Foutbericht 'deze distributielijst heeft de maximumgrootte voor de e-mailserver van uw netwerk bereikt' wanneer u probeert te veel vermeldingen toevoegt aan een distributielijst voor contactpersonen in Outlook

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 238569 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Outlook 2000:

Opmerking De procedures in dit artikel zijn alleen van toepassing als u Outlook hebt geïnstalleerd met de optie Zakelijk of werkgroep. Met deze optie kunt u services van de Messaging Application Programming Interface (MAPI). U kunt het installatietype vaststellen, klikt u op Infoin het menu Help . Als u de installatie voor zakelijk of werkgroep hebt, wordt 'Zakelijk of werkgroep'.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u veel vermeldingen toevoegt aan een distributielijst voor contactpersonen in Microsoft Outlook, wordt een van de volgende foutberichten weergegeven:
 • De distributielijst heeft de maximumgrootte voor de e-mailserver van uw netwerk bereikt.
 • De distributielijst heeft de maximumgrootte voor de e-mailserver van uw netwerk bereikt. Alleen de eerste nummer van totaal_aantal leden zijn toegevoegd.
 • De distributielijst heeft de maximumgrootte voor de e-mailserver van uw netwerk bereikt. Geen nieuwe leden kunnen worden toegevoegd.

Oorzaak

Dit is een beperking geldt voor distributielijsten die worden gemaakt en opgeslagen in een Microsoft Exchange Server-postbusarchief of een bestand met persoonlijke mappen (.pst). Er is geen absoluut maximum aan het aantal contactpersonen dat u aan een distributielijst toevoegen kunt. Het precieze aantal is gebaseerd op de totale bestandsgrootte van de contactpersonen.

Als u slechts basisgegevens voor contactpersonen, kan de maximumgrootte van distributielijsten 125 contactpersonen en 130 contactpersonen zijn. De gegevens voor de contactpersonen in een lijst van deze grootte kan bijvoorbeeld alleen de naam en het e-mailadres voor elke contactpersoon. U kunt heel grote distributielijsten met meer dan duizend contactpersonen maken. Deze grote lijsten werken echter niet zoals verwacht in Outlook.

Voor de beste resultaten is het nummer in van de contactpersonen die u aan een distributielijst toevoegen moet tussen 50 tot 70 contactpersonen. Echter, als de contactpersonen veel informatie bevat, de maximumgrootte van distributielijsten moet zo klein 25 contactpersonen.

Bovendien is de maximumgrootte van distributielijsten gebaseerd op de eigenschap limiet van de computer waarop Exchange Server wordt uitgevoerd. De eigenschap limiet voor een Exchange-server is ongeveer 8 kB (Kilobyte). De Exchange-server worden alle koppelingen naar contactpersonen opgeslagen in één eigenschappenarchief. Daarom de maximumgrootte van distributielijsten ook afhankelijk is van de gemiddelde lengte van de naam van de contactpersoon en de gemiddelde grootte van de item-ID. De grootte van de item-ID is afhankelijk van het type e-mailadres en de lengte van het bericht.

Oplossing

Outlook 2007 Service Pack 2 (SP2) en hoger

Dit probleem werd voor het eerst verholpen in 2007 Microsoft Office suite Service Pack 2. Voor meer informatie klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base te bekijken:
949585 Hoe u het nieuwste servicepack voor Office 2007 kunt verkrijgen
Nadat u Outlook 2007 Service Pack 2 hebt geïnstalleerd, wordt het volgende bericht wanneer u probeert een distributielijst maken met een grote lidmaatschap:

Weet u zeker dat u wilt toevoegen aan <number>leden aan de distributielijst?</number>
Als u op Ja om deze vraag wordt het volgende bericht:

De distributielijst bevat leden meer dan ondersteund bij gebruik van Outlook 2007 servicepack 1 of lager. Wilt u de wijzigingen in de distributielijst opslaan?
Opmerking Deze tweede vraag bevat het selectievakje Niet weergeven mij dit dialoogvenster opnieuw. Als u op OK om deze tweede vraag die uw distributielijst wordt opgeslagen met de huidige lidmaatschap.

OpmerkingDit probleem is van toepassing op Outlook 2010.

Outlook 2007 SP1 of eerder

Omzeil dit probleem in Outlook 2007 SP1 en eerdere versies, moet u meerdere distributielijsten maken. Elke distributielijst hoeft niet meer dan het maximum aantal contactpersonen, zoals beschreven in de sectie 'Oorzaak'. Meerdere distributielijsten maken, gaat u als volgt te werk:
 1. Open de grote distributielijst in de map Contactpersonen in Outlook.
 2. Klik in het menu bestand op OpslaanAls.
 3. Type naam_distributielijst Kopiëren, klik op Outlook-berichtindeling (* .msg) in het vak Opslaan als en klik op Opslaan.

  Opmerking Hiermee maakt u een back-up van de oorspronkelijke distributielijst.
 4. Sluit de distributielijst.
 5. Open de distributielijst opnieuw.
 6. Typ de volgende tekst aan het einde van de naam van de distributielijst in het vak naam :
  (eerste_voornaam - laatste_voornaam)
  In dit voorbeeld eerste_voornaam tijdelijke aanduiding voor de voornaam van de eerste contactpersoon in de nieuwe lijst is. De tijdelijke aanduiding voor de voornaam van de laatste contactpersoon in de nieuwe lijst wordt laatste_voornaam. Selecteer een reeks contactpersonen die uit minder dan het maximum aantal contactpersonen.

  De distributielijst 'Zakenpartners' bevat bijvoorbeeld 200 contactpersonen. Er staan 70 contactpersonen tussen David Jones en Tony Smith. Daarom u de naam van de lijst "Zakenpartners (David - ton)."
 7. Selecteer en verwijder vervolgens alle contactpersonen die niet in het bereik vallen dat is opgegeven in de nieuwe lijstnaam.

  Bijvoorbeeld als u de naam van de lijst 'Zakenpartners (David - ton)', verwijdert vervolgens u alle contactpersonen die alfabetische volgorde vóór 'David' in. Bovendien verwijdert u alle contactpersonen die alfabetische volgorde na 'Ton' in.
 8. Klik in het menu bestand op OpslaanAls.
 9. Klik op Outlook-berichtindeling (* .msg) in het vak Opslaan als en klik op Opslaan.
 10. Klik op sluitenin het menu bestand . Wanneer u wordt gevraagd wijzigingen in de lijst wilt opslaan, klikt u op Nee.
 11. Open de map waarin u de gewijzigde distributielijst hebt opgeslagen in Windows Verkenner met de rechtermuisknop op het MSG-bestand en klik vervolgens op kopiëren.
 12. Klik op bewerkenin de map Contactpersonen in Outlook en klik vervolgens op Plakken. Hiermee maakt u een nieuwe distributielijst met de naam die u hebt opgegeven in stap 6.
 13. Herhaal stap 5 tot en met 12 voor elke groep contactpersonen die u wilt splitsen in een afzonderlijke distributielijst.

Eigenschappen

Artikel ID: 238569 - Laatste beoordeling: dinsdag 19 november 2013 - Wijziging: 9.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbexpertisebeginner kbcontacts kbprb kbmt KB238569 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 238569

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com