Cikk azonosítója: 2394740
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A probléma automatikus diagnosztizálása és javítása

"A Windows fájl- és mappaproblémáinak automatikus diagnosztizálása és megoldása" hibaelhárítóval esetleg automatikusan megoldható az itt ismertetett probléma.

Ez a hibaelhárító számos különböző probléma megoldásához használható. További információMegjegyzés: A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban olvashat.
Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

A jelenség

Billentyűparancsokkal nem jelölhető ki több elem a Windows XP rendszerről Windows Vista rendszerre való frissítést követően.

Így például a Windows Intéző ablakában nem működik az összes elem kijelölésére szolgáló CTRL+A billentyűkombináció, illetve nem jelölhető ki több elem a SHIFT vagy a CTRL billentyű lenyomva tartásával egyidejű kattintással.

Oka

A problémát egy, a beállításjegyzékhez hozzáadott beállításkulcs okozza, amely megakadályozza több elem kijelölését a Windows Intézőben.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


A probléma az alábbi lépésekkel oldható meg:
 1. Kattintson a Start
  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Start gomb
  menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a Regedit.exe parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg az FFlags beállításazonosítót a következő alkulcsokban, és kattintson rá:
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags
  • HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\Shell\Bags\AllFolders\Shell
 3. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 4. Az Érték mezőbe írja be az 40200001 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 5. A módosítás érvénybe léptetéséhez indítsa újra a számítógépet.


Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

A probléma javítása a MATS csomag segítségével

A probléma a MATS csomag segítségével történő javításának ismertetéséért kattintson ide

A MATS csomag által javított egyéb hibák

2394521 Nem üríthető a Lomtár Windows XP vagy Windows Vista rendszerben
2396571 A Windows rendszerben nem megfelelően módosulnak az ikonok
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2394740 - Utolsó ellenőrzés: 2012. február 23. - Verziószám: 1.0
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbsurveynew kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbmatsfixme KB2394740
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com