A Windows Phone 7 rendszer SD-kártyákra vonatkozó korlátozásai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2450831
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikkben foglaltak segítenek megérteni, hogyan használják a Windows Phone 7 készülékek az SD-kártyákat, a Windows Phone 7 készülékeknek az SD-kártyákkal szembeni követelményeit, valamint azt, mi történik a telefonnal, ha kiveszik belőle vagy kicserélik benne az SD-kártyát.

Vannak Windows Phone 7 készülékek, amelyek SD (Secure Digital) kártyanyílást tartalmaznak az akkumulátor fedele alatt. Ha egy olyan Windows Phone 7 készüléket vásárol, amely SD-kártyanyílást is tartalmaz, tisztában kell lennie azzal, hogy ez sok fontos tekintetben különbözik az egyéb, SD-kártyát használó készülékektől:

 • A tervező szándéka szerint a telefonban található SD-kártyanyílást csak a telefont készítő gyártó (OEM) és az Ön mobilszolgáltatója használhatja. Ezek a partnereink azért bővíthetik SD-kártyával a telefont, hogy megnöveljék a tárolókapacitását.
 • A kiváló teljesítmény érdekében a Microsoft alapos teszteken választotta ki azokat az SD-kártyákat, amelyek jól működnek a Windows Phone 7 készülékekben. A Microsoft szorosan együttműködött az OEM-partnerekkel és a mobilszolgáltatókkal, hogy azok biztosan csak ezeket a kártyákat helyezzék el a Windows Phone 7 készülékben.
 • Ezért nem szabad kivenni a telefonból a benne lévő SD-kártyát, és újat sem szabad belehelyezni, mert az zavarokat okozhat a Windows Phone 7 működésében. A telefonon tárolt adatok elvesznek, és a telefonban lévő SD-kártya nem használható más Windows Phone készülékekben, számítógépekben és egyéb eszközökben.

További információ

Hogyan használják a Windows Phone 7-készülékek az SD-kártyákat?

Ha Windows Phone 7-készüléke tartalmaz SD-kártyát, akkor azt a telefon állandó alkatrészének kell tekinteni, nem cserélhető tárolóeszköznek. A Windows Phone 7 operációs rendszer a telefon szerves részeként kezeli az SD-kártyát. Ez eltér az egyéb eszközöktől, amelyekben SD-kártyával bármikor bővíthető az eszköz rendelkezésre álló memóriája, vagy átvihetők a tárolt fájlok más eszközökre. A telefon operációs rendszere integrálja az SD-kártyát a telefonnal:
 • Amikor először indítják el a telefont.
 • Ha visszaállítják a telefon gyári alapbeállításait. Ez utóbbit a gyári beállítások visszaállításának hívjuk. Ilyen műveletet általában csak a gyártó vagy a mobilszolgáltató végez.

Amikor az operációs rendszer integrálja az SD-kártyát a telefonnal:
 1. Újraformázza az SD-kártyát.
 2. Egyetlen, a belső tárterületet és az SD-kártyát átfogó fájlrendszert hoz létre.
 3. Egy automatikusan generált kulccsal a telefonhoz zárja a kártyát.
Ettől a ponttól kezdve a telefon operációs rendszere egyetlen tárolóeszközként használja a rendelkezésére álló teljes memóriát az alkalmazások és az adatok tárolására. Ha kiveszik a telefonból az SD-kártyát, az működési zavarokat okoz, és az SD-kártyát sem tudja olvasni másik telefon, eszköz vagy személyi számítógép.


Az SD-kártyákra vonatkozó teljesítménykövetelmények

A Windows Phone 7 készülékben lévő SD-kártyának meg kell felelnie bizonyos teljesítménykövetelményeknek ahhoz, hogy a telefon optimálisan működjön. Ha az SD-kártya nem felel meg ezeknek a teljesítménykövetelményeknek, akkor a telefonnak lesznek olyam memóriarészei, amelyek megfelelnek az operációs rendszer teljesítményszükségletének (a belső memória), és olyan memóriarészek, amelyek nem felelnek meg az operációs rendszer szükségleteinek (az SD-kártya). Ez a telefon rossz és kiszámíthatatlan működéséhez vezethet. Ebben a cikkben a Windows Phone 7-kompatibilis kifejezéssel jelöljük azokat az SD-kártyákat, amelyek megfelelnek a Windows Phone 7 készülékek teljesítménykövetelményeinek.

Annak megállapításához, hogy egy SD-kártya Windows Phone 7-kompatibilis-e, nem elég, ha megvizsgáljuk a sebességosztályát. Számos egyéb tényező is szerepet játszik abban, hogy mennyire jól működik egy SD-kártya a Windows Phone 7 készülékekben; ilyen például a véletlen olvasási/írási műveletek másodpercenkénti száma.


Mire kell számítani, ha kiveszi vagy kicseréli a Windows Phone 7 készülékben lévő SD-kártyát?

A következő problémákkal találkozhat, ha kiveszi vagy kicseréli a Windows Phone 7 készülékben lévő SD-kártyát, vagy ha SD-kártyát helyez egy olyan Windows Phone 7 készülékbe, amelynek üres az SD-kártyanyílása.
 • Az SD-kártya kivétele: Ha kivesz a telefonból egy olyan SD-kártyát, amely már integrálva van a telefonnal, a telefon egy hibaüzenetet jelenít meg, amely felszólítja az SD-kártya visszahelyezésére. A telefon minden funkciója működésképtelenné válik, kivéve a vészhívás lehetőségét. A telefon csak akkor működik újra rendeltetésszerűen, ha visszahelyezi az eredeti SD-kártyát, majd újraindítja a telefont.
 • A telefon integrálása nem Windows Phone 7 kompatibilis SD-kártyával: Ha egy nem Windows Phone 7-kompatibilis kártyát integrálnak a telefonnal, a következő működési problémák jelentkezhetnek a telefonon:
  • Az alkalmazások lassabban vagy egyáltalán nem indulnak el.
  • Egyes alkalmazások képernyői akadozva váltanak.
  • Egyes alkalmazások esetenként válaszképtelenné válhatnak.
  Megjegyzés: Bizonyos esetekben ezek a működési problémák csak a telefon hosszabb ideje történő használata után válnak nyilvánvalóvá. Ha például a telefon 8 GB belső memóriát tartalmaz, és nem kompatibilis SD-kártyát integrálnak vele, akkor előfordulhat, hogy csak akkor jelennek meg a működési problémák, amikor a 8 GB belső memória már megtelt alkalmazásokkal és multimédiás anyagokkal.
 • A telefon integrálása másik Windows Phone 7-kompatibilis SD-kártyával: Ha a telefonnak már van egy SD-kártyája, majd egy másik Windows Phone 7-kompatibilis kártyát integrálnak vele, elveszik minden, a telefonon tárolt adat, köztük a Piactér vezérlőközpontból telepített alkalmazások is. Az SD-kártyán tárolt adatok között lehetnek manuálisan csatolt névjegyek, indítási testreszabott elemek és olyan adatok, amelyet az alkalmazások nem távol tárolnak.
 • SD-kártya elhelyezése üres SD-kártyanyílást tartalmazó telefonban: Ha egy olyan Windows Phone 7 készüléket vásárol, amely üres SD-kártyanyílást tartalmaz, és a telefon első elindítása után SD-kártyával bővíti a telefont, a telefon tökéletesen működik tovább, de nem ismeri fel az SD-kártyát. A telefon nem ment alkalmazásokat és fájlokat az SD-kártyára.

  Ahhoz, hogy a Windows Phone 7 rendszer használni tudja az SD-kártyát, a Hogyan használják a Windows Phone 7-készülékek az SD-kártyákat? című részben ismertetett módok valamelyikével kell integrálni vele egy kompatibilis kártyát.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2450831 - Utolsó ellenőrzés: 2012. július 3. - Verziószám: 6.0
Kulcsszavak: 
kbwp7 KB2450831
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com