A Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszer Service Pack 1 szervizcsomagjával nem teljes mértékben kompatibilis programok

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2492938 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Miután telepíti a Windows 7 vagy a Windows Server 2008 R2 rendszer Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagját, vagy miután programokat telepít olyan számítógépen, amelyen már Windows 7 SP1 vagy Windows Server 2008 R2 SP1 rendszer fut, előfordulhat, hogy bizonyos programok nem működnek megfelelően.

Oka

A Windows 7 SP1 és a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomag biztonsági, megbízhatósági és szolgáltatásfrissítéseket tartalmaz a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 rendszerhez. Előfordulhat, hogy bizonyos programok egyes funkciói nem működnek a Windows 7 vagy a Windows Server 2008 R2 rendszer SP1 szervizcsomagjának telepítését követően. A legtöbb program ugyanakkor továbbra is kifogástalanul működik. A jelen cikk felsorolja azokat a programokat, melyekről azt jelentették, hogy Windows 7 SP1 vagy Windows Server 2008 R2 SP1 rendszerű számítógépen telepítve nem az elvárt módon működnek.

Megjegyzések
  • A „További információk” szakaszban látható lista nem tartalmazza az összes olyan programot, melynek egyes funkciói nem működnek Windows 7 SP1 vagy Windows Server 2008 R2 SP1 rendszerben.
  • Ha a listákban felsorolt programok valamelyikét használja, további tájékoztatásért érdemes lehet a szoftver gyártójához fordulnia.

További információ

Az alábbi táblázatok felsorolják azokat a programokat, melyekről azt jelentették, hogy Windows 7 SP1 vagy Windows Server 2008 R2 SP1 rendszerű számítógépen nem az elvárt módon működnek.

Ha a cikkben nem szereplő program működésében tapasztal változást a Windows 7 vagy a Windows Server 2008 R2 rendszer SP1 szervizcsomagjának telepítését követően, a probléma megkerüléséhez hajtsa végre a következő műveleteket:
  • A program nem megfelelő működésének észlelését követően indítsa újra a számítógépet legalább egy alkalommal. Erre azért van szükség, hogy a szolgáltatások vagy a függő funkciók futása befejeződjön, ami megoldhatja a problémát.
  • Lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával. Látogasson el például a szoftvergyártó webhelyének támogatási oldalaira. Lehet, hogy ott található egy olyan alkalmazásfrissítés, amely a Windows 7 SP1 vagy a Windows Server 2008 R2 SP1 szervizcsomaghoz kapcsolódik, vagy az is előfordulhat, hogy az SP1 szervizcsomag kiadása után megjelent újabb verzió áll rendelkezésre.
  • Jelentse a problémát a szoftver gyártójának. A szoftver gyártójának webhelyén valószínűleg szerepel egy olyan hivatkozás, amelyre kattintva jelentheti a problémát, illetve igényelheti a program frissített verzióját.

A Service Pack 1 szervizcsomag telepítése után nem futó programok

Az alábbi táblázatban felsorolt programok nem futnak a Windows 7 vagy a Windows Server 2008 R2 rendszer SP1 szervizcsomagjának telepítését követően.

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program
neve
Program
verziója
Szoftver-
gyártó
További információkat vagy szoftverfrissítést tartalmazó webhely
IncrediMail Xe2.0IncrediMail Ltdhttp://www.incredimail.com/
Ninja Trader 7.0; 6.5Ninja Trader http://www.ninjatrader.com

A Service Pack 1 szervizcsomag telepítése után kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztést szenvedő programok

Az alábbi táblázatban szereplő programokban a Windows 7 vagy a Windows Server 2008 R2 rendszer SP1 szervizcsomagjának telepítését követően kisebb vagy nagyobb mértékű funkcióvesztés tapasztalható. Ilyen programok esetén ajánlott kapcsolatba lépni az adott szoftver gyártójával, vagy felkeresni a szoftvergyártó webhelyét a javasolt megoldásért vagy a programfrissítésért.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Program
neve
Program
verziója
Szoftver-
gyártó
További információkat vagy szoftverfrissítést tartalmazó webhely
AlibreDesignExpress9.2Alibrehttps://www.alibre.com
Ideazon Z Engine2.5.0.29SteelSerieshttp://steelseries.com/support/downloads

A szoftvergyártókkal való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/gp/vendors/en-us
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

A cikkben említett, harmadik felektől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2492938 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows 7 Service Pack 1
  • Windows Server 2008 R2 Service Pack 1
Kulcsszavak: 
kbinfo kbsurveynew kbprb KB2492938
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com