Nem törölhetők és nem javíthatók az NTFS fájlrendszerű kötetek sérült fájljai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 246026 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor NTFS fájlrendszerű kötetről fájlt próbál törölni, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Nem lehet törölni a következőt: fájlnév: A fájl vagy könyvtár sérült és nem olvasható.
A Windows NT 4.0 rendszer eseménynaplójában az alábbi bejegyzés található:
Eseményazonosító: 41
Forrás: Diskperf
Leírás: A lemezen található fájlrendszer szerkezete sérült és olvashatatlan. Futtassa a chkdsk segédprogramot a következő címkéjű eszközön: „Kötet_neve”.
A Windows 2000 rendszer eseménynaplójában az alábbi bejegyzés található:
Eseményazonosító: 55
Forrás: NTFS
Leírás: A lemezen a fájlrendszer szerkezete sérült, és nem használható. Futtassa le a chkdsk segédprogramot a következő köteten: „Meghajtóbetűjel:”
A Chkdsk segédprogram futtatása után – függetlenül attól, hogy a segédprogram végzett-e javítást a köteten – a sérült fájl továbbra sem lesz törölhető.

Oka

Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha az NTFS fájlrendszerű kötet mesterfájltáblája (MFT) megsérült. A könyvtár indexrekordjában tárolt rövid és hosszú fájlnév-párokban, illetve a hozzájuk tartozó fájlrekordszegmensekben (FSR) tárolt fájlnevekben nem egyeznek a kis- és nagybetűk.

Az NTFS fájlrendszer támogatja a kis- és nagybetűket megkülönböztető (POSIX) fájlneveket, a Chkdsk segédprogram viszont ebből a szempontból nem ellenőrzi a fájlneveket.

Tegyük fel, hogy a könyvtár indexrekordjában a ROSSZFájl.TXT bejegyzés szerepel, a fájlrekordszegmensben viszont a ROSSZFÁJL.TXT. Az NTFS rendszer számára ez érvénytelen vagy sérült fájlnevet jelent, a Chkdsk viszont csak a neveket hasonlítja össze, a kis- és nagybetűket nem, ezért nem is végez javítást.

A megoldás

A probléma megoldásához készítsen biztonsági másolatot a sérült fájlt vagy fájlokat tartalmazó kötetről, de a sérült fájlokat zárja ki a mentésből. Formázza újra a kötetet, majd állítsa vissza a tartalmát a biztonsági másolatból.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikkei:
120716 Fenntartott névvel rendelkező fájlok eltávolítása Windows NT rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
176646 Hibaüzenet: A fájl vagy a könyvtár sérült... (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 246026 - Utolsó ellenőrzés: 2007. április 6. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
  • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB246026
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com