Δεν είναι δυνατή η κατάργηση όχι διαμέρισμα συστήματος με τη χρήση της διαχείρισης δίσκων

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 245799 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Όταν προβάλλετε το εργαλείο διαχείρισης δίσκων διαμερίσματα, 2 ξεχωριστούς τόμους (όπως είναι η μονάδα δίσκου C και D) ενδέχεται να αναφέρεται ως διαμέρισμα του "συστήματος". Του αρχικού δίσκου του συστήματος δυναμικής ενδέχεται να αναφέρεται ως "Δεν υπάρχει" - "Χωρίς σύνδεση" και μπορεί να είναι δυνατή η διαγραφή αυτού του τόμου συστήματος "ψευδή". Εάν επιχειρήσετε να διαγράψετε τον τόμο συστήματος είναι false, ενδέχεται να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Δεν είναι δυνατή η διαγραφή του τόμου συστήματος σε αυτόν το δίσκο.
Εάν προσπαθήσετε να καταργήσετε την κατάσταση του τόμου συστήματος, re-formatting αυτό το διαμέρισμα, ενδέχεται να εμφανιστεί το ακόλουθο προειδοποιητικό μήνυμα:
Αυτός ο τόμος δεν είναι πλέον ο τρέχων τόμος συστήματος. Όλα τα δεδομένα σε αυτόν τον τόμο θα χαθούν. Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαμορφώσετε αυτόν τον τόμο;
Εάν, στη συνέχεια, κάντε κλικYESΓια να επιτρέψετε τη συνέχιση της διαδικασίας μορφή, δεν καταργούνται η κατάσταση του τόμου συστήματος είναι false και εξακολουθεί να μπορεί να είναι δυνατή η διαγραφή του τόμου.

Αιτία

Αυτό το ζήτημα είναι δυνατό να παρουσιαστεί για τους εξής λόγους:
 • Αφού με μη αυτόματο τρόπο διάσπαση ενός ειδώλου διαμέρισμα "σύστημα" σε ένα δυναμικό δίσκο, στη σκιώδη μονάδα δίσκου παραμένει εσφαλμένα με σημαία ως διαμέρισμα του συστήματος στη βάση δεδομένων LDM ιδιωτική περιοχή.
 • Το διαμέρισμα συστήματος βρισκόταν σε ένα δυναμικό δίσκο και έχει δημιουργηθεί είδωλο με κατοπτρισμό των Windows 2000 σε έναν άλλο δυναμικό δίσκο. Εάν το είδωλο αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο, και μετατρέπεται σε αδυναμία εκκίνησης και των δύο μισών, που ενδέχεται να πρέπει να επαναλάβετε την εγκατάσταση των Windows 2000 από την αρχή. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένας νέος τόμος συστήματος, αλλά τα υπάρχοντα βάση δεδομένων δυναμικών δίσκων έχει ακόμα αναφορές στο διαμέρισμα του αρχικού τόμου συστήματος. Αυτό δημιουργεί μια συνθήκη σε ξεχωριστές μονάδες δίσκου που έχει δύο διαμερίσματα διαφορετικά "σύστημα".
 • Ένα σύνολο δυναμικού δίσκου που περιείχε ένα διαμέρισμα "σύστημα" έγινε εισαγωγή στο τρέχον σύστημα. Ο δυναμικός δίσκος, ορισμός έχει εισαχθεί εξακολουθεί να έχει το διαμέρισμα του συστήματος με σημαία στη βάση δεδομένων LDM ιδιωτική περιοχή.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, αποκτήστε το τελευταίο Service Pack για τα Windows 2000. Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
260910Τρόπος λήψης του τελευταίου Service Pack των Windows 2000
Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα:
 1. Επειδή η Διαχείριση δίσκων δεν θα σας επιτρέπει να διαγράψετε το διαμέρισμα του συστήματος "false", αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων που βρίσκονται σε άλλους τόμους που περιέχονται σε αυτόν το δίσκο.
 2. Διαγράψτε με μη αυτόματο τρόπο όλα τα διαμερίσματα χρησιμοποιώντας την Κονσόλα αποκατάστασης εντολή diskpart για να επιτρέψετε στη μονάδα δίσκου "χωρίς επεξεργασία" για να re-partitioned και τα δεδομένα που επαναφέρονται από το αντίγραφο ασφαλείας.Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί αριθμούς των άρθρων παρακάτω για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
  229716Περιγραφή της Κονσόλας αποκατάστασης (Recovery Console) των Windows 2000
  227364Δυναμικοί τόμοι δεν εμφανίζονται σωστά σε λειτουργία κειμένου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μετά τη διαγραφή φυσική διαμερισμάτων στον δυναμικό δίσκο και επανεκκίνηση, θα εξακολουθεί να έχετε έναν δίσκο δυναμικής "σύστημα" εμφανίζεται η ένδειξη "Δεν υπάρχει" - "Χωρίς σύνδεση". Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα υπόλοιπα δυναμικοί δίσκοι έχουν ακόμα εγγραφές με τις βάσεις δεδομένων που περιγράφει το δίσκο που λείπει. Δεν θα μπορέσετε να διαγράψετε αυτόν το δίσκο "εικονικές", αλλά δεν θα προκαλέσει βλάβη.

Κατάσταση

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ζήτημα το οποίο παρουσιάζεται στα προϊόντα της που αναφέρονται στην αρχή αυτού του άρθρου.Το ζήτημα αυτό διορθώθηκε αρχικά στο Windows 2000 Service Pack 1.

Περισσότερες πληροφορίες

Πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε εκ νέου τα Windows 2000 μετά από μια αποτυχία του ειδώλου δίσκου, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαδικασίες επείγουσας επιδιόρθωσης, μια δισκέτα εκκίνησης με ανοχή σφαλμάτων ή την Κονσόλα αποκατάστασης για να κάνετε είτε το μισό του ειδώλου που παρουσίασε το σφάλμα με δυνατότητα εκκίνησης. Once you have a bootable system partition, you can resync or re-establish the mirror. Note that this will prevent the problem described in this article from occurring.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 245799 - Τελευταία αναθεώρηση: Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Λέξεις-κλειδιά: 
kbbug kbfix kbui kbwin2000sp1fix kbmt KB245799 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:245799

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com