A Windows 7 rendszerben a WSD-eszközök helytelenül külön osztályként jelenhetnek meg az Eszközök és nyomtatók kategóriában

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2403006 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Előfordulhat, hogy egy WSD-eszköz nem a megfelelő ikont jeleníti meg az Eszközök és nyomtatók mappában. Például egy WSD-nyomtató kiszolgálóikonnal jelenhet meg az Eszközök kategóriában ahelyett, hogy nyomtatóikonnal jelenne meg a Nyomtatók és faxok kategóriában.

Oka

Ezt a problémát a Microsoft által kibocsátott hibás Eszközlap (Device Stage) csomag okozza, amely 2010. június 8. és 22. között volt elérhető.

A megoldás

A probléma megoldásához ürítse ki az Eszközlap metaadattárát (Device Stage Metadata Store), és töltse le az új csomagokat. A probléma automatikus javításához lépjen az Automatikus javítás című szakaszra. Ha a problémát inkább saját kezűleg szeretné javítani, folytassa az olvasást a Kézi javítás című résszel.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse a varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50527


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

Ha saját maga szeretné megoldani a problémát, végezze el a következő lépéseket:

1.       Nyisson meg egy emelt jogosultságszintű (rendszergazdai) parancssort.

2.       Írja be a del /s "%systemdrive%\felhasználók\%username%\AppData\Local\Microsoft\Device Metadata\*.*" parancsot, majd nyomja le az Enter billentyűt.

3.       Írja be az I betűt a Biztos benne (I/N)? kérdésre, majd nyomja le az Enter billentyűt.

4.       Még többször is szükség lehet az I válasz beírására törlések jóváhagyásához, attól függően, hogy hány Eszközlap (Device Stage) csomag van jelenleg a számítógépen. (A Windows mindegyiket újra letölti.)
 

Ezek a lépések törlik a hibás csomagot tartalmazó gyorsítótár tartalmát, és kérik a Windows 7 rendszertől a helyes eszköz-metaadatokat tartalmazó megfelelő csomagok újbóli letöltését.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2403006 - Utolsó ellenőrzés: 2011. június 30. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme KB2403006
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com