Amikor az Outlook programban sok elemet próbál meg hozzáadni egy terjesztési listához, a következő hibaüzenet jelenik meg: „A címlista mérete elérte a hálózati levelezési kiszolgáló által meghatározott maximális méretet.”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 238569
Csak az Outlook 2000 esetében:

Megjegyzés: A cikkben ismertetett eljárások csak abban az esetben alkalmazhatók, ha az Outlook telepítése vállalati vagy csoportos támogatással történt. A MAPI (Messaging Application Programming Interface) programozásifelület-alapú szolgáltatások ezzel a beállítással vehetők igénybe. A telepítés típusának megállapításához kattintson a Súgó menü Microsoft Outlook névjegye parancsára. Vállalati vagy csoportos támogatással működő példányok esetén erre utaló felirat látható a párbeszédpanelen.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a Microsoft Outlook programban egy terjesztési listához sok elemet próbál hozzáadni, az alábbi hibaüzenetek egyike jelenik meg:
 • A címlista mérete elérte a hálózati levelezési kiszolgáló által meghatározott maximális méretet.
 • A címlista mérete elérte a hálózati levelezési kiszolgáló által meghatározott maximális méretet. Csak az első szám tag került felvételre teljes_szám tag közül.
 • A címlista mérete elérte a hálózati levelezési kiszolgáló által meghatározott maximális méretet. Nem lehet új tagokat felvenni.

Oka

A korlátozás azokra a terjesztési listákra vonatkozik, amelyeket Microsoft Exchange Server-alapú postaládában, illetve személyes mappafájlban (.pst) hoztak létre és tárolnak. A terjesztési listához adható kapcsolattartók száma nem korlátozott. A megkötés a kapcsolattartók teljes fájlméretére vonatkozik.

Ha a kapcsolattartókhoz csak a legalapvetőbb adatokat adja meg, a terjesztési lista akár 125-130 elemet is tartalmazhat. Ekkora méretű lista például úgy jöhet létre, hogy a kapcsolattartókhoz csak a nevet és az e-mail címet adja meg. Nagyon nagy, akár 1000-nél is több kapcsolattartót tartalmazó terjesztési listát is készíthet, ez azonban valószínűleg nem megfelelő módon működik majd az Outlook programban.

Az optimális hatékonyság elérése érdekében körülbelül 50-70 kapcsolattartót adjon egy terjesztési listához. Ha az egyes kapcsolattartókhoz sok adat tartozik, a terjesztési lista maximális mérete ne haladja meg a 25 elemet.

A terjesztési lista korlátja az Exchange kiszolgálóként működő számítógép tulajdonságaira vonatkozó méretkorláttól is függ, amely Exchange kiszolgálók esetében körülbelül 8 kilobájt (KB). Az Exchange kiszolgáló az összes névjegy hivatkozását egy helyen tárolja. Ezért a terjesztési lista korlátja a kapcsolattartó nevének átlagos hosszától és a bejegyzés azonosítójának átlagos méretétől is függ. A bejegyzés azonosítójának méretét az e-mail cím típusa és az üzenet hossza határozza meg.

A megoldás

A probléma megoldásához hozzon létre több terjesztési listát. A terjesztési listák külön-külön ne tartalmazzanak a maximálisnál több kapcsolattartót (a hiba okát ismertető szakasznak megfelelően). Több terjesztési lista létrehozásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Az Outlook program Névjegyalbum mappájában nyissa meg a nagyméretű terjesztési listát.
 2. Kattintson a Fájl menü Mentés másként parancsára.
 3. Írja be a terjesztési_lista_neve másolata nevet, kattintson az Outlook üzenetformátum (*.msg) elemre a Fájltípus listában, majd kattintson a Mentés gombra.

  Megjegyzés: Ezzel létrehozza az eredeti terjesztési lista biztonsági másolatát.
 4. Zárja be a terjesztési listát.
 5. Nyissa meg ismét a terjesztési listát.
 6. A Név mezőbe írja be az alábbi szöveget a terjesztési lista neve után:
  (első_vezetéknév - utolsó_vezetéknév)
  A fenti példában az első_vezetéknév az új lista első kapcsolattartójának vezetéknevét tartalmazó helyőrző. Az új listában szereplő utolsó kapcsolattartó vezetéknevének helyőrzője az utolsó_vezetéknév. Jelölje ki a kapcsolattartók egy tartományát, amelyben a maximálisnál kevesebb kapcsolattartó található.

  Tegyük fel, hogy a „Kapcsolattartók” terjesztési lista például 200 kapcsolattartót tartalmaz. Belinszki Balázs és Tóth András között 70 kapcsolattartó található, ezért a listát a következőképpen kell átnevezni: „Kapcsolattartók (Belinszki - Tóth)”.
 7. Jelölje ki és törölje az összes olyan kapcsolattartót, amely az új lista nevében megadott tartományon kívül esik.

  Nevezze át a listát például „Kapcsolattartók (Belinszki - Tóth)” értékre, ezt követően törölje az összes olyan kapcsolattartót, amelynek a vezetékneve az ábécében a „Belinszki” előtt található. Ezenkívül törölje azokat a kapcsolattartókat is, akiknek a vezetékneve az ábécében a „Tóth” után következik.
 8. Kattintson a Fájl menü Mentés másként parancsára.
 9. Kattintson az Outlook üzenetformátum (*.msg) elemre a Fájltípus listában, majd kattintson a Mentés gombra.
 10. Kattintson a Fájl menü Bezárás parancsára. Amikor a program rákérdez a módosítások mentésére, kattintson a Nem gombra.
 11. A Windows Intézőben nyissa meg a mappát, amelybe a módosított terjesztési listát mentette, kattintson a jobb gombbal az .msg fájlra, majd kattintson a Másolás parancsra.
 12. Az Outlook Névjegyalbum mappájában kattintson a Szerkesztés menü Beillesztés parancsára. Ezzel létrehoz egy új terjesztési listát, amelynek neve a 6. lépésben megadott név lesz.
 13. Ismételje meg az 5.-12. lépést minden olyan névjegycsoport esetében, amelyet külön terjesztési listán szeretne elhelyezni.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 238569 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 10. - Verziószám: 9.0
Kulcsszavak: 
kbprb kbcontacts kbexpertisebeginner KB238569
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com