PRB: COM+ installatie problemen tijdens de upgrade naar Windows 2000

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 246499 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u uw computer een naar Microsoft Windows 2000 upgrade, merkt u problemen bij het starten van de module Component Services in Systeembeheer, of er problemen optreden bij het uitvoeren van ASP-pagina's.
- of -
Wanneer u de Component Services Microsoft Management Console (MMC) openen in Windows 2000 en klik om uit te breiden deComponent ServicesenComputersknoop punten, verschijnt het volgende foutbericht:
Catalogus fout - Er is een fout opgetreden tijdens het verwerken van de laatste bewerking: 80040154, klasse is niet geregistreerd

Oorzaak

Dit probleem wordt meestal gebeurt er als er een probleem opgetreden tijdens de installatie van COM+ is.

Status

Dit gedrag is inherent aan het ontwerp.

Meer informatie

Aan het begin van setup, genereert Windows 2000 een bestand met de naam ~ Clbcatq. dll. De aanwezigheid van dit bestand signalen dat COM+ setup is niet voltooid. Als COM+-setup voltooid is, verwijdert u het bestand Clbcatq.

Controleer of het bestand Clbcatq in de map %windir%\system32 aanwezig is. Als zo, dan waarschijnlijk is dat iets is mislukt tijdens de installatie van COM+. Als het Clbcatq bestand aanwezig is, kan dit zijn omdat beide:
 • De optionele component installatie van Windows 2000 een probleem ondervonden en voortijdig, gestopt voordat COM+ om de installatie te voltooien. - of -

 • COM+ setup optrad sommige probleem.
Clbcatq Windows 2000 gebruikt om te bepalen of toegang tot de COM+-catalogus. Als dit dll-bestand aanwezig is, klikt u de module Component Services niet gebruiken voor het beheren van de COM+-catalogus en ASP-pagina's en ISAPI-dll's niet worden uitgevoerd.

Diagnose en probleemoplossing

COM+ setup fouten geregistreerd in een bestand met de naam Comsetup.log. Comsetup.log naar fouten zoeken.

Als u COM+-fouten vindt, voert u deze eerste stappen:
 1. Verwijder het bestand Clbcatq.
 2. Verplaats de inhoud van %systemroot%\registration ergens anders
 3. De HKLM\Software\Microsoft\COM3 voor later exporteren en vervolgens verwijderen.
 4. COM+ setup opnieuw uit. Hiertoe gaat u als volgt te werk:

  1. Klik in het ConfiguratieschermProgramma's toevoegen of verwijderen.
  2. Klik opWindows-onderdelen toevoegen of verwijderen.
  3. Klik opVolgendeverschillende tijden en klik vervolgens opVoltooien.
  Wanneer u klikt opVoltooienOptionele-onderdelenbeheer Windows controleert of COM+ is juist is ingesteld. Als dat niet het geval is, wordt Windows optionele-onderdelenbeheer COM+ setup re-attempts.
Als deze methode de installatie fout COM+ (bijvoorbeeld COM+ setup mislukt opnieuw) niet kunt oplossen, verzamelt u alle foutberichten gevonden in Setuperr. log, Comsetup.log,

OPMERKING: Zorg ervoor dat de identiteit van het IIS-Out-of-Process Pooled Applications in component services is ingesteld op IWAM _ (computernaam) na de installatie van COM+ is voltooid.

Eigenschappen

Artikel ID: 246499 - Laatste beoordeling: dinsdag 1 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft COM+ 1.0
Trefwoorden: 
kbproductlink kberrmsg kbprb kbsysadmin kbmt KB246499 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:246499
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com