Lync Online-brukere kan ikke kommunisere med eksterne kontakter

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 2392146 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.

Ikke sikker på hvilken versjon av Office 365 du bruker? Gå til følgende Microsoft-webområde:
Bruker jeg Office 365 etter oppgraderingen service?
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

PROBLEMET


Du opplever ett av følgende symptomer i Microsoft Lync Online:
 • Øyeblikkelige meldinger er ikke levert til eksterne kontakter. Når du prøver å sende en øyeblikkelig melding til en ekstern kontakt i Lync Online, får du følgende feilmelding:

  Denne meldingen ble ikke levert til Joe@Contoso-Federated.com fordi adressen er utenfor organisasjonen, og ikke er samlet i firmaet, eller adressen er feil. Kontakt kundestøtteteamet med denne informasjonen.
  Obs! I denne feilmeldingen er Joe@Contoso-Federated.com er en plassholder.
  Følgende feilmelding kan også registreres i Microsoft Lync 2010 UCCAPI loggene:

  403 Forbudt: fra URI er ikke autorisert til å kommunisere med partnere for medlemmer av organisasjonsnettverk.
 • Tilstedeværelse er ukjent for en ekstern kontakt. Når du søker etter eksterne kontakten, eller du kan gå gjennom en ekstern kontakt som allerede er lagt til i kontaktlisten, tilstedeværelse-ikonet ikke er tilgjengelig (nedtonet), og Tilstedeværelse ukjent vises.
 • Eksterne kontakter kan ikke delta i Lync Online-møter. Når den eksterne kontakten mottar en møteinnkallelse Lync Online og klikker deretter Delta på elektronisk møte, brukeren mottar en feilmelding som sier at personen ikke har tillatelse til å delta i møtet, og tilkoblingen mislykkes.

LØSNING

Det første trinnet for å løse problemer som påvirker Lync Online er å begrense problemet på riktig måte. Tabellen nedenfor vil hjelpe deg med å finne ut hva den mest sannsynlige årsaken til problemet, avhengig av typen og antallet kontakter som blir påvirket.

Skjul denne tabellenVis denne tabellen

Konfigurere ekstern kommunikasjon for Lync Online

Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding start collapsed
Office 365 enterprise og akademiske kunder kan konfigurere individuelle tilgang tilgangsalternativer for følgende eksterne kontakter på både en organisasjon og bruker nivå:
 • Andre organisasjoner som bruker Lync Online, Microsoft Lync Server 2010, Microsoft Lync Server 2013 eller Microsoft Office Communications Server 2007 R2
 • Felles Instant Messaging (IM) kontakter på Skype eller Microsoft Messenger
Office 365 professional og small business-kunder kan slå på eller av ekstern kommunikasjon bare for alle eksterne kontakter. Dette inkluderer andre Lync eller OCS organisasjon og offentlige IM-kontakter på Skype eller Microsoft Messenger. Denne innstillingen kan konfigureres på bruker- eller organisasjon.

Hvis du trenger hjelp med å konfigurere ekstern kommunikasjon for organisasjonen, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding end collapsed

Løse tillatelsesproblemer mellom individuelle kontakter

Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding start collapsed
Både eksterne kontakter må legges til hverandres kontaktlister, og de må ha de nødvendige tillatelsene. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til følgende Microsoft-webområder:Merk I Lync, kontrollerer du at innstillingen for å blokkere alle invitasjoner ikke er angitt. Åpne siden Lync- Alternativer , og klikk deretter varsler. Under kontakter som ikke bruker Lync, Fjern boksen merket blokkere all invitasjoner og kommunikasjon.

Vanligvis for feilsøking, skal hvis to eksterne kontakter har problemer med kommunikasjonen, de begge helt fjerne den andre kontakten fra kontaktlisten sin egen. Legge til den eksterne kontakten på nytt, og kontroller deretter at meldinger blir sendt og godkjent av hver kontakt som er involvert.

Hvis du prøver å kommunisere med Skype-brukere, må du kontrollere at Skype-brukere har oppgradert til den nyeste klienten på Windows (6.3 eller en senere versjon).
Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding end collapsed

Løse tillatelsesproblemer mellom domener

Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding start collapsed
Hvis Lync Online-brukere ikke kan kommunisere med alle eksterne kontakter fra et bestemt domene, kan dette problemet oppstå på en av følgende årsaker:
 • Den eksterne kontakten domenet ikke er konfigurert for føderasjonen.
 • Domenet er ikke inkludert i domenelisten over tillatte i Kontrollpanel for Lync eller Lync administrasjonssenteret.

Hvis organisasjonen for den eksterne kontakten ikke er konfigurert for føderasjonen med Lync Online, kan du gå til følgende TechNet-webområde:
Konfigurere Federation støtte for Lync Online kunde

Når du har kontrollert at federation er riktig konfigurert for den eksterne kontakten domene, bør du undersøke Office 365 for virksomheter kunder Kontrollpanel for Lync eller Lync administrasjonssenteret for å forsikre deg om at den eksterne kontakten domene er på listen over domener som er tillatte eller ikke på listen over blokkerte av domener. For veiledning om hvordan du konfigurerer ekstern kommunikasjon med andre organisasjoner, kan du se følgende Microsoft-webområde:
Konfigurere ekstern kommunikasjon
Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding end collapsed

Legge til kontakter i riktig format

Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding start collapsed
Kontakter som ikke bruker standard domener for Microsoft Messenger, for eksempel live.com, outlook.com, msn.com eller Hotmail.com, må legges til Lync ved hjelp av et spesielt format. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du legger til eksterne kontakter på denne måten, kan du gå til følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base:
2566829 Lync-brukere kan ikke kommunisere med eksterne kontakter som har Microsoft-kontoer som har et tilpasset domene (EASI)
Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding end collapsed

Kontrollere Federation SRV-posten for Lync Online

Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding start collapsed
Føderasjonen med eksterne organisasjoner krever en SRV-oppføring i DNS som angir at eksterne organisasjoner til Lync Online når de prøver å kommunisere. Hvis denne SRV-posten er mangler eller er feil konfigurert, mislykkes all kommunikasjon med eksterne kontakter. Hvis du vil kontrollere at oppføringen er riktig konfigurert, kan du gå til følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base:
2566790 Feilsøking av problemer med Lync Online DNS-konfigurasjonen i Office 365
Skjul dette bildetVis dette bildet
assets folding end collapsed

HVIS DU VIL HA MER INFORMASJON

Disse problemene oppstår fordi ekstern kommunikasjon i Lync Online kan være deaktivert eller feil konfigurert. Eller, hvis den eksterne kontakten er medlem av en annen organisasjon i Lync Server eller Office Communications Server, ekstern tilgang kan også være feil konfigurert.

Merk Føderasjonen med Skype støttes ikke på dette tidspunktet. Eksterne kontakter som har Microsoft-kontoer, kan logge på til Skype-klienten i stedet for Microsoft Messenger. Føderasjonen med Microsoft-kontoer støttes fortsatt, enten du bruker de eksterne kontaktene Microsoft Messenger eller Skype-klienten. Etter at en ekstern kontakt som har en konto på Microsoft logger til Skype, vil brukeren ikke lenger kunne bruke videokonferanse.

Trenger du fortsatt hjelp? Gå til den Office 365-fellesskapet .

Egenskaper

Artikkel-ID: 2392146 - Forrige gjennomgang: 16. mars 2014 - Gjennomgang: 19.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for small businesses  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
 • Microsoft Lync Online
Nøkkelord: 
o365062011 pre-upgrade o365022013 after upgrade o365 o365e o365a o365m o365p kbmt KB2392146 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 2392146

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com