Hibaüzenet az Office 2010 telepítése során: „Hiba: 1920. Az „Office szoftvervédelmi platform” (osppsvc) nem indult el.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2401987 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor telepíteni próbálja a Microsoft Office 2010 szoftvert, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Hiba: 1920. Az „Office szoftvervédelmi platform” (osppsvc) nem indult el. Győződjön meg róla, hogy rendelkezik a megfelelő jogosultságokkal a rendszerszolgáltatások elindításához.

Oka

Ez a probléma akkor fordul elő, amikor a Hálózati szolgáltatásfiók nem rendelkezik a megfelelő jogosultságokkal a C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform mappában.

A megoldás

A probléma megoldásához teljes hozzáférést kell adnia a Hálózati szolgáltatásfióknak az „OfficeSoftwareProtectionPlatform” mappában.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
Fix this problem
Microsoft Fix it 50733
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2

Megjegyzések
  • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
  • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Ehhez kövesse az alábbi, a futtatott operációs rendszernek megfelelő lépéseket.

Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszer esetén


1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:

cacls "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform" /t /e /p "Network Service":F

3. Próbálja meg telepíteni az Office 2010 szoftvert.

Windows Vista esetén


1. Kattintson a Start menüre, kattintson a Keresés megkezdése mezőbe, írja be a Futtatás parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt:

icacls "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform" /grant "Network Service:F" /t

3. Próbálja meg telepíteni az Office 2010 szoftvert

Windows 7 esetén

1. Kattintson a Start menüre, kattintson a Keresés programokban és fájlokban mezőbe, írja be a Futtatás parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.

icacls "C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftwareProtectionPlatform" /grant "Network Service:F" /t

3. Próbálja meg telepíteni az Office 2010 szoftvert.

Megoldódott a probléma?

  • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
  • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információ

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2401987 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 26. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Office Professional Plus 2010
  • Microsoft Office Standard 2010
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2401987
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com