Az Ntdsutil.exe futtatásának automatizálása parancsfájl segítségével

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 243267 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU243267
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Az Ntdsutil.exe egy olyan parancssori segédprogram, amely lehetővé teszi az Active Directory kezelését és javítását a vállalati és a tartományi rendszergazdák számára. A segédprogram menüvezérelt és interaktív használatra tervezték, de parancsfájlok és automatizálás használatával is futtatható.

További információ

Az Ntdsutil segédprogram automatizálásához adja meg a parancssorban futtatni kívánt parancsokat az Ntdsutil segédprogram paramétereiként. A könnyebb feldolgozás érdekében az egyes parancsokat, illetve paramétereket szóközzel kell elválasztani, a több karakterláncból álló paramétereket pedig idézőjelek közé kell tenni.

Az alábbi parancs bemutatja, hogy miként vezérelhető az Ntdsutil segédprogram parancsfájlon keresztül oly módon, hogy a tartományvezérlő szerepköreit tartalmazó listát adja vissza:
c:\ntdsutil r "sel o t" c "co t s kiszolgálónév" q "l r f c s" q q q
A paraméterek betűi az Ntdsutil segédprogram tényleges parancsainak rövidítései. Ugyanezt az eredményt kaphatja az alábbi példában látható teljes parancsok használatával is:
c:\ntdsutil roles "select operation target" "connections" "connect to server kiszolgálónév" quit "list roles for connected server" quit quit quit

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 243267 - Utolsó ellenőrzés: 2005. április 12. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Server
Kulcsszavak: 
kbhowto KB243267
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com