема
Microsoft Fix it 50564

Забележки
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете решението на проблема на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.Нека реша проблема сам

За да заобиколите този проблем, без да инсталирате горещата поправка, създайте в системния регистър ключ DependOnService, за да промените поведението на HTTP.sys. Това кара HTTP.sys да зависи от услугата crytosvc, за да се стартира първо. За да направите това, изпълнете следните стъпки:
 1. Щракнете върху Старт
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  бутон на старт-менюто
  , въведете regedit в полето Започни търсенето и натиснете ENTER.
  Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
  UAC
  Ако се появи подкана за въвеждане на администраторска парола или потвърждение, въведете паролата или дайте потвърждение.
 2. Намерете и щракнете върху следния подключ в системния регистър:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\HTTP
 3. В менюто Редактиране посочете Създай и след това щракнете върху Многонизова стойност.
 4. Въведете DependOnService и натиснете ENTER.
 5. Щракнете с десния бутон върху DependOnService и след това върху Модифицирай.
 6. В полето Данни за стойността въведете CRYPTSVC и след това щракнете върху OK.
 7. Затворете редактора на системния регистър.
 8. Рестартирайте компютъра.

СТАТУС

Microsoft потвърждава, че това е проблем в продуктите на Microsoft, изброени в раздела "Отнася се за".

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

За допълнителна информация относно терминологията за софтуерна актуализация щракнете върху следния номер на статия в Базата знания на Microsoft:
824684 Описание на стандартната терминология, използвана за описание на софтуерните актуализации на Microsoft

Допълнителна файлова информация

Допълнителна файлова информация за Windows Vista и за Windows Server 2008

Допълнителни файлове за всички поддържани базирани на x86 версии на Windows Vista и на Windows Server 2008
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameUpdate.mum
File versionNot applicable
File size3,078
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameX86_8fd7f41e67d3b22c7323e4b873c5217f_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_a830704d9ca2c386.manifest
File versionNot applicable
File size696
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameX86_f00f5788d03e0238eabdd2760bdc3d8b_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_4f7f86c025f21c90.manifest
File versionNot applicable
File size692
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameX86_microsoft-windows-http-api_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_f7bb07cab3d8b924.manifest
File versionNot applicable
File size4,708
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)18:18
PlatformNot applicable
File nameX86_microsoft-windows-http_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_aecfc7142f67cc69.manifest
File versionNot applicable
File size144,703
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)18:20
PlatformNot applicable
Допълнителни файлове за всички поддържани базирани на x64 версии на Windows Vista и на Windows Server 2008
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameAmd64_5d9c9a8f6fcc4106a9c76695437e93af_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_4facdf98e1148184.manifest
File versionNot applicable
File size1,040
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameAmd64_e195de3ac8015f4a5eefd1508ae6c65b_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_74022a52f4983fc6.manifest
File versionNot applicable
File size696
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameAmd64_microsoft-windows-http-api_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_53d9a34e6c362a5a.manifest
File versionNot applicable
File size4,722
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)17:46
PlatformNot applicable
File nameAmd64_microsoft-windows-http_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_0aee6297e7c53d9f.manifest
File versionNot applicable
File size144,967
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)17:47
PlatformNot applicable
File nameUpdate.mum
File versionNot applicable
File size3,102
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameX86_microsoft-windows-http-api_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_f7bb07cab3d8b924.manifest
File versionNot applicable
File size4,708
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)18:18
PlatformNot applicable
Допълнителни файлове за всички поддържани базирани на IA-64 версии на Windows Server 2008
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
File nameIa64_601d8237137f06914ab520941292da70_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_13cb76d2d6eea0f3.manifest
File versionNot applicable
File size694
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameIa64_a43d6409c0061cb4b69d3eb0aaece7fc_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_42b097d6c60227c6.manifest
File versionNot applicable
File size1,038
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameIa64_microsoft-windows-http-api_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_f7bcabc0b3d6c220.manifest
File versionNot applicable
File size4,715
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)17:45
PlatformNot applicable
File nameIa64_microsoft-windows-http_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_aed16b0a2f65d565.manifest
File versionNot applicable
File size144,957
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)17:47
PlatformNot applicable
File nameUpdate.mum
File versionNot applicable
File size2,257
Date (UTC)20-Sep-2010
Time (UTC)12:19
PlatformNot applicable
File nameX86_microsoft-windows-http-api_31bf3856ad364e35_6.0.6002.22490_none_f7bb07cab3d8b924.manifest
File versionNot applicable
File size4,708
Date (UTC)17-Sep-2010
Time (UTC)18:18
PlatformNot applicable
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Свойства

ID на статията: 2379016 - Последна рецензия: 31 октомври 2011 г. - Редакция: 3.0
ВАЖИ ЗА:
 • Windows Server 2008 Service Pack 2 при използване с:
  • Windows Server 2008 Datacenter without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Enterprise without Hyper-V
  • Windows Server 2008 for Itanium-Based Systems
  • Windows Server 2008 Foundation
  • Windows Server 2008 Standard without Hyper-V
  • Windows Server 2008 Datacenter
  • Windows Server 2008 Enterprise
  • Windows Server 2008 Standard
  • Windows Web Server 2008
 • Service Pack 2 (Сервизен пакет 2) за Windows Vista при използване с:
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Business 64-bit edition
  • Windows Vista Enterprise
  • Windows Vista Ultimate
  • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
  • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
Ключови думи: 
kbautohotfix kbqfe kbhotfixserver kbfix kbsurveynew kbexpertiseinter kbgraphxlink KB2379016

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com