In Apparaatbeheer in Windows 2000 worden geen apparaten weergegeven die niet zijn aangesloten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 241257 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Opmerking
Dit artikel is van toepassing op Windows 2000. De ondersteuning voor Windows 2000 is op 13 juli 2010 geëindigd. Het Windows 2000 End-of-Support Solution Center kan een beginpunt vormen bij het bepalen van uw strategie voor de migratie van Windows 2000 bepalen. Ga voor meer informatie naar Microsoft Support Lifecycle-beleid.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Apparaatbeheer geeft alleen niet-Plug en Play-apparaten, -stuurprogramma's en -printers weer wanneer u de optie Verborgen apparaten weergeven in het menu Beeld inschakelt. Apparaten die geïnstalleerd zijn, maar niet op de computer zijn aangesloten (zoals een USB-apparaat (Universal Serial Bus) of fantoomapparaten), worden niet weergegeven in Apparaatbeheer, ook niet als u de optie Verborgen apparaten weergeven inschakelt.

Workaround

U kunt dit probleem omzeilen en fantoomapparaten alsnog laten weergeven wanneer u de optie Verborgen apparaten weergeven hebt ingeschakeld door de volgende procedure uit te voeren:
 1. Klik op Start, wijs achtereenvolgens Programma's en Bureau-accessoires aan en klik op Opdrachtprompt.
 2. Typ de volgende regels bij de opdrachtprompt en druk na elke regel op Enter
  set devmgr_show_nonpresent_devices=1
  cd\%SystemRoot%\System32
  start devmgmt.msc
  , waarbij %SystemRoot% de map is waarin Windows 2000 is geïnstalleerd.

 3. Los waar nodig de problemen met de apparaten en stuurprogramma's op in Apparaatbeheer.

  Opmerking U moet eerst de optie Verborgen apparaten weergeven in het menu Beeld van Apparaatbeheer inschakelen om ervoor te zorgen dat apparaten worden weergegeven die niet meer in het systeem aanwezig zijn.
 4. Nadat u de problemen hebt opgelost, sluit u Apparaatbeheer af en sluit u het venster met de opdrachtprompt. Door het venster te sluiten, wordt de variabele die u in stap 2 hebt ingesteld, ongedaan gemaakt en worden fantoomapparaten niet meer weergegeven wanneer u de optie Verborgen apparaten weergeven inschakelt.
Opmerking wanneer u Apparaatbeheer afsluit en het venster met de opdrachtprompt sluit, wordt de ingestelde variabele devmgr_show_nonpresent_devices=1 uitgeschakeld, zodat de fantoomapparaten niet meer worden weergegeven.

Ontwikkelaars of hoofdgebruikers die deze functie voortdurend ingeschakeld willen laten, kunnen desgewenst deze omgevingsvariabele voor het gehele systeem instellen.

Als u de omgevingsvariabele voor het gehele systeem automatisch wilt instellen, gaat nu naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossenAls u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik in het dialoogvenster Bestand downloaden op Uitvoeren en volg de stappen in de wizard.


Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50606


Opmerkingen
 • Nadat u het pakket hebt uitgevoerd, moet u in het menu Weergeven van Apparaatbeheer eerst Verborgen apparaten weergeven selecteren voordat u de apparaten kunt zien die op dat moment niet op de computer zijn aangesloten.
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?Dit probleem zelf oplossenHiertoe gaat u als volgt te werk:
 1. Klik met de rechtermuisknop op Deze computer.
 2. Klik op Eigenschappen.
 3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
 4. Open het tabblad Omgevingsvariabelen.
 5. Stel de variabelen in in het vak Systeemvariabelen.
Opmerking Gebruik deze methode alleen voor het oplossen van problemen of voor ontwikkeldoeleinden, om te voorkomen dat gebruikers per ongeluk een vereist apparaat verwijderen dat niet op dat moment aangesloten is (zoals een USB-apparaat of basisstation dat op dat moment niet is aangesloten op een laptopcomputer).

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuningsservice.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of u kunt ons een e-mail sturen.

Status

Dit gedrag is inherent aan het ontwerp van het product.

Meer informatie

Apparaatbeheer kent twee typen verborgen apparaten naast de apparaten die altijd worden weergegeven:
 • Apparaten die standaard verborgen zijn en niet worden weergegeven (niet-Plug en Play-stuurprogramma's, -printers, enzovoort).
 • Fantoomapparaten, die op dat moment niet op de computer zijn aangesloten.
Opmerking De methode zoals aangegeven in de sectie 'Tijdelijke oplossing' dient alleen te worden uitgevoerd door Microsoft Support Professionals bij het oplossen van problemen die klanten ondervinden met apparaten en geïnstalleerde stuurprogramma's.

Eigenschappen

Artikel ID: 241257 - Laatste beoordeling: zondag 11 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows® 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Trefwoorden: 
kbnofix kbprb kbfixme kbmsifixme KB241257

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com