Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων του Jet 4.0 για την αποτροπή εκτέλεσης μη ασφαλών συναρτήσεων στην Access 2000 και την Access 2002

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 239482 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο αφορά μόνο βάσεις δεδομένων της Microsoft Access (.mdb).

Μέση: Απαιτεί βασικές μακροεντολών, κωδικοποίησης και διαλειτουργικότητας ικανότητες.
Για την έκδοση Microsoft Office Access 2003 αυτού του άρθρου, ανατρέξτε στην ενότητα294698.

ΣημαντικόΑυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση του μητρώου. Πριν να τροποποιήσετε το μητρώο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και επεξεργασίας του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
256986Περιγραφή του μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Ο μηχανισμός βάσεων δεδομένων Microsoft Jet 4.0 σάς επιτρέπει να καλέσετε μη ασφαλών Microsoft Visual Basic για συναρτήσεις εφαρμογών μέσω του Microsoft Jet Expression Service. Το Jet Expression Service χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των εκφράσεων σε φόρμες, αναφορές και ερωτήματα.

Για παράδειγμα, η ακόλουθη πρόταση SQL μπορεί να προκαλέσει όλα τα αρχεία θα διαγραφούν από τον τρέχοντα φάκελο στον υπολογιστή σας:
SELECT Shell("Cmd /c del *.*") As c1 From Customers
ΣΗΜΕΙΩΣΗΗ εντολή κελύφους σε αυτό το παράδειγμα λειτουργεί σε Microsoft Windows NT. Πρέπει να τροποποιήσετε την εντολή ως εξής για την εντολή για να εργαστείτε σε έναν υπολογιστή που εκτελεί τα Microsoft Windows 95 ή Microsoft Windows 98:
SELECT Shell("Command.com /c del *.*") As c1 From Customers
Ο κίνδυνος ασφαλείας συμβαίνει όταν εκφράσεις περιέχουν Visual Basic για εφαρμογές εντολές που μπορούν να καταστρέψουν στον υπολογιστή που εκτελεί το ερώτημα, όπως το κέλυφος εντολών για να διαγράψετε αρχεία ή να διαμορφώσετε τον υπολογιστή σας.

Σε αυτήν την εργασία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η αξιολόγηση των εκφράσεων είναι μια συμπεριφορά που είναι επιθυμητό, σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, εάν το τμήμα της έκφρασης περιέχει μια εντολή κελύφους, της εντολής Shell είναι ανάλυση και στη συνέχεια να εκτελεστεί στον υπολογιστή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση λειτουργίας Sandbox για τον αποκλεισμό τέτοιων λειτουργιών. Ωστόσο, η προεπιλεγμένη κατάσταση λειτουργίας Jet 4.0 Sandbox είναι όχι για να ενεργοποιήσετε την κατάσταση λειτουργίας Sandbox, για ερωτήματα που εκτελούνται στη Microsoft Access. Η λειτουργία sandbox είναι ενεργοποιημένη για όλες τις άλλες μη Access εφαρμογές, όπως το Open Database Connectivity (ODBC).

Κατανοείτε τον τρόπο ενεργοποίησης ή πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κατάσταση λειτουργίας Sandbox

ΠΡΟΣΟΧΗΗ εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά σφάλματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Sandbox για εφαρμογές εκτός της Access. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε το Microsoft Jet 4.0 Service Pack 3 (SP3) ή νεότερη έκδοση. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημερωμένης έκδοσης, την επόμενη φορά που θα εκτελέσετε Jet ένα νέο κλειδί μητρώου προστίθεται στο μητρώο. Αυτό το νέο κλειδί μητρώου δεν επιτρέπει σε αυτόν τον τύπο πιθανό κίνδυνο για την ασφάλεια. Ακολουθεί το κλειδί μητρώου που προστίθεται:

\\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Jet\4.0\engines\SandboxMode


Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απόκτησης του τελευταίου Jet 4.0 Service Pack, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
239114Τρόπος απόκτησης του τελευταίου Service Pack για το μηχανισμό βάσης δεδομένων Microsoft Jet 4.0
Για να κάνει το σύστημά σας πιο ανθεκτικός σε κακόβουλες επιθέσεις και ταυτόχρονα να επιτρέψει παλαιότερες εφαρμογές για να λειτουργεί, η λειτουργία της κατάστασης λειτουργίας Sandbox αλλάξει σε Jet 4.0 Service Pack 8 έτσι ότι Sandbox λειτουργία ελέγχεται πλήρως.

Μπορείτε να ορίσετε το κλειδί για τις ακόλουθες τιμές, με την πιο επιτρεπτικό 0 (μηδέν) και γίνεται λιγότερο δεκτικό 3:

Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
ΡύθμισηΠεριγραφή
0Η λειτουργία sandbox είναι απενεργοποιημένη ανά πάσα στιγμή.
1Η λειτουργία sandbox χρησιμοποιείται για εφαρμογές της Access, αλλά όχι για μη - πρόσβασης εφαρμογών.
2Η λειτουργία sandbox χρησιμοποιείται για εφαρμογές εκτός της Access, αλλά όχι για εφαρμογές της Access. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη τιμή.
3Η λειτουργία sandbox χρησιμοποιείται ανά πάσα στιγμή.

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Sandbox και, στη συνέχεια, προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τη μη ασφαλή Visual Basic για εφαρμογές συναρτήσεις σε ένα ερώτημα Jet 4.0, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:

Απροσδιόριστη συνάρτηση 'συνάρτησης' στην παράσταση

Υλοποίηση λειτουργιών κατάσταση λειτουργίας Sandbox

Με ποιον τρόπο μπορείτε να υλοποιήσετε τη λειτουργία Sandbox επεκτείνεται σε Jet 4.0 Service Pack 8 για να είναι πιο συμβατά με βάσεις δεδομένων της Access. Προηγούμενες υλοποιήσεις της κατάστασης λειτουργίας Sandbox ήταν υπερβολικά περιοριστικές για τις περισσότερες εφαρμογές της Access. Ξεκινώντας με το Jet 4.0 Service Pack 8, κατάσταση εμπλουτισμένης λειτουργίας Sandbox συνεχίζει να αποκλείσετε μη ασφαλή Visual Basic for Applications συναρτήσεις, αλλά τώρα επιτρέπει την εκτέλεση των συναρτήσεων οριζόμενων από το χρήστη σε Jet 4.0 Service Pack 8.

Χρήση Λειτουργιών των κατάσταση λειτουργίας Sandbox με το Jet 4.0 Service Pack 3 ή νεότερη έκδοση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω λίστα συναρτήσεων σε ερωτήματα Jet, όταν είναι ενεργοποιημένη η κατάσταση λειτουργίας Sandbox. Τις συναρτήσεις που δεν εμφανίζονται στη λίστα δεν είναι διαθέσιμες σε κατάσταση λειτουργίας Sandbox.
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
ABSArrayAscASCBASCWATN
CBOOLCBYTECCURCDATECDBLΕπιλέξτε
CHRCHR $CHRBCHRB $CHRWCHRW $
CINTCLNGCOSCSNGCSTRCVAR
CvDateCVErrΗμερομηνίαΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ $DATEADDdateDiff
τμήμα ημερομηνίαςDATESERIALDATEVALUEΗμέραDDBΣΦΑΛΜΑ
Σφάλμα $ΕΞΟΔΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΑΜορφή (Format)μορφή $Fv
Hexδεκαεξαδική μορφή $ώραIIFIMEStatusinStr
IntIPMTIRRisDateisEmptyISERROR
isNullisNumericisObjectlCaselCase $LEFT
ΑΡΙΣΤΕΡΌ $LEFTBLEFTB $LENLENBΑΡΧΕΊΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΉΣ
lTrimlTrim $MIDMID $MIDBMIDB $
ΛΕΠΤΌMIRRMonthnowNPERNPV
OCTOCT $PartitionPMTPPMTPV
QBColorΤΑΧΎΤΗΤΑRGBRIGHTΔΕΞΙΌ $RIGHTB
RIGHTB $RndΣτρογγυλοποίησηrTrimrTrim $Δεύτερο
SgnSINSLNΧώρος$ χώρουSqr
StrStr $strCompstrConvΑκολουθία χαρακτήρωνσυμβολοσειρά $
ΔιακόπτηςSYDTANΏρα$ ΧΡΌΝΟΥχρονόμετρο
timeSerialTIMEVALUEΑΠΟΚΟΠΉΑΠΟΚΟΠΉ $typeNameuCase
uCase $τιμήvarTypeΗΜΈΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΆΔΑΣYear

Κατανόηση της Visual Basic για εφαρμογές λειτουργίες που προκαλούν σφάλματα όταν καλείται από μια ιδιότητα Access ή ένα ερώτημα Jet κατά τη χρήση του Jet 4.0 Service Pack 8

Το παρακάτω της Visual Basic for Applications λειτουργίες θα προκαλέσει σφάλμα, όταν οι λειτουργίες ονομάζονται από μια έκφραση σε ένα ερώτημα Jet ή μια ιδιότητα Access:
Σύμπτυξη αυτού του πίνακαΑνάπτυξη αυτού του πίνακα
AppActivateBeepΗμερολόγιο (Calendar)CallByNamechdir
ChDriveΕντολήΗ εντολή $CreateObjectCurDir
CurDir $DeleteSettingΗ συνάρτηση DoEventsEnvironEnviron $
EOFΜήνυμα λάθουςFileAttrFileCopyFileDateTime
FileLenFreeFileGetAllSettingsGetAttrGetObject
GetSettingΕισαγωγή δεδομένων$ ΕισόδουInputBInputB $
ΤερματισμόςΦόρτωσηLocLOFΤυχαία
resetSaveSettingΗ αναζήτησηΑποστολή χαρακτήρωνSetAttr
ΚέλυφοςSpcTABΚατάργηση φόρτωσηςΦόρμες χρήστη
Πλάτος

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 239482 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Access 2000 Standard Edition
  • Microsoft Access 2002 Standard Edition
  • Microsoft Office 2000 Professional Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbconfig kbinfo kbfix kbmt KB239482 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:239482

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com