ID članka: 2395505 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

POVZETEK

Trak je zamenjava za menije in orodne vrstice v sistemu Microsoft Office for Mac 2011. Je del novega uporabniškega vmesnika sistema Office for Mac, ki je zasnovan za lažje krmarjenje. Trak je sestavljen iz zavihkov, ki prikazujejo ukaze, ki so najbolj pomembni za posamezno območje opravil v posameznem programu. Skupina zavihkov na primer vsebuje ukaze za dejanja, kot so vstavljanje predmetov (na primer slik in tabel), postavitev strani, delo s sklici, ustvarjanje pošte in pregledovanje dokumentov. Na zavihku Home (Osnovno) je večina najpogosteje uporabljenih funkcij, kar pripomore k boljši storilnosti pri uporabi novega uporabniškega vmesnika. 

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2395503


DODATNE INFORMACIJE

S trakom lahko hitro poiščete ukaze, ki jih potrebujeta za dokončanje opravila. Ukazi so razvrščeni v logične skupine, ki so zbrane na zavihkih. Posamezen zavihek je povezan z eno vrsto dejavnosti, na primer pisanjem ali postavitvijo strani. Zaradi boljše preglednosti zaslona so nekateri zavihki prikazani samo, kadar jih potrebujete. 

Traku ne morete izbrisati ali ga zamenjati z orodnimi vrsticami in meniji iz prejšnjih različic sistema Microsoft Office. Lahko pa ga minimirate in sprostite prostor na zaslonu. Trak v programu minimirate (ali maksimirate) tako, da v meniju View (Pogled) kliknete Ribbon (Trak). 

Zmanjšaj slikoRazširi sliko
2395504


Če ne najdete ukaza ali funkcije na traku, uporabite pomoč v programu, da poiščete ta element.

Če želite izklopiti trak, vključno z zavihki, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:

Vklop ali izklop traku

Če želite več informacij o traku, obiščite to Microsoftovo spletno mesto:

Spoznajte trak

Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Lastnosti

ID članka: 2395505 - Zadnji pregled: 16. december 2011 - Revizija: 1.0
VELJA ZA:
  • Microsoft Office for Mac Home and Business 2011
  • Microsoft Office for Mac Home and Student 2011
Ključne besede: 
dftsdahomeportal KB2395505

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com