При опит за отваряне на документ в Word се появява следното съобщение за грешка: “Файлът съдържа потребителски XML елементи, които вече не се поддържат от Word.“

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 2445062 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

Симптоми

Да разгледаме следния сценарий: Опитвате се да отворите документ в Microsoft Office Word 2007, в Microsoft Word 2010 или в Microsoft Word 2013, който използва един от следните файлови формати:
 • Документ на Word (.DOCX)
 • Документ на Word с разрешени макроси (.DOCM)
 • Шаблон на Word (.DOTX)
 • Шаблон на Word с разрешени макроси (.DOTM)
 • XML документ на Word (.XML)
 • XML документ на Word 2003 (.XML)
В процеса по отваряне на документа в Word 2007, в Word 2010 или в Word 2013 получавате следното съобщение за грешка:
Файлът съдържа потребителски XML елементи, които вече не се поддържат от Word. Ако запишете този файл, тези потребителски XML елементи ще бъдат премахнати завинаги.

Когато след това щракнете върху OK, потребителските XML елементи не се показват.

Забележка Microsoft Word 2013 показва съобщението за грешка и за следните файлови формати в допълнение към предишно изброените такива:
 • Документ на Word 97-2003 (.DOC)
 • Уеб страници на Word (.HTML)
 • Rich Text Format (.RTF)

Допълнителна информация

Версиите на Word, разпространявани от Microsoft след 10 януари 2010 г., вече не могат да четат потребителските XML коректури, които е възможно да се съдържат във файловете с разширение .DOCX, .DOCM, .DOTX, .DOTM или .XML. Новите версии на Word 2007, Word 2010 и Word 2013 все още могат да отварят тези файлове, но всички потребителски XML коректури се премахват.

Потребителската XML коректура в документ на Word се вижда като розови (цветът по подразбиране) имена на етикети, обхващащи текст в документ:

Сгъване на изображениетоРазгъване на изображението
2818274


Премахването на потребителската XML коректура е в резултат на постановление на съда на САЩ от 22 декември 2009 г. Клиентите, които купуват или получават лиценз за Word 2007, Word 2010 или Word 2013 от Microsoft след 10 януари 2010 г. за използване на софтуера в САЩ или в рамките на териториите на САЩ, трябва да използват актуализиран софтуер, който не включва определено реализиране на потребителско XML маркиране.

Следните функции на Word не са повлияни от актуализацията.
 • Контролите на съдържанието не са повлияни. Контролите на съдържанието са често използван метод за структуриране на съдържанието на документ и за нанасяне на съдържание към потребителски XML части.
 • Стандартите на Open XML (всички ECMA и ISO версии) не са повлияни.
 • Потребителската XML коректура, съхранявана в рамките на файлове за документи на Word 97-2003 (.DOC), не е повлияна.
 • XML на лентата и разширението на лентата не са повлияни.
 • Потребителските XML части не са повлияни. За повече информация относно потребителските XML части посетете следния уеб сайт на MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb608618.aspx.
 • Обектният модел на Word не е повлиян. Въпреки това някои методи за обектни модели, които са свързани с потребителската XML коректура, могат да доведат до различни резултати.
  • Методът TransformDocument ще продължи да работи, но ще бъде премахната всякаква потребителска XML коректура в рамките на резултатите от трансформацията.
  • Методът InsertXML ще продължи да работи, но всякаква налична потребителска XML коректура ще бъде премахната преди вмъкването на съдържанието.


Забележка Ако сте разработчик на решение, които използва потребителска XML коректура, трябва да знаете, че вече не е налична поддръжка на потребителската XML коректура. Много от сценариите, реализирани с помощта на потребителска XML коректура, могат да бъдат реализирани и чрез алтернативни технологии, като например контроли на съдържанието, полета на формуляри и показалци, които са налични в Word 2007, Word 2010 и Word 2013. Както е обяснено в следващите статии, контролите на съдържанието например (в допълнение към други технологии, като например показалците) позволяват на разработчиците да създават структурирани документи и могат да се използват за възлагане на произволни стойности към структурирано съдържание. Тези произволни стойности могат да се използват за възлагане на семантично значение към части от съдържанието.

За повече информация относно контролите на съдържанието посетете следните уеб страници на Microsoft:
Програмно създаване на шаблони на Word 2007
Създаване на шаблони за документи на Word 2007 чрез използване на контроли за съдържанието
Нанасяне на контроли за съдържанието на Word 2007 към потребителски XML чрез използване на обект за XML нанасяне
Как да: Свържете контрол на съдържанието с възел в хранилището на данни
Предимства на свързаните контроли на съдържанието
Лесният начин за сглобяване на множество документи на Word
Създаване на обвързани с данни контроли на съдържанието чрез използване на Open XML SDK и LINQ към XML

Библиография

978951 Описание на актуализацията за Word 2003 и Word 2007 от януари 2010 г. (Това може да е на английски)
2445060 Потребителската XML коректура се премахва, когато отварите документ в Word 2010 (Това може да е на английски)
2761189Потребителската XML коректура се премахва, когато отворите документ в Word 2013
Забележка Това е статия "БЪРЗА ПУБЛИКАЦИЯ", създадена директно в рамките на организацията за поддръжка на Microsoft. Информацията, съдържаща се тук, се ограничава до съдържащото се в нея и е дадена в отговор на появили се проблеми. В резултат на краткия срок до тяхното предлагане, материалите може да съдържат печатни грешки и могат да бъдат преработвани във всеки момент без предизвестие. Вижте Условия на ползване за други съображения.

Свойства

ID на статията: 2445062 - Последна рецензия: 15 февруари 2013 г. - Редакция: 2.0
Важи за:
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Word 2010
 • Microsoft Word 2013
Ключови думи: 
KB2445062

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com