Időzítési és ütemezési problémák lépnek fel a téli és a nyári időszámítás közötti átállást vagy az időzóna frissítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2400550
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A probléma automatikus diagnosztizálása és javítása

"A nyári időszámítással és a Windows rendszerbeli időzóna-kezeléssel kapcsolatos problémák megoldása" hibaelhárítóval esetleg automatikusan megoldható az itt ismertetett probléma.

Ez a hibaelhárító számos különböző probléma megoldásához használható. További információMegjegyzés: A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban olvashat.
Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

A jelenség

A nyári időszámítás kezdő és záró dátuma több országban is változik az előző évhez képest. Emellett előfordulhat, hogy egyes országok módosítják a téli-nyári időszámítás közötti átállásra vonatkozó szabályaikat, illetve a helyi idő és az egyezményes idő közötti különbséget. Ilyen esetekben egyes ütemezésekkel, illetve dátum- és időszámításoktól függő alkalmazásokkal gondok lehetnek.

Oka

A probléma a helytelen vagy hiányzó időzónaadatok miatt jelentkezik.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben


A probléma az alábbi lépésekkel oldható meg:
 1. Importálja a megfelelő időzónaadatokat és éves szabályokat a beállításjegyzék következő alkulcsába:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Time Zones
  Megjegyzés: Ha a beállításérték nem létezik, importálja az angol nyelvű karakterláncot a „Non-MUI_*” karakterlánchoz tartozó következő beállításkulcsba (például a „Display”, „Dlt”, „Std” beállításkulcsba):
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Time Zones
 2. Futtassa az operációs rendszernek megfelelő parancsot:

  Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszer esetén
  Tzchange.exe /w 2147483648
  Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 vagy Windows Server 2008 R2 rendszer esetén
  %Windows%\servicing\GC32\tzupd.exe
Hasznos volt ez az információ? Mondja el véleményét!

A probléma javítása a MATS csomag segítségével

A probléma a MATS csomag segítségével történő javításának ismertetéséért kattintson ide
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2400550 - Utolsó ellenőrzés: 2012. február 23. - Verziószám: 1.0
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb kbexpertisebeginner kbexpertiseinter kbsurveynew kbmatsfixme KB2400550
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com