Netflix i Windows 7 Media Center kan finde en fejl, når den indleder en videoafspilning, efter du har installeret Internet Explorer 9 RC

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 2512239 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

Symptomer

Når du har installeret Windows Internet Explorer 9 Release Candidate (RC) på en computer, der kører Windows 7, kan Netflix-programmet i Windows Media Center finde en fejl, når det indleder afspilning af en video.

Løsning

Du kan løse dette problem ved at installere udgivelsesversionen af Internet Explorer 9. Du kan hente Internet Explorer 9 på følgende Microsoft-websted:

Yderligere Information

De tredjepartsprodukter, der omtales i denne artikel, er produceret af firmaer, der er uafhængige af Microsoft. Microsoft giver ingen garanti, hverken underforstået eller på anden måde, hvad angår disse produkters ydeevne eller pålidelighed.
Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Egenskaber

Artikel-id: 2512239 - Seneste redigering: 14. maj 2011 - Redigering: 2.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
  • Windows Internet Explorer 9
  • Windows 7 Enterprise
  • Windows 7 Home Premium
  • Windows 7 Professional
  • Windows 7 Ultimate
Nøgleord: 
KB2512239

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com