Съобщение за грешка: 403,2 Забранено: Достъпът за четене е забранен

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 247677
Разгъване на всички | Сгъване на всички

СИМПТОМИ

При свързване с уеб сайта на Internet Information Services (IIS) 5.0, потребителят може да получи следното съобщение за грешка:
403,2 Забранено: Достъпът за четене е забранен

ПРИЧИНА

Тази грешка може да се дължи на няколко неща, но следват най-често срещаните:
  • Ресурсът, който се използва, не разполага със зададен достъп за четене (чрез IIS). Например, директорията "СКРИПТОВЕ" не разполага с достъп за четене по подразбиране.
  • Зададеният документ по подразбиране или не е правилен, или документът по подразбиране не съществува. Например, документът по подразбиране може да е зададен на Default.htm, а каченият от уеб издателя да е Index.htm. Ако на уеб сайта няма файл с име Default.htm, се показва това съобщение за грешка.
  • Прегледът на указателите не е разрешен, когато би трябвало да бъде. Например, ако сте конфигурирали даден уеб сайт да показва списък с директории (всички файлове в пространството на имената, в което влизате), а прегледът на указателите не е разрешен, се показва това съобщение за грешка.

РАЗРЕШЕНИЕ

Уверете се, че достъпът за четене е разрешен на сайта или директорията, където потребителите преглеждат файлове. Ако трябва да се използва прегледът на указателите (за списък с файлове), той трябва да бъде зададен в свойствата на директорията или сайта (не трябва да се използва документ по подразбиране, за да се предотвратят други проблеми, ако случаят е такъв).
Забележка Това е статия "БЪРЗА ПУБЛИКАЦИЯ", създадена директно в рамките на организацията за поддръжка на Microsoft. Информацията, съдържаща се тук, се ограничава до съдържащото се в нея и е дадена в отговор на появили се проблеми. В резултат на краткия срок до тяхното предлагане, материалите може да съдържат печатни грешки и могат да бъдат преработвани във всеки момент без предизвестие. Вижте Условия на ползване за други съображения.

Свойства

ID на статията: 247677 - Последна рецензия: 31 май 2012 г. - Редакция: 1.0
Ключови думи: 
kbprb kbprod2web KB247677
Декларация за отказ от отговорност за съдържание от базата знания (KB), което повече няма да се актуализира
Тази статия е посветена на продукти, за които Microsoft вече не предлага поддръжка. Затова тя се предлата във вида, в който е в момента, и повече няма да бъде актуализирана.

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com