USB- och SD-lagringsmedia ? korrekt logga in lagringsmedia och aktivera skrivcache

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2442580 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Symptom

Jag använder en USB-lagringsenhet för att säkerhetskopiera data. Hur kan jag ska logga USB-Flash-minne på och av? Hur kan jag snabbare tillgång till data?

Lösning

För transport och som ett tillfälligt lagringsutrymme för privata och viktiga data USB-minne har stavar och SD-kort sedan länge blivit nödvändigt. Ovanför alla, storlek, enorma kapacitet för närvarande 2 upp till 256 GB på små och låga kostnader för inköp, praktiska USB-instickskort har blivit en perfekt reskamrat.

En ljusare även plattare är SD-kort lagringsenheter som har jämförbara kapacitet och kan köpas till ett rimligt pris. SD-kort har använts tidigare som masslagringsenheter i digitala kameror. Aktuella bärbara och stationära datorer också har som standard SD-kortplatser så att du kan dra nytta av de små korten inte bara att dela digitala foton utan som en universal säkerhetskopieringsenhet för alla viktiga dokument och privata filer.

Obs! Följande anvisningar och tips som gäller för Windows 7, men det är ett liknande sätt i Windows Vista och Windows XP.


Dölj bildenVisa bilden
2674154USB-lagringsenheter: saker som du bör

USB-lagringsenheter för närvarande tillgängliga tidigare USB 1.1 men även i USB 2.0-buss som är mycket snabbare. USB 2.0-aktiverade enheter att nå en högsta överföringshastighet på 480 Mbit/s (60 MB / s). Du kan ansluta USB 2.0-enheter på äldre 1.0 USB-kortplatser. Men maximal dataöverföringshastighet sedan minskas till 12 Mbit/s (1,5 MB / s) eller mindre.

Obs! Ny standard USB 3.0 möjliggör dataöverföringshastigheter på upp till 5 GB/s (625 MB / s). Det finns redan en 3.0 i USB-Flash-enhet på marknaden. Modeller med 16 GB kostnaderna cirka 50 euro. Du betalar hälften för USB 2.0-modell med samma lagringsvolymen. När du överför regelbundet endast små mängder data från några gigabyte, räcker en USB 2.0-Flash-enhet.SD-kort: saker du bör känna tillSD-kort använder Flash-minne som USB-minne försvinner. Förkortningen SD står för Sn säker (D)igital. Äldre SD-kort erbjuder minneskapacitet från 1 GB upp till 4 GB.

Så kallade SDHC-kort (SD hög kapacitet) representerar en vidareutveckling av SD-kort och är tillgängliga i dag med lagringskapacitet på 2 32 GB upp till. Betydligt erbjuder högre kapacitet SDXC-kort. SDXC kan stå "Utökad kapacitet SD" och beskriver betydligt större lagringsvolym, kort kan tillhandahålla den här klassen. Upp till 2 terabyte är teoretiskt möjligt, ofta kort 64 Gbyte kapacitet för tillfället.

Du når aktuell SD-kort en maximal dataöverföringshastighet 104 MB/s. var försiktig när du köper i rätt storlek, eftersom det är kort med en mycket lägre dimension för små enheter som MP3-spelare.

Praktiska: SD-kort är ett litet reglage som du kan ange en skrivskyddad och därmed skydda de lagrade data mot olycksskadeförsäkring över kant.

Dölj bildenVisa bilden
2674155
Lagringsmedier format

Windows 7 behandlar både USB- och SD-kort som flyttbara, sällan också lokala diskar. I varje fall måste plats på fönstren vara korrekt att läsa filsystemet. Vanligtvis är USB-flash-enheter eller SD-kort med filsystemen FAT eller FAT32-formaterade. Alltså kan det här mediet från äldre Windows-versioner lätt höjas, hanteras och beskrivs. I vissa fall är det lämpligt att formatera disken till NTFS, hastighet dataåtkomst eller använda i ett annat filsystem som inte är tillgängliga i Windows-funktioner.


USB-lagringsenhet, installera och registrera dig

USB-lagringsmedia kräver en drivrutin, Windows 7 vanligtvis automatiskt blir tillgängliga.

1. Anslut USB-stick till en ledig USB-slot i PC-fall. Windows 7 rapporterar att drivrutinen är installerad.

Dölj bildenVisa bilden
2674156
2. i anslutningen rapporterar Windows som du kan använda enheten.

Dölj bildenVisa bilden
2674157
3. Klicka på statusmeddelande i Informationsfältet att få information om installationen av alla USB-enheter.

Dölj bildenVisa bilden
2674158
Checka ut USB-lagringsmedia

Om du vill undvika dataförlust när du skriver eller till och med skada på filsystemet på USB-flash-enheter, bör du i princip stick till systemloggen, innan du tar bort den. Detta gäller även för SD-kort.1. Klicka på den lilla pilen i Informationsfältet.

Dölj bildenVisa bilden
2674159
2. Klicka på i dialogrutan följande på ikonen säker borttagning av maskinvaraoch mata ut media.

Dölj bildenVisa bilden
2674160
3. Klicka på i listan nedan lämpliga posten för USB-stick.

Dölj bildenVisa bilden
2674161
4. du får ett meddelande att maskinvaran kan tas bort. Subtrahera nu endast USB-stick.

Dölj bildenVisa bilden
2674162
USB-stavar/SD-kort: Aktivera skrivcache

Windows 7 ger en skrivcache tillgängliga, vilket garanterar att data tidsfördröjning på disken skrivs när systembelastningen är gering(er) för din interna hårddiskar som standard. Fördelen: lagring och läsning av data sker snabbare, lida något långsammare när du arbetar.

Du kan aktivera den här funktionen via en dold inställning i Windows 7 också för lagringsmedia USB- och SD-kort för att förbättra informationsflödet. Uppnå ett tydligt märkbar prestandafördelar för USB-enheter som kallas den lokala disken, detta gäller särskilt men inte bara för USB-hårddiskar. Men sedan du säker på att stick eller kortet varje gång korrekt till datorn logga ut innan du tar bort honom eller henne.

Det här alternativet är dessutom viktigt om du vill formatera filsystem på disken till NTFS. Läs mer om detta i den fjärde omgången i den här serien.

Och när du fortsätter:1. Anslut USB-stick eller SD-kort och klicka sedan på Windows-ikonen.

Dölj bildenVisa bilden
2674164
2. i fältet Sök bland program och filer RETUR termen Enhetshanteraren.

Dölj bildenVisa bilden
2674165
3. i listan träffar överst på start-menyn, klicka på posten Enhetshanteraren.

Dölj bildenVisa bilden
2674166
4. Enhetshanteraren öppnas. Klicka på den lilla pilen bredvid enheter.

Dölj bildenVisa bilden
2674167
5. Dubbelklicka på posten för USB- eller SD media i listan nedan.

Dölj bildenVisa bilden
2674168
6. i dialogrutan... EnhetenEgenskaperKlicka på fliken principer.

Dölj bildenVisa bilden
2674169
7. Välj alternativet bättre prestanda.

Dölj bildenVisa bilden
2674170
8. Klicka på OKoch stäng sedan Enhetshanteraren. Write-cache är nu aktiverad.

Dölj bildenVisa bilden
2674171Referenser

Mer användbar information finns i följande artiklar i Microsoft Knowledge Base:
2442620 USB- och SD lagringsmedia ReadyBoost SD-kort eller en flash-enhet

Egenskaper

Artikel-id: 2442580 - Senaste granskning: den 26 maj 2014 - Revision: 3.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
  • Windows 7 Starter
  • Windows 7 Home Basic
  • Windows Vista Home Basic
  • Windows Vista Business
  • Windows Vista Home Premium
  • Windows Vista Service Pack 1
  • Windows Vista Ultimate
Nyckelord: 
kbstepbystep kbmt KB2442580 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2442580

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com