MS11-017: A Microsoft Távoli asztal ügyfélprogramjának biztonsági rése távolról végrehajtott kódfuttatást tehet lehetővé (2011. március 8.)

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2508062
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETÉS

A Microsoft közzétette az MS11-017 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi weblapjain tekinthető meg:

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Az otthoni felhasználók az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában díjmentes telefonos támogatást kaphatnak az 1-866-PCSAFETY számon:
(helyi telefonszámok)
Más országokban élő ügyfeleinket arra kérjük, lépjenek kapcsolatba a Microsoft helyi képviseletével. A biztonsági frissítésekhez támogatást nyújtó helyi Microsoft-képviseletek elérhetőségéről a Microsoft alábbi nemzetközi támogatási webhelyén tájékozódhat:
http://www.microsoft.com/hun/protect/default.mspx
Az észak-amerikai ügyfelek továbbá ingyenes és korlátlan e-mailes, illetve csevegőprogramon keresztüli egyedi támogatást is kaphatnak a Microsoft alábbi webhelyén:
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=hu&prid=7552&st=1&wfxredirect=1&sd=gn
A vállalati ügyfelek a szokásos támogatási csatornáikon keresztül kaphatnak támogatást a biztonsági frissítésekhez.

További információ

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák és további információk

A következő cikkek további információt tartalmaznak a biztonsági frissítésről az egyes termékváltozatokhoz kapcsolódóan. A cikkek tartalmazhatnak ismert problémákra vonatkozó tudnivalókat is. Ebben az esetben az ismert problémák az egyes cikkhivatkozások alatt szerepelnek.
 • 2483614 MS11-017: A Távoli asztal 7.0-s ügyfélverziójának biztonsági frissítése (2011. március 8.)
 • 2483618 MS11-017: A Távoli asztal 5.2-es ügyfélverziójának biztonsági frissítése (2011. március 8.)
 • 2483619 A Távoli asztali kapcsolat 6.1-es verziójának többnyelvű kezelőfelület (MUI) csomagja (a 6.0-s verzió frissítése)

  A 2483619 jelű frissítéssel kapcsolatos ismert problémák:  
  • A frissítés telepítése után a Távoli asztali kapcsolat parancsikonjának felirata angol nyelven jelenik meg a Start menüben.
  • Ha a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verziójáról áttér a 6.1-es verzióra, majd ezt követően rendszer-visszaállítást kezdeményez, a Távoli asztali kapcsolat 6.0 és annak többnyelvű kezelőfelület csomagja nem lesz visszaállítható.
  Gyakori kérdések a 2483619 jelű frissítésről
  • Kérdés: A 2483619 jelű frissítés telepítése előtt a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verziója futott a Windows Server 2003 rendszeren, míg a frissítés telepítése óta a 6.1-es verzió fut. Mi ennek az oka?
   Válasz: A Microsoft nem támogatja a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verzióját, ehelyett a frissítéssel a 6.1-es verzióra frissíti a 6.0-s verziót.
 • 2481109 MS11-017: A Távoli asztal 6.0-s és 6.1-es ügyfélverziójának biztonsági frissítése (2011. március 8.)

  A 2481109 jelű biztonsági frissítés ismert problémái:
  • Windows XP operációs rendszerben a biztonsági frissítés telepítése után egy alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:

   :5.375: FileVersion of C:\WINDOWS\system32\mstscax.dll is Less Than 6.0.6001.0 for QFE branch
   A probléma csak azokat a Windows XP rendszerű számítógépeket érinti, melyeken a Windows Update szolgáltatáson keresztül nem elérhető frissítéseket telepítettek bizonyos problémák megoldásához – ilyenek például az LDR kiadástípusú frissítések (korlátozottan terjeszthető frissítések).

   A problémát az alábbi módszerekkel oldhatja meg:
   • Távolítsa el a 956744 jelű biztonsági frissítést, és ezután telepítse a 2481109 jelű biztonsági frissítést.
   • Ha már telepítve van a 956744 jelű frissítés, akkor a 967885 jelű gyorsjavítást is telepítheti. Ezt követően sikeresen telepíthető a 2481109 jelű biztonsági frissítés.
  • Ha telepítve van a Távoli asztali kapcsolat (RDC) 6.0-s verziójának többnyelvű kezelőfelület csomagja (Multilingual User Interface Pack, MUI), akkor annak használatához telepíteni kell a Távoli asztali kapcsolat 6.1-es verziójának többnyelvű kezelőfelület csomagját is.

   A Távoli asztali kapcsolat 6.1 többnyelvű kezelőfelület csomagjáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
   925877 A Távoli asztali kapcsolat 6.0 szolgáltatás MUI csomagja


   A Távoli asztali kapcsolat 6.1 többnyelvű kezelőfelület csomagjáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
   2483619 A Távoli asztali kapcsolat 6.1-es verziójának többnyelvű kezelőfelület (MUI) csomagja (a 6.0-s verzió frissítése)
  • A Távoli asztali kapcsolat 6.1-es verzióját futtató számítógépeken a Microsoft Management Console (MMC) Távoli asztal beépülő moduljából nem lehet csatlakozni a kiszolgálói konzolos vagy felügyeleti munkamenethez. (A konzolos munkamenet felügyeleti munkamenet néven is ismert.)
  • Ha a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verziójáról áttér a 6.1-es verzióra, majd ezt követően rendszer-visszaállítást kezdeményez, a Microsoft terminálszolgáltatási ügyfelének (MSTSC) Távoli asztali kapcsolat 6.0 alkalmazása nem lesz visszaállítható.
  • A Távoli asztali kapcsolat 6.1-es verziójához készült többnyelvű kezelőfelület csomagot tartalmazó biztonsági frissítés telepítését követően a Távoli asztali kapcsolat parancsikonjának felirata mindig angol nyelven fog megjelenni a Start menüben.
  Gyakori kérdések a 2481109 jelű biztonsági frissítésről
  • Kérdés: A 2481109 jelű biztonsági frissítés telepítése előtt a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verziója futott, a telepítés után viszont a 6.1-es verzió fut. Mi ennek az oka?
   Válasz: A Microsoft nem támogatja a Távoli asztali kapcsolat 6.0-s verzióját, ehelyett a frissítéssel a 6.1-es verzióra frissíti a 6.0-s verziót.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2508062 - Utolsó ellenőrzés: 2011. április 4. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecvulnerability kbsecurity kbsecbulletin atdownload kbexpertiseinter KB2508062
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com