ID articol: 244435 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Microsoft Excel salvează numai acea parte din fiecare foaie de lucru care se utilizează, ceea ce înseamnă secțiunea care conține date sau formatare. Uneori, ultima celulă dintr-o foaie de lucru poate fi dincolo de intervalul de date utilizate. Această problemă poate determina o dimensiune a fișierului mai mare decât este necesar, poate duce la imprimarea de pagini suplimentare, poate duce la primirea unui mesaj de eroare „Memorie insuficient㔠sau la apariția altor comportamente neobișnuite. Golirea rândurilor și coloanelor pentru a reinițializa ultima celulă poate ajuta la rezolvarea acestor probleme.

Notă Găsiți ultima celulă a foii de lucru active apăsând CTRL+SHIFT+END.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Cea mai obișnuită cauză a setării ultimei celule în afara intervalului foii de lucru utilizat în mod curent este formatarea în exces. Când formatați rândurile și coloanele în întregimea lor, unele tipuri de formatare pot face să fie setată ca ultima celulă o celulă mult mai jos sau la dreapta intervalului efectiv utilizat.

Această problemă poate să apară, de asemenea, când importați un fișier Lotus 1-2-3 în Excel. Când salvați fișierul Lotus în format de registru de lucru Excel, Excel nu poate stabili ultima celulă din foaia de lucru Lotus 1-2-3. De acea, el face activă întreaga foaie de lucru. Pentru a reinițializa adresa ultimei celule, se poate utiliza oricare dintre următoarele metode pentru a goli informațiile nenecesare (date și formatare) din coloanele și rândurile neutilizate ale foii de lucru. După ce eliminați informațiile inutile, salvați foaia pentru a obliga Excel să reconstruiască tabelul de celule active.

Notă Când utilizați oricare dintre metodele următoare, este posibil să primiți un mesaj de eroare „Memorie insuficientă" sau un mesaj de eroare asemănător. Aceasta se întâmplă deoarece Excel încearcă să șteargă intervalul selectat. Dacă primiți acest mesaj de eroare, utilizați intervale mai mici de rânduri sau coloane când goliți datele.

Metoda 1: Ștergerea manuală a rândurilor și coloanelor excedentare

Pentru a reinițializa ultima celulă prin ștergerea manuală a rândurilor și coloanelor excedentare, urmați acești pași:
 1. Selectați toate coloanele de la dreapta ultimei coloane care conține date prin selectarea titlurilor de coloană corespunzătoare.

  Sfat O modalitate pentru aceasta este să apăsați F5 și să tastați referința corespunzătoare. DE exemplu, tastați F:IV pentru coloane sau tastați 5:65536 pentru rânduri.
 2. Apăsați tasta DELETE.
 3. Repetați pașii 1 și 2 pentru rândurile care sunt sub ultimul rând care conține date.
 4. Salvați fișierul.
 5. Pentru a continua să lucrați în fișier, închideți și redeschideți fișierul.

Metoda 2: Utilizarea unui program de completare Excel

Notă Următorul program de completare Excel se aplică numai la versiunea de Excel în limba engleză, nu la versiunile de Excel în alte limbi. Recomandăm să schimbați limba în Excel înainte de a utiliza acest program de completare Excel.

Este disponibil acum pentru descărcare un program de completare Excel care elimină formatarea în exces și reinițializează ultima celulă. Pentru a descărca acest program de completare, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=ECFD076C-B873-48CC-B842-DA999C848C82&displaylang=en
 1. Pentru a descărca pagina, faceți clic pe butonul Download. Când vi se solicită, faceți clic pe Open sau Run.
 2. Când primiți acordul de licență, faceți clic pe Yes:
 3. Când primiți solicitarea privind WinZip Self-Extractor, faceți clic pe butonul Browse, apoi selectați locația unde doriți să se extragă programul de completare.

  Notă Fișierul se poate plasa în locația programelor de completare Excel, de unde se va afișa automat în caseta de dialog Addins din Excel. Această locație este folderul Library din locația de instalare Office. De regulă, această locație este folderul C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Library.

  După ce selectați locația de descărcare din caseta de dialog Browse, faceți clic pe UnZip în caseta de dialog WinZip. Faceți clic pe OK în anunțul de descărcare reușită, apoi faceți clic pe Close din caseta de dialog WinZip.
 4. Porniți Excel, apoi urmați pașii corespunzători versiunii de Excel pe care o executați.

  Microsoft Office Excel 2007

  1. Faceți clic pe butonul Microsoft Office, apoi pe Opțiuni Excel.
  2. Faceți clic pe Programe de completare, pe Programe de completare Excel în caseta Gestionare, apoi faceți clic pe Salt.
  3. Dacă nu salvați fișierul în folderul Library, faceți clic pe butonul Răsfoire, găsiți fișierul, apoi selectați fișierul în fereastra Răsfoire.
  4. Faceți clic pe Excess Format Cleaner 1.1, apoi pe OK.

  Microsoft Office Excel 2003 și versiuni anterioare de Excel

  1. Faceți clic pe Programe de completare (Add-Ins) din meniul Instrumente (Tools).
  2. Dacă nu salvați fișierul în folderul Library, faceți clic pe butonul Răsfoire, găsiți fișierul, apoi selectați fișierul în fereastra Răsfoire.
  3. Faceți clic pe Excess Format Cleaner 1.1, apoi pe OK.
 5. În Excel 2007, faceți clic pe fila Add-Ins, apoi pe Clear Excess Formats in XSFormatCleaner.xla din grupul Menu Commands.

  În Excel 2003 și în versiunile anterioare de Excel, deschideți registrul de lucru pe care doriți să-l curățiți, apoi faceți clic pe Clear Excess Formatting in registrudelucru din meniul File. Macrocomanda va goli formatarea în exces din toate foile de lucru din fișier.

  Când se încheie execuția macrocomenzii, veți fi informat că trebuie să salvați registrul de lucru pentru ca modificările să fie definitive.
 6. Salvați, închideți, apoi redeschideți fișierul.

Proprietă?i

ID articol: 244435 - Ultima examinare: 31 ianuarie 2008 - Revizie: 5.4
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbinfo kbprogramming kbdtacode kbcode kbexpertisebeginner KB244435

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com