A Microsoft Windows 2000 és Windows 2000 Gyorsjavítások Telepítése

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 249149 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU249149
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Egyidőben telepítheti a Windows 2000-t és a Windows 2000 gyorsjavításokat, ha bemásolja a Windows 2000 telepítő és gyorsjavító futtatható fájlokat ugyan abba az általános terjesztési mappába. Ezek a gyorsjavító futtatható fájlok a következőképpen vannak elnevezve; Q 6 számjegyből álló szám .exe, ahol a 6 számjegyből álló szám a gyorsjavításhoz rendelt 6 számjegyből álló szám. Ezek után a Cmdlines.txt fájlt ki kell egészíteni azzal a parancssorral, mely futtatja és telepíti a gyorsjavítást a Windows 2000 Telepítése alatt. Nincs szükség a Windows 2000 operációs rendszer vagy a Windows 2000 gyorsjavítások különálló telepítésére, kivéve, ha már előzőleg telepítve lett a Windows 2000.

Mielőtt futtatná a Windows 2000 telepítőt a Windows 2000 operációs rendszer és a Windows 2000 gyorsjavítások telepítéséhez, a következő előkészítő lépéseket kell végrehajtani:
 1. Készítsen egy terjesztési mappát.
 2. Készítsen egy "answer" fájlt a Setup Manager segédprogrammal.
 3. Adja hozzá a parancsort a Cmdlines.txt fájlhoz, mely futtatja a gyorsjavításokat a Windows 2000 telepítése alatt.
 4. Másolja a gyorsjavításokat a terjesztési mappába.

További információ

Egy Terjesztési Mappa Létrehozása

A következőt kell tenni a Windows 2000 operációs rendszer és Windows 2000 gyorsjavítások telepítéséhez több számítógép esetében hálózaton keresztül. Készíteni kell legalább egy terjesztési mappát. A terjesztési mappa rendszerint a kiszolgálón található, amelyikhez a számítógépe vagy a 'mester' számítógépe csatlakozik. Minden egyforma processzor platformú számítógéphez ugyan azt a terjesztési könyvtárat használja. A terjesztési mappa létrehozása:
 1. Kapcsolódjon a hálózathoz vagy számítógéphez, amelyiken létre akarja hozni a terjesztési mappát.
 2. Hozza létre az i386 mappát a hálózati megosztásban.
 3. Hozza létre az $OEM$ mappát az i386 mappában, amit a második lépésben készített A $OEM$ mappa tartalmazhat további mappákat, hogy kielégítse az Microsoft Original Equipment Manufacturer (OEM) követelményeit , valamint a szükséges saját előtelepítéseket. További információt ezekről a további mappákról, nézze meg a Microsoft Windows 2000 OEM Preinstallation Kit (OPK) Felhasználói Kézikönyvet, mely elérhető a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n.
 4. Ha azt tervezi, hogy további fájlokat telepít, (mint eszközmeghajtók, programok, összetevő fájlok) a felhasználó számítógépére, hozzon létre egy $1 mappát a $OEM$ mappában, melyet a harmadik lépésben hozott létre. A $1 mappát mappelje fel %systemdrive%-ként, a Windows 2000 telepítés cél meghajtójaként.

  MEGJEGYZÉS: A $OEM$ és a terjesztési mappák törölve lesznek a felhasználó számítógépéről, miután a Windows 2000 telepítés befejeződött.

Egy Answer fájl készítése a Setup Manager Segítségével

Az Unattend.txt answer fájl meghatározza , hogy a Windows 2000 Telepítőre hogyan vannak hatással a terjesztési mappák és fájlok, amiket létrehozott, valamint információt ad az előtelepítési követelményekről. Az answer fájl arra is ad információt, amire a tipikus Windows 2000 telepítésnél szüksége lehet a felhasználónak. Például, az Unattend.txt fájl tartalmazza a "FullName" bejegyzést a [UserData] szakaszban. Ez a bejegyzés arra utasítja a Windows 2000 Telepítőt, hogy jelezzen a felhasználónak, hogy adja meg a teljes nevét.

Az Unattend.txt answer fájlt egy szövegszerkesztő vagy a Setup Manager használatával hozhatja létre vagy módosíthatja. A Setup Manager segédprogram elérhető a Tools mappában a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n, vagy a Support\Tools\Deploy.cab fájlban a Windows 2000 CD- ROM-n. A Setup Manager használatával egységes felületet ad az answer fájl létrehozásának és frissítésének folyamatában, valamint a Cmdlines.txt fájl vagy a terjesztési mappa létrehozásában.

Információt a Setup Manager használatáról, a Unattend.txt answer fájl létrehozásáról, a Microsoft Windows 2000 Server Resource Kit-ben vagy a Microsoft Windows 2000 Professional Resource Kit-ben talál. Egy teljes leírást az answer fájl paraméterezéséről és beállításáról nézze meg a Microsoft Windows 2000 kézikönyvet az Unattended telepítésről (Unattend.doc), mely a Docs\Unattend mappában található a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n vagy a Support\Tools\Deploy.cab fájlban a Windows 2000 CD-ROM-n.

Parancsor Felvétele a Cmdlines.txt Fájlban a Gyorsjavítások Futtatásához

A Cmdlines.txt fájl tartalmaz egy listát azokról a parancsokról, amelyeknek futnia kell a Windows 2000 grafikus felhasználói felület (GUI) módú Telelepítés alatt. Ezek a parancsok futtatni tudnak, egy .inf fájlt, egy program telepítő parancsot, a Sysdiff.exe-t vagy más futtatható fájlt.

Az Unattend.txt answer fájlt egy szövegszerkesztő vagy a Setup Manager használatával hozhatja létre vagy módosíthatja. A Setup Manager segédprogram elérhető a Tools mappában a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n, vagy a Support\Tools\Deploy.cab fájlban a Windows 2000 CD- ROM-n.

A Gyorsjavítások telepítéséhez a Windows 2000 Telepítése alatt egy parancssort kell hozzáadni a Cmdlines.txt fájlhoz. Minden egyes gyorsjavítás parancssor felvételéhez a Cmdlines.txt fájlban, létre kell hozni a Cmdline.txt fájlt, mely tartalmazza a követekző parancssorokat minden egyes gyorsjavításhoz:
Q 6 számjegyű szám /q
ahol a 6 számjegyű szám a gyorsjavításhoz rendelt számjegyű szám. Például, a Q123456.exe gyorsjavítás telepítéséhez a következő parancssort kell a Cmdlines.txt fájlhoz hozzáadni:
[Commands]
"Q123456 /q"
További információt a Setup Manager használatáról, a Cmdlines.txt fájl létrehozásáról a Microsoft Windows 2000 Server Resource Kit-ben vagy a Microsoft Windows 2000 Professional Resource Kit-ben talál. További infromációt a Cmdlines.txt fájl parancsorokkal történő bővítéséről a Microsoft Windows 2000 OPK Distribution Guide talál, mely elérhető a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n.

A Plug and Play gyorsjavítás telepítéséhez a Plug and Play felismerés előtt, használja a "DetachedProgram=" sort a [GuiUnattended] szakaszban az Unattend.txt fálban:
[GuiUnattended] DetachedProgram="c:\Q123456.exe -m"
A -m kapcsoló jelzi az unattended módot.

Megjegyzésként hozzátesszük, hogy ez a példa feltételezi azt, hogy a Q123456 gyorsjavítás a C meghajtóra lett másolva, azáltal , hogy használták a $OEM$\S1 mappát az I386 mappában.

Ez azelőtt töltődik be, hogy a Windows 2000 Indító Varázsló megjelenne és mielőtt a Windows Windows File Protection (WFP) katalógus betöltődne. A WFP katalógussal való regisztrálásához újra kell telepíteni ezt vagy a [GuiRunOnce] szakaszban, vagy a Cmdlines.txt fájl használatával.

A Windows 2000 Telepítéshez Szükséges Fájlok Másolása

Minden fájlt másolni kell a terjesztési mappába, amely a Windows 2000 telepítéséhez szükséges. Ez a terjesztési mappa tartalmazza a Windows 2000 telepítő fájlokat, ugyan úgy, mint más eszközmeghajtókat vagy más fáljokat, amelyeket telepíteni szeretne. Jegyezze meg, hogy a Windows 2000 Telepítő 8.3 _s elnevezési konvenciót használnak minden fájlhoz és mappához a terjesztési mappában. A Windows 2000 telepítéshez szükséges fájlok másolása:
 1. Másolja az i386 mappa tartalmát a Windows 2000 CD-ROM-ról az i386 terjesztési mappába a jálózati megosztáson.
 2. Másolja a következő fájlokat az \i386\$OEM$ almappába a hálózati megosztáson:

  • A gyorsjavító futtatható fájlokat.
  • Az Unattend.txt és Cmdlines.txt fájlokat.
  • Minden további OEM előtelepítő fájlokat.
  MEGJEGYZÉS: További információt az i386\$OEM$ mappában tárolódó fájlokról a Microsoft Windows 2000 OPK Distribution Guideban talál, mely elérhető a Windows 2000 OPK Tools CD-ROM-n.
 3. Másoljon minden olyan mappát az i386\$OEM$\$1 mappába, mely további eszközmeghajtót, programot vagy összetevő fájlt tartalmaz, amit telepíteni szeretne a rendszer meghajtón.

  MEGJEGYZÉS: Ha $OEM$ mappát használ további fájlok telepítéséhez a felhasználó számítógépén, az Unattend.txt answer fájlnak tartalmaznia kell egy OemPreinstall = Yes állítást. További információt az answer fájlról a már tárgyalt " Egy Answer fájl készítése a Setup Manager Segítségével " szakaszban talál.

A Windows 2000 telepítő Indítása

A Windows 2000 és Windows 2000 gyorsjavítások telepítésének elindítását a hálózati megosztásról teheti meg. Az általános telepítési eljárás alatt a Windows 2000 Telepítő (Winnt.exe vagy Winnt32.exe az unattended módban) feltelepíti az operációs rendszert és a gyorsjavításokat. A Telepítés elindításáhoa:
 1. Ellenőrizze, hogy a Windows 2000 telepítő fájlok és gyorsjavítási futatható fájlok jelen vannak a terjesztési mappában.
 2. Ahogy azt kell, végezzen el minden szükséges testreszabást a Windows 2000 Telepítőhöz.
 3. Futtassa a Windows 2000 Telepítőt (Winnt.exe vagy Winnt32.exe unattended módban) ahhoz, hogy a Windows 2000 és Windows 2000 gyorsjavításokat telepítse a hálózati megosztásról.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 249149 - Utolsó ellenőrzés: 2004. március 17. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbtool kbsetup KB249149
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com