A Word 2010 egy dokumentum megnyitásakor eltávolítja az egyéni XML-kódokat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2445060
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző helyzet: Egy olyan dokumentumot nyit meg a Microsoft Office Word 2010 alkalmazásban, amely a következő fájlformátumok egyikét használja:
 • Word dokumentum (.docx)
 • Makróbarát Word dokumentum (.docm)
 • Word-sablon (.dotx)
 • Makróbarát Word-sablon (.dotm)
 • XML formátumú Word dokumentum (.xml)
 • XML formátumú Word 2003 dokumentum (.xml)
  A dokumentum megnyitását követően azt tapasztalja, hogy a rendszer az összes egyéni XML-kódot eltávolította.

További információ

A Microsoft által 2010. január 10-ét követően közzétett Word-verziók nem olvassák be a .docx, .docm, .dotx, .dotm vagy .xml kiterjesztésű fájlok egyéni XML-kódját. A Word 2010 továbbra is képes megnyitni ezeket a fájlokat, ám az egyéni XML-kódokat eltávolítja azokból.

A Word dokumentumokban az XML-kódok (alapértelmezés szerint) rózsaszín címkenévként jelennek meg a szövegek körül.
A kép összecsukásaA kép kibontása
2798942

Az egyéni XML-kódok eltávolítása egy 2009. december 22-én, az Egyesült Államokban hozott bírósági határozat értelmében történik. A Microsoft Word 2010 terméket megvásárló és licencelő felhasználók láthatják, hogy a szoftver nem tartalmaz egy bizonyos egyéni XML-címkézési implementációt.

A Word következő szolgáltatásait nem érinti a frissítés.
 • A tartalomvezérlőket nem érinti. A tartalomvezérlők használata a dokumentumban szereplő tartalmak rendezésének és a tartalmak egyéni XML-dokumentumrészekre történő leképezésének egy gyakori módja.
 • A nyílt XML-szabványokat (ECMA és ISO verziók) nem érinti.
 • A Word 97-2003 dokumentumokban (.doc) tárolt egyéni XML-kódokat nem érinti.
 • A menüszalag XML-fájljait és a menüszalag bővíthetőségét nem érinti.
 • Az egyéni XML-dokumentumrészeket nem érinti. Az egyéni XML-dokumentumrészekkel kapcsolatban az MSDN következő webhelyén talál további információt:
  http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/bb608618.aspx
 • A Word objektummodelljét nem érinti. Azonban néhány egyéni XML-jelölőt kezelő objektummodell-metódus eltérő eredményt biztosíthat.
  • A TransformDocument metódus továbbra is működik, azonban az átalakítás eredményeiben szereplő egyéni XML-jelölőket a program eltávolítja.
  • Az InsertXML metódus továbbra is működik, azonban az egyéni XML-jelölőket a program eltávolítja a tartalom beillesztése előtt.


Megjegyzés: Ha egy egyéni XML-jelölőket használó megoldást fejleszt, ügyeljen arra, hogy az egyéni XML-jelölők támogatása már nem érhető el. Számos helyzetben az egyéni XML-jelölők használata alternatív technológiák használatával is helyettesíthető, például tartalomvezérlőkkel, űrlapmezőkkel és könyvjelzőkkel, amelyek a Word 2007 és Word 2010 programokban elérhetőek. A következő cikkekben leírtak szerint a tartalomvezérlők (a többi hasonló technológia, például a könyvjelzők mellett) például strukturált dokumentumok létrehozását, valamint ezekhez tetszőleges értékek hozzárendelését teszi lehetővé a fejlesztők számára. A tetszőleges értékekkel szemantikai jelentést rendelhet a tartalom bizonyos részeihez.

A tartalomvezérlőkkel kapcsolatos további információk megtekintéséhez látogassa meg a Microsoft következő webhelyeit:  
Word 2007 sablonok létrehozása programból
Word 2007 dokumentumsablon készítése tartalomvezérlők segítségével
Word 2007 tartalomvezérlők leképezése egyéni XML-jelölőkre az XMLMapping objektum használatával
Útmutató: Tartalomvezérlő kötése egy, az adattárban szereplő csomóponthoz
A kötött tartalomvezérlők nyújtotta előnyök kihasználása
Több Word dokumentum összeállításának egyszerű módja
Adathoz kötött tartalomvezérlők létrehozása a nyílt XML SDK készlet és a LINQ to XML segítségével

Hivatkozások

978951 A Word 2003 és a Word 2007 alkalmazás 2010 januárjában megjelent frissítésének ismertetése (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
2445062 A Word programban egy dokumentum megnyitásakor a következő hibaüzenet jelenik meg: „A fájl olyan egyéni XML-elemeket tartalmaz, amelyeket a Word már nem támogat.” (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2445060 - Utolsó ellenőrzés: 2012. december 28. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
KB2445060
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com