Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους φακέλους εκκίνησης του Excel στο Excel 2000

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 240150 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο βήμα προς βήμα περιγράφει τον τρόπο χρήσης των φακέλων εκκίνησης του Microsoft Excel.

Το Microsoft Excel χρησιμοποιεί φακέλους εκκίνησης με δύο τρόπους:
 • Για τη φόρτωση αρχείων Excel κατά την εκκίνηση

  -και-

 • Ως θέση αναφοράς για τα πρότυπα
Τις θέσεις των φακέλων εκκίνησης πραγματικά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Excel που χρησιμοποιείτε.

Φάκελοι που χρησιμοποιούνται από το Excel κατά την εκκίνηση

Εάν εγκαταστήσετε το Excel στην προεπιλεγμένη θέση, το Excel ανοίγει αρχεία από τις διαδρομές που εμφανίζονται παρακάτω σε αυτό το άρθρο.

Microsoft Windows 95 και Microsoft Windows 98

 • C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Xlstart
 • C:\Windows\Application Data\Microsoft\Excel\Xlstart

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε ενεργοποιήσει τα προφίλ, η διαδρομή στο φάκελο XLStart είναι στη θέση:

  C:\Windows\Profiles\Όνομα χρήστη (User name)\Application Data\Microsoft\Excel\Xlstart
 • Ο φάκελος που καθορίζεται στο στοΕναλλακτική θέση αρχείου εκκίνησηςπλαίσιο από τοΓενικάκαρτέλα από τηOptionsπαράθυρο διαλόγου (από τοΕργαλείαμενού, κάντε κλικ στο κουμπίOptions).

Microsoft Windows NT 4.0

 • C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Xlstart
 • C:\Winnt\Profiles\Όνομα χρήστη (User name)\Application Data\Microsoft\Excel\Xlstart

  ΌπουΌνομα χρήστη (User name)είναι το δικό σας όνομα χρήστη σύνδεσης.
 • Ο φάκελος που καθορίζεται στο στοΕναλλακτική θέση αρχείου εκκίνησηςπλαίσιο από τοΓενικάκαρτέλα από τηOptionsπαράθυρο διαλόγου (από τοΕργαλείαμενού, κάντε κλικ στο κουμπίOptions).

Microsoft Windows 2000 και Microsoft Windows XP

 • C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Xlstart
 • C:\Documents and Settings\Όνομα χρήστη (User name)\Application Data\Microsoft\Excel\Xlstart

  ΌπουΌνομα χρήστη (User name)είναι το δικό σας όνομα χρήστη σύνδεσης.
 • Ο φάκελος που καθορίζεται στο στοΕναλλακτική θέση αρχείου εκκίνησηςπλαίσιο από τοΓενικάκαρτέλα από τηOptionsπαράθυρο διαλόγου (από τοΕργαλείαμενού, κάντε κλικ στο κουμπίOptions).

Αποδεκτοί τύποι αρχείων κατά την εκκίνηση του Excel

Συνήθως χρησιμοποιείτε φακέλους εκκίνησης για να φορτώσετε πρότυπα και πρόσθετα του Excel, μπορείτε όμως επίσης να τους χρησιμοποιήσετε και για τη φόρτωση βιβλίων εργασίας. Όταν φορτώνετε αυτούς τους τρεις τύπους αρχείων από ένα φάκελο εκκίνησης, τότε αυτοί έχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά.

Πρότυπα

 • Πρότυπα (*.xlt) που τοποθετείτε σε ένα φάκελο εκκίνησης δεν φορτώνονται κατά την εκκίνηση του Excel, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα, κάνοντας κλικ στοΝέαΣτο διακομιστήFILEΜενού (Menu).
 • Εάν αποθηκεύσετε κάποιο βιβλίο εργασίας με το όνομα Book.xlt και στη συνέχεια το τοποθετήσετε σε μια θέση φακέλου εκκίνησης, τότε αυτό το βιβλίο εργασίας θα είναι το προεπιλεγμένο βιβλίο εργασίας κατά το άνοιγμα του Excel ή κάθε πρόσθετου νέου βιβλίου εργασίας.

Πρόσθετα

 • Τα πρόσθετα (*.xla) που τοποθετείτε σε ένα φάκελο εκκίνησης κανονικά δεν εμφανίζονται κατά την εκκίνηση του Excel αλλά φορτώνονται στη μνήμη και εκτελούν οποιεσδήποτε αυτόματες μακροεντολές.
 • Μπορείτε κατόπιν να χρησιμοποιήσετε τα πρόσθετα με οποιαδήποτε από τις μεθόδους που παρέχει το πρόσθετο (δηλαδή, ένα στοιχείο μενού ή ένα κουμπί της γραμμής εργαλείων).

Βιβλία εργασίας

 • Τα βιβλία εργασίας (.xls) τα οποία τοποθετείτε στο φάκελο εκκίνησης φορτώνονται και εμφανίζονται κατά την εκκίνηση του Excel, εκτός και αν το βιβλίο εργασίας έχει αποθηκευτεί με τη μορφή κρυφού αρχείου. Για παράδειγμα, το προσωπικό βιβλίο εργασίας μακροεντολών Personal.xls είναι ένα καθολικό βιβλίο εργασίας μακροεντολών, το οποίο φορτώνεται συνήθως από το Excel με τη μορφή κρυφού αρχείου από το φάκελο XLStart.

Εσφαλμένη χρήση της εναλλακτικής θέσης αρχείου εκκίνησης

 • Όταν χρησιμοποιείτε την εναλλακτική θέση αρχείου εκκίνησης, είναι σημαντικό να καθορίσετε μια διαδρομή αρχείου στην οποία θα υπάρχουν αναγνωρίσιμοι τύποι αρχείων (όπως τα πρότυπα, τα πρόσθετα και τα βιβλία εργασίας).
 • Εάν το Excel ανακαλύψει μη αναγνωρίσιμους τύπους αρχείων σε ένα φάκελο εκκίνησης, ενδέχεται να εμφανιστεί μήνυμα λάθους. Το πιο συνηθισμένο μήνυμα λάθους είναι:
  Η μορφή του αρχείου δεν είναι αναγνωρίσιμη. (This file is not in a recognizable format.).

Τρόπος χρήσης της προεπιλεγμένης θέσης αρχείων

 • Επιπρόσθετα με την εναλλακτική θέση αρχείου εκκίνησης, ηΠροεπιλεγμένη θέση αρχείωνη ρύθμιση είναι επίσης από τοΓενικάκαρτέλα με τοOptionsπαράθυρο διαλόγου. Αυτή η ρύθμιση είναι διαφορετικό από ένα φάκελο εκκίνησης, ορίζει τη θέση του φακέλου που θέλετε να οδηγεί όταν ανοίγετε ή αποθηκεύετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας το Excel στοFILEΜενού (Menu).

Αναφορές

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις XLStart, κάντε κλικ στο κουμπίΒοήθεια για το Microsoft ExcelΣτο διακομιστήΒοήθεια (Help)μενού, πληκτρολογήστεxlstartο Βοηθός του Office ή της "Οδηγός απαντήσεων" και στη συνέχεια κάντε κλικΑναζήτησηΓια να προβάλετε τα θέματα που επιστρέφονται.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 240150 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 3.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbconfig kbhowtomaster kbmt KB240150 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:240150

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com